QUOTE(keistuole @ 2010 04 02, 12:22)
miltus naudojau
Kauno grūdų Rupūs ruginiai miltai
Ir kvietinius iš Rimi Klasika vadinasi (ten kaip suprantu turėtų būt I r. kvietiniais, nes nieko nerašo)
Nedėjau tik sauso raugo ir salyklo, nes neturėjau.
Laiką išlaikiau.
Šiaip kai kepu kvietinę duoną, tai man ji dvigubai, jei ne daugiau pakyla, pasiskleidžia po visą duonkepę, o čia ir liko gumulas per pusę duonkepės.
Skonis geras, bet taip noris to purumo
Ir labai kieta pluta. Praktiškai tik su pjūkliniu peiliu atpjoviau.
Aš atsiprašau už įkyrumą, bet neturiu, ko daugiau paklaust

, o man tos ruginės duonos skanesnės, nei tos visos bulkinės.
Kaip pipete ir rašė, rugine skiriasi nuo kvietines, ji sunkesne, mažiau glitimo, dėl to ir blogiau kyla, blogiau netgi maišosi.
Sausas raugas priduoda rūgštele ir purumą.
Pluta suminkštint galima iškepta kepaliuką suvyniot į rankšluostį ir palaikyt maišiuke, tada mus minkšta pluta.
Kad butu gražus kepaliukas, galima su rankom suformuot.
Jei ką, klausinėk dar
Gyvenime visada bus problemų. Bet jūsų teisė rinktis: galite skųstis, o galite jas spręsti.