QUOTE(nikvik @ 2010 03 21, 17:39)
orinis sildymas turi minusu - nustojai sildyti ir temperatura name pradeda kristi iskart... zidinys gerai ten, kur reikia greit uzkaitinti patalpas ir tose patalpose negalima naudoti vandens sildymo sistemose, pvz, sodyba....... namuose reiktu komforto, o daznai besikeicianti patalpu temperatura patogumo gyvenimui nesuteikia..
Papildyta:

kodel gi daznai besikeicianti temperatura? Tavo name gi tik 1.5 laupsnio per pera krenta temperatura thumbup.gif Kalba eina apie labai silta nama, R 8-10. Ir dar klausimas - ar 'nesipjauna' sildymas nuo zidinio su rekuperatoriumi?

temperatura krenta po 1,5laipsnio todel, kad sildomos grindys akumuliuoja dudziuli silumos kieki ir po to is leto atiduoda siluma. Sildant tik oru gali buti siek tiek prastesnis efektas. Rekuperatoriui tas pats koks sildymo budas, tai vedinimo sistema, skirta taupyti siluma. jei namas isties siltas, R8 -10, gali buti, kad zidinio su ortakiais gali uztekti, bet gali buti ir per daug, t.y. jus negalesit reguliuoti kampariu temperaturos ir uzkaitinsite ora patalpose, tarkim, iki 25 laipsniu smile.gif