QUOTE(ravesa @ 2010 03 25, 21:59)
Kepu duoną jau senokai, bet pagaliau pavyko gauti raugo iš kepyklos- nedaug- dėžutė maždaug kaip 2 sviesto pakeliai. Ar įmanoma jo pasidaugint? Temos pradžioj skaičiau, kad reikia pasilikti šiek tiek raugo ir jį galima laikyti šaldytuve, o paskui pilti vandens ir miltų. Kiek reikia vandens ir miltų? O gal aš ne taip supratau? Help!
Maitinti (t.y.padauginti) reikia lygiomis dalimis. Pvz. 100gr miltų+100ml drungno vandens. Tik jeigu maitinsit ruginiais miltais, gali reikti pridėti 50ml vandens daugiau pirmą kartą. Sekančiais maitinimais, vandens dauginti nereikia - viskas lygiomis dalimis.
Papildyta:
QUOTE(evutukas @ 2010 03 25, 18:20)
nu panadziau ir as taip siandien padaryti, bet duona sukrito

ir taip jau 3 karta, galiu kept ka noriu, vidus ikrenta, kazin kodel taip?a?
po minkymo reikia duoti tešlai pailsėti apie pusvalandį. tada pora minučių perminkyti, suformuoti kepaliuką( jeigu kepsite orkaitėje) ir leisti tešlai pakilti dvigubai (tai gali užtrukti iki 3val). Ar taip darėte?
Papildyta:
QUOTE(jolanka @ 2010 03 25, 20:47)
Siandien kepiau duona be minkymo, kitaip dar vadinama laukine,- orkaiteje, puode uzdengta dangciu, rezultatas super, ir skonis ir vaizdas (gal nuotraukose ne taip matosi)
Ko gero kepsiu dar ne karta

Vidus labai purus, minkstas, koretas, plutele traski.
Labai gražiai atrodo duonelė!