as daug patiekalu gaminau is sios knygos ir visi labai patiko
QUOTE(Sarmite @ 2010 03 06, 11:06)
Gal galima plovo receptuka? (knygos dar nieks nepadovonojo )
Paieskok Beatos bloge, gal bus receptukas
Na o as isndien gaminau spagecius su tunu, isejo labai skaniai, dar nenusivyliau ne vienu gaminamu patiekalu is sios knygos
QUOTE(egluziukas @ 2010 03 06, 20:18)
Paieskok Beatos bloge, gal bus receptukas
nea nera, yra tik kitoks plovas be vistienos (arba nemoku ieskoti), na reikia laukti kokios knygu akcijos ir pirksim
Šokoladainis gavosi fantastiskas
Dariau su "Rududu", riešutų sviestas manęs nežavi
Dar sparnelių puota buvo MB persivalgė, negalėjo sustot, o man buvo saldoka. Tiesa, neturėjau imbiero, manau būtų tą saldumą nuėmęs
Vištienos plovas
Apie 400 vištienos
druskos, juodųjų pipirų
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
1 1/2 šaukštelio malto kumino
1 šaukštelis maltos ciberžolės
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 svogūnai
4 vidutinio dydžio morkos
1 lauro lapas
1 česnakas
100g džiovintų abrikosų
300g ryžių
600ml vištienos sultinio.
Eiga sutrumpinsiu, tingiu tiek daug spausdint
Aliejuje apkepinti mėsą. Sudėti svogūnus, leisti jiems apkepti ir suminkštėti kartu su mėsa. Apkepus, suberti ciberžolę. Sudėti supjaustytas morkas, įmesti lauro lapą, leisti pasitroškinti 5min uždengtame puode. Česnako galvą nulupti, peerpjauti į dvi dalis, uždėti ant mėsos. Smulkiai supjaustytus abrikosus dėti į mėsą. Uždengti puodą, troškinti 10min. Ryžius dėti į puodą su mėsa, gerai pamaišyti, užpilti vištienos sultiniu. Ant silpnos ugnies virti 15min
Dariau su "Rududu", riešutų sviestas manęs nežavi
Dar sparnelių puota buvo MB persivalgė, negalėjo sustot, o man buvo saldoka. Tiesa, neturėjau imbiero, manau būtų tą saldumą nuėmęs
Vištienos plovas
Apie 400 vištienos
druskos, juodųjų pipirų
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
1 1/2 šaukštelio malto kumino
1 šaukštelis maltos ciberžolės
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 svogūnai
4 vidutinio dydžio morkos
1 lauro lapas
1 česnakas
100g džiovintų abrikosų
300g ryžių
600ml vištienos sultinio.
Eiga sutrumpinsiu, tingiu tiek daug spausdint
Aliejuje apkepinti mėsą. Sudėti svogūnus, leisti jiems apkepti ir suminkštėti kartu su mėsa. Apkepus, suberti ciberžolę. Sudėti supjaustytas morkas, įmesti lauro lapą, leisti pasitroškinti 5min uždengtame puode. Česnako galvą nulupti, peerpjauti į dvi dalis, uždėti ant mėsos. Smulkiai supjaustytus abrikosus dėti į mėsą. Uždengti puodą, troškinti 10min. Ryžius dėti į puodą su mėsa, gerai pamaišyti, užpilti vištienos sultiniu. Ant silpnos ugnies virti 15min
QUOTE(desire @ 2010 03 07, 21:33)
Vištienos plovas
aciu uz receptuka, manau bus labai skanu, gaminsim
As esu gaminus tiramisu pagal Beata, labai skanus gavosi darytas jau tris kartus
receptas http://beatosvirtuve...4/tiramisu.html
receptas http://beatosvirtuve...4/tiramisu.html
O kur tų damų pirštelių gaut?
QUOTE(desire @ 2010 03 07, 22:22)
O kur tų damų pirštelių gaut?
Nesupratau klausimo apie damų pirštelius, bet kiek atsimenu, taip vadina baltųjų vynuogių veislę, kur uogos tokios pailgos. Jei dėl šių - manau, kad ir kitos smulkios baltosios vynuogės tiktų.
O man pačiam Beata patinka už puikų humoro jausmą, o ne tik dėl puikių receptų. Vien ta reklaminė kampanija apie tai, kaip iš knygos buvo išcenzūruoti cepelinų receptai, ir paskui kaip Užkalnis knygų mugėje surijo svogūnus - kiek juoko :-) Aš nepagailėjau tų 60 ar kiek litų už knygą ir manau, kad buvo verta :-)
QUOTE(Bebrauskinas @ 2010 03 08, 00:01)
Nesupratau klausimo apie damų pirštelius, bet kiek atsimenu, taip vadina baltųjų vynuogių veislę, kur uogos tokios pailgos. Jei dėl šių - manau, kad ir kitos smulkios baltosios vynuogės tiktų.
Į Tiramisu ddedami damų piršteliai yra BISKVITINIAI SAUSAINIAI, būna didesniuose supermarketuose:
as damu pirstelius pirkau viena karta Rimi, o kitus kartus Iki
QUOTE(pragma @ 2010 03 07, 22:16)
As esu gaminus tiramisu pagal Beata, labai skanus gavosi darytas jau tris kartus
receptas http://beatosvirtuve...4/tiramisu.html
receptas http://beatosvirtuve...4/tiramisu.html
As ir labai noreciau pasigaminti, bet mane tie neapdirbti kiausiniai labai gasdina
QUOTE(Sarmite @ 2010 03 08, 09:28)
As ir labai noreciau pasigaminti, bet mane tie neapdirbti kiausiniai labai gasdina
Galima ir nedėti tų kiaušinių, skonis iš principo nesikeičia, tik jau nebe originalus receptas ir tiek