Aš irgi pagaliau prisiruošiau ir pagaminau pirmą kartą naminius ledus. Kadangi esu diiiiidelė šokolado gerbėja, tai radau labiausiai šokoladinius ledus

Originalus receptas - 460g 36% riebumo grietinėlės, 3 v.š. karčios kakavos, 142 g šokolado, 240g pieno, 148 g cukraus, žiupsnis druskos, 5 didelio kiaušinio tryniai, 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto.
Pusę grietinėlės pašildyti su kakava, pastoviai maišyti kol užvirs, tada nukelti nuo ugnies ir sugerti kapotą šokoladą, maišyti kol jis ištirps, įmaišyti likusią pusę grietinėlės. Pašildyti pieną, cukrų ir druską, supilti į trynius, išmaišyti. viską supilti atgal į puodą, maišyti kol užvirs, masė sutirštės ir apgobs maišymo šaukštą

šią masę per sietelį supilti į šokolado masę, įmaišyti vanilės ekstraktą ir atšaldyti virš ledo vonelės. tada pilti į ledų gamybos aparatą.
Kadangi neturėjau vanilės ekstrakto, tai įdėjau porą arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus, įdėjau masę į šaldiklį ir kas pusvalandį išimdavau pamaišyti.
Realiai to šokolado net šiek tiek per daug, būčiau dėjusi pusę kiekio kakavos ir pusę kiekio šokolado, likusią įmaišiusi kai šokolado gabaliukus. ir jie man tokie... neparduotuviniai - sunkokai atsigramdo iš indelio, ir skonio grynai šokoladinio

bet kaip pirmam ledų gaminimo kartui - nuostabu!
Originalus receptas
Čia