QUOTE(Taurė @ 2011 06 05, 04:12)
Užsisakysiu antrą kibiriuką. Mašina lieka mano žaislų kolekcijoje
Kaip čia nuotrauką iš telefono įdėti
Sveikinu su pavykusiu skanumynu

Nežinau, ar galima šitoj temoj šito klausti, bet gal neužkliūsiu

- ar aparatą pirkot iš ten, iš kur nuoroda? ir iš ten pat kitą puodą užsisakysit?

o kaip muitai

Klausiu, nes viskas - ir man tokio aparato reikia
Vakar pasigaminau (ir dabar kaip tik kartoju) idealius ledus

Idealūs tuo, kad nedaug ingridientų, o ir tie patys, išskyrus cukrų, kurių namie visad turime ir net nieko nekainuoja, o bet to susinaudoja vienas dalykas - nusistovėjusi kaimiško pieno grietinėlė, kurią anksčiau visad be naudos išpildavau ir dėl to sąžinė grauždavo
Taigi - sudėtis:
pienas (naudoju kaimišką, ir dar net tą grietinėlinę dalį, kuri ant stiklainio viršaus nusistovi) - 500 ml.
kiaušiniai (kaimiški dideli) - 2 vnt
Cukrus - 80 gr.
Vanilės
Druskos ant šaukštuko galo
Gamyba:
Kiaušinius išplakt atskirame bliudelyje bei įpilt kokį 50 ml. pieno bei išplakt
Kitą indą statau į puodą su vandeniu ant ugnies pastatytą (t.y. vandens vonelę), į jį pilu pieną bei cukrų, kaitinu vis paplakdama mikseriu, kad susidarytų tokios gausios pieno putos. Pienui pasiekus apie 85 laipsnių temperatūrą išjugiu ugnį, dar paplaku, paskui po truputį, plakdama pilu į kiaušinių - pieno plakinį, tada jau jį statau į vandens vonelę ir nuolat plakdama mikseriu kaitinu iki 85 laipsnių. Stengdamasi išlaikyti tuose laipsniuose, vis plaku kol masė aptirštėja. Tada dedu į šaltą vonelę, keičiu šaltą vandenį, ledukus, vis paplakdama iki kol visai atvėsta ir galima dėt į aparatą.
Taigi, kaip pastebėjote, esmė yra plakime

ta masė tokia putota gaunas, su oro burbuliukais, kas , matyt, yra gerai.