aš čia kažkokios "lietuviškos giros" mišinuką turiu, tai ten viskas sumakaluota ir sudėtyje yra mielių
įvarvolinau tokį šaukštą didelį iš širdies. tai kaip suprantu man riektų dabar tą savo "šedevrą" palikti per naktį kilti? ačiū už pagalbą
QUOTE(Marti @ 2010 04 02, 20:21)
aš čia kažkokios "lietuviškos giros" mišinuką turiu, tai ten viskas sumakaluota ir sudėtyje yra mielių
įvarvolinau tokį šaukštą didelį iš širdies. tai kaip suprantu man riektų dabar tą savo "šedevrą" palikti per naktį kilti? ačiū už pagalbą 
Taip, palikite, mielės dauginsis ir duona pakils, gal bus kiek rūgštesnė, bet visumoje turi būti gerai.
QUOTE(keistuole @ 2010 04 02, 13:44)
Tai gal to sauso raugo vis gi ir pritrūko
Į rankšluostį vyniojau, nepadėjo
O kad suformuot, tai ištraukt iš duonkepės tešlą ir tada vėl į ją dėt?
Ar aplamai geriau orkaitėj kept?
Į rankšluostį vyniojau, nepadėjo
O kad suformuot, tai ištraukt iš duonkepės tešlą ir tada vėl į ją dėt?
Ar aplamai geriau orkaitėj kept?
as tai su slapiom rankom apglostau tesla duonekeje ir nebuna tokia pasisiausus
Marti, as tai bandyciau kepti tokia
QUOTE(Margareta @ 2010 04 02, 20:38)
as tai su slapiom rankom apglostau tesla duonekeje ir nebuna tokia pasisiausus
neisimineju
Marti, as tai bandyciau kepti tokia
Marti, as tai bandyciau kepti tokia
Skaičiau senoje knygoje, kad kepimo metu saldintu šiltu vandeniu reikia duoną apšlakstyti, o po to dar kartą jau iškepusią.
Klausimas, vertas milijono-
AR VERTA PIRKTI DUONKEPE?
Jei verta, tai:
1. blaskomes tarp 1 ir 1.5 kg
2. Bowman, Molinexo 1 kg (OW2000) ir Moulinexo 1.5 kg (OW5000)
3. Jei rugines neismaso, tai gal neverta...
Na atveskit mane i prota kas nors...
Beje, kepiau Nataliunciko Bociu duona, tik truputi neiskilo, toks "zakalcas" gavosi
Bet siaip skani. Itariu, kad per trumpai kildinau (tik 1.5 val) ir per mazai raugo buvo... O kazi, ja butu galima duonkepej kept?
AR VERTA PIRKTI DUONKEPE?
Jei verta, tai:
1. blaskomes tarp 1 ir 1.5 kg
2. Bowman, Molinexo 1 kg (OW2000) ir Moulinexo 1.5 kg (OW5000)
3. Jei rugines neismaso, tai gal neverta...
Na atveskit mane i prota kas nors...
Beje, kepiau Nataliunciko Bociu duona, tik truputi neiskilo, toks "zakalcas" gavosi
QUOTE(pipete @ 2010 04 02, 20:37)
Taip, palikite, mielės dauginsis ir duona pakils, gal bus kiek rūgštesnė, bet visumoje turi būti gerai.
nu bandysiu laikyt... jei ir po to nesigaus, tai tada reiks baigt kepėjos karjerą jai net neprasidėjus
QUOTE(Margareta @ 2010 04 02, 20:38)
bijau
QUOTE(Upytė @ 2010 04 02, 20:54)
Klausimas, vertas milijono-
AR VERTA PIRKTI DUONKEPE?
Jei verta, tai:
1. blaskomes tarp 1 ir 1.5 kg
2. Bowman, Molinexo 1 kg (OW2000) ir Moulinexo 1.5 kg (OW5000)
3. Jei rugines neismaso, tai gal neverta...
Na atveskit mane i prota kas nors...
Beje, kepiau Nataliunciko Bociu duona, tik truputi neiskilo, toks "zakalcas" gavosi
Bet siaip skani. Itariu, kad per trumpai kildinau (tik 1.5 val) ir per mazai raugo buvo... O kazi, ja butu galima duonkepej kept?
AR VERTA PIRKTI DUONKEPE?
Jei verta, tai:
1. blaskomes tarp 1 ir 1.5 kg
2. Bowman, Molinexo 1 kg (OW2000) ir Moulinexo 1.5 kg (OW5000)
3. Jei rugines neismaso, tai gal neverta...
Na atveskit mane i prota kas nors...
Beje, kepiau Nataliunciko Bociu duona, tik truputi neiskilo, toks "zakalcas" gavosi
maniškėj galima kept trijų svorių 750 1000 1500, tai tas jos puodas pakankamai didelis ir tai, kai darau tešlą bulkutėms, tai veržias per viršų.
O dėl tos tešlos, tai nesu ekspertė, bet man atrodo normaliai ji išmaišo
QUOTE(eliuka @ 2010 04 02, 21:30)
Mamos,
O kur perkat burnocio seklu deti i duona?
Bandysim kepti, bet norim su burnociu...
O kur perkat burnocio seklu deti i duona?
Aš tai internetu iš www.ekoeko.lt arba parduotuvėje "Bioteka"
Sveikos,
ir aš iškepiau šiandien duoną pirmą kartą gyvenime
Viskas lyg ir gerai: skonis geras, netrupa, bet viena problema, kai iškepė duona negalėjau jos nukrapštyt nuo kepimo popieriaus, visi šonai tiek įsigėrė į duoną, kad teko man plėšti su visa pluta kartu ir dabar atrodo vaizdelis ne koks, kaip išpešiota. Ar jums taip nebuvo?Kodėl taip prikibo prie to popieriaus?Gal ne ta puse popirių padėjau? Ar popierių reikėjo sutepti su kuo nors? Gal kuri surasit tą priežastį.
ir aš iškepiau šiandien duoną pirmą kartą gyvenime
QUOTE(konservatore @ 2010 04 02, 23:16)
Sveikos,
ir aš iškepiau šiandien duoną pirmą kartą gyvenime
Viskas lyg ir gerai: skonis geras, netrupa, bet viena problema, kai iškepė duona negalėjau jos nukrapštyt nuo kepimo popieriaus, visi šonai tiek įsigėrė į duoną, kad teko man plėšti su visa pluta kartu ir dabar atrodo vaizdelis ne koks, kaip išpešiota. Ar jums taip nebuvo?Kodėl taip prikibo prie to popieriaus?Gal ne ta puse popirių padėjau? Ar popierių reikėjo sutepti su kuo nors? Gal kuri surasit tą priežastį. 
ir aš iškepiau šiandien duoną pirmą kartą gyvenime
Ant kepimo popieriaus dar galima šiek tiek miltų pabarstyti ir patį kepaliuką apiberti
Papildyta:
QUOTE(Upytė @ 2010 04 02, 20:54)
Klausimas, vertas milijono-
AR VERTA PIRKTI DUONKEPE?
Jei verta, tai:
1. blaskomes tarp 1 ir 1.5 kg
2. Bowman, Molinexo 1 kg (OW2000) ir Moulinexo 1.5 kg (OW5000)
3. Jei rugines neismaso, tai gal neverta...
Na atveskit mane i prota kas nors...
AR VERTA PIRKTI DUONKEPE?
Jei verta, tai:
1. blaskomes tarp 1 ir 1.5 kg
2. Bowman, Molinexo 1 kg (OW2000) ir Moulinexo 1.5 kg (OW5000)
3. Jei rugines neismaso, tai gal neverta...
Na atveskit mane i prota kas nors...
Rezgiau mintį pirkti duonkepę, bet persigalvojau- puikiai apseiname ir be jos:
1. ir orkaitėje puikiai iškepa, ir kepaliukai ne tik kilograminiai, bet ir poros trejeto kg telpa
2. ne taip jau ir sunku rankomis susimaišyti
3. nereikia sandėliuoti dar vieno daikto
man asmeniskai duonkepe yra super daiktas, nes jei jos nebutu tai netureciau nei laiko nei noro minkyti rankomis
del rugines teslos... gal ir sunkiau ja maiso, bet man lengviau su mediniu saukstu pamakauoti, padeti duonkepei negu paciai viska daryti






