Buvau Airijoj prieš kokį mėnesiuką, Dubline. Šiaip ten super

Viskas taip žalia, auga palmės

- na, viskas auga, ką bepasodintų, minkštas klimatas. Visi gyvena namukuose, todėl miestas platus, dangoraižių telikę gal keletas, bet ir tų kažkaip nemačiau..

Tai va, Dubline verta pamatyt parkus - Pheonix, St. Ann's (super

) - stirnos, voveraitės, barsukai, gražiai suvarkyta aplinka. Dar Botanical gardens. Paskui yra pilys Dubline ir aplink (Malahide/Tara castle, Dubline -Dublinia su kriptom), Trinity College labai grazus universitetuks, biblioteka ispudinga. Gražūs kaimiukai/miestukai aplink Dubliną, bet aš tebuvau Malahide

Kažkoks dar ten šalia yra, su ruoniais paplūdimy ir autentiškais vaizdialiais, bet nebespėjau apsilankyt...
Na žinoma, dar yra pubai...pats mažiausias, pats ilgiausias, pats aukščiausias ir tt...Ten yra pub culture, visi po darbo traukia i pubus, taip kad Airijoj neapsilankyti pubuose neįmanoma.
Airijoje negalima rūkyti viduje (bauda berods iki 3000 eurų) bet savininkai prisitaiko - įsirengia kiemelius, uždengia, pristato šildytuvų - nei vėjas užpučia, šilta, smagu, ir nesmirdž prie staliuko
Dar dėl kortelių, kažkaip pastebėjau, kad Mastercardo nelabai ima, mano draugė turėjo dėl to problemų. VISA lyg ir ima be problemų. Aišku, visada galima nusiimt grynų...
Oj o dar dėl orų - ten daug šilčiau aišku, kaip minėjau, palmės auga puikiausiai...ale kaip jau kažkas užsiminė, saulę išvysti šansų nedaug...aš negalėjau net kameros pasiimt pafilmuot mieste, lijo ŽIAURIAI. Ir taip dvi savaites be vienos dienos, kiek ten buvau..Pirmą dieną nusipirkau skėtį, lyg ir ne visai žaislinį, tokį simpatišą

, tai po dviejų dienų teko išmest, ten lietūs ne žaisliniai
Dar buvau teatre, na bet nzn, reikia labai žiūrėt, kur eini, nes užtaikiau į kažkokį kraupų realizmą
Šiaip Airija man super, tik kad tas oras...geriausia ten turėti mašiną, į kurią galima įšokt ir pabėgt nuo liūties. Nors kita vertus, eismas ten košmariškas.
Sėkmės - ech baltai pavydžiu, vėl noriu tenai....
...all that we see or seem is but a dream within a dream...