Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie slogą

Visų pirma aš abejoju, ar tai sloga. Jos nosis gali šnarpšti ir dėl sauso oro. Nosytę , kai mergaitė neiškvėpuoja, prieš maitinimą, prieš miegą reikia plauti jūros vandeniu ir gerai išsiurbti. Kad gleivinė taip nedžiūtų, patepkite ją Nisita tepaliuku.
Atsakyti
Sveiki. Norėjau paklausti kaip prižiūrėti nosytę. Pastebėjau, kad čiulpdama čiulptuką mergaitė šnopuoja. Turime "Hummer" jūros vandens, tačiau ne purškiamam flakone, o mažuose plastmasinėse tubelėse, gal jo tiesiog kasdien įlašinti? Jei taip, kaip dažnai? Ar vaikas neužsprings, o gal tiesiog iščiaudės susikaupusį nosyje sekretą? Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Nosytę reikia gerai išsiurbti su atsiurbėju ar balionėliu. Jei sausai neišsisiurbia, įlašinkite to jūros vandens (geriau įpurkšti iš flakono ) ir po to išsiurbkite.
Atsakyti
Pradėsiu nuo pradžių.
Prieš gerus metus, kuomet dukrai buvo 2,5 m., gruodžio pabaigoje ji pradėjo sloguoti. Sloga nestipri, kosulio, temperatūros nebuvo. Po trijų savaičių, nepagerėjus, pasirodėm pediatrui ir jis konstatavo sinusinę infekciją. Sugėrėm visą kursą antibijotikų (nuo kurių dukrai išsivystė alergiją amoksiklinui), bet sloga nepraėjo. Balandžio mėnesį ji baigėsi savaime. Įtariu, kad tai buvo sezoninė alergija - gyvenam JAV pietuose, vietoje, kur labai daug alergenų.
Šiemet vėl istoriją kartojasi. Daktarui dar nesirodėm, nes beveik garantuoju, kad išrašys antibijotikus. Sloga vėlgi nestipri, dažniausiai skaidri, nors kartais kiek gelsvesnė ar žalsvesnė. Miega dukra gerai, prakvėpuoja, moka išpūsti nosį. Kartais papurškiam jūros vandeniu. Kambary laikom drėkintuvą.
Klausimai:
1. Kokius tyrimus galėtumėm pasidaryti, kad tikrai žinotumėm slogos priežastis?
2. Ar įmanoma diagnozuoti sinusinę infekciją tik apžiūrėjus nosį su 'šviesele' (nežinau, kaip tas aparatas vadinasi... blush2.gif ), be kitų papildomų tyrimų? O gal aš tiesiog blogai verčiu terminą "sinus infection"?
3. Ar tą sinsinę infekciją galima gydyti TIK antibijotikais? Ar įmanomi kiti gydymo metodai?
4. Į ką tokia sloga gali komplikuotis, jei nebus tinkamai gydoma?

Esu truputį nevilty, nes amerikiečių daktarų gydymo metodikos ir suteikiama informacija neretai skiriasi nuo lietuvių... Jaučiuosi, kaip 'tarp dviejų ugnių', pasimetusi ir nežinanti, ką pasirinkti...

Iš anksto dėkoju už atsakymus. 4u.gif
Atsakyti
laba diena
mano 5,5 men dukrytei jau septynios dienos kaip nepraeina sloga.kiek laiko tai gali dar uztrukti, pastoviai istraukyneju iš nosytes skystas gleives.Kaip dar galečiau padet savo mažylei ir ar galiu ją maudyti, temperatūros nera.
Atsakyti
Mano nuomone, tai nebuvo sinusitas, o adenoidų uždegimas, nes tokio amžiaus vaikai sinusitais serga retai. Jei vaikas karščiuoja ir yra pūlingas sekretas iš nosies, tuomet antibiotikai būtini. O jei nosis pastoviai užgulta ir sekretas yran skaidrus, tai antibiotikai nėra reikalingi. Svrbu nosį plauti jūros vandeniu ir gerai išsipūsti. Jei adenoidai labai dideli , kartojasi paūmėjimai, juos reikia šalinti.
Reikėtų konsultuotis su LOR gydytoju, kuris įvertinęs gleivinės spalvą, gali pasakyti, ar tai alerginė problema, ar tai kalti adenoidai, ar yra sinusitas.
Atsakyti
Sloga kūdikiui gali užtrukti ir iki 2 savaičių. Jei nekarščiuoja- į lauką eiti ir maudyti galima. O nosį tik reikia gerai siurbti ir plauti jūros vandeniu, jei neišsisiurbia.
Atsakyti
Sveiki,
mūsų mažei jau kuris laikas niekaip nepraeina sloga. Jai 9 mėn. Nosis užgulusi, pilna karkalų, bėganti. Naktį vaikas negali prakvėpuoti, ypač kai pienuką geria, springsta tais karkalais. Ko gero situacija pažįstama. Ar gali tokio amžiaus vaikui būti alerginė sloga? Kažkaip ta sloga suintensyvėja kai nuvažiuojam į sodą, o ten juk dabar daug kas žydi. Ką tokiu atveju patartumėte daryti, kaip su tokia sloga kovoti? Mergaitė alergiška, turi lengvos formos atopinį dermatitą.
Atsakyti
Dar amžius alerginei slogai yra šiek tiek mažas, bet jei mergaitė alergiška, gal jau ir pasireiškia alergija. Patarčiau, kad mergaitę apžiūrėtų vaikų LOR gydytojas- pagal išskyras ir gleivinės spalvą jis gali patvirtinti alerginę slogą. Bet didesnė tikimybė, kad tai užsitęsusi sloga dėl atsirandančių adenoidų.
Gydymo paskirti negaliu, nes nežinau, kokia ten problema. Bet iki gydytojo konsultacijos svarbu nosytę gerai siurbti išplovus jūros vandeniu, kai ji užsikemša ir mergaitė negali prakvėpuoti.
Atsakyti
Laba diena,

mano mergytei (2 su puse mėn.) jau antra diena blizga akytės, viena šiek tiek ašaroja. Be to, ji dažniau čiaudo, kartais pakosti, nosytėje daugiau snargliukų. Temperatūros nėra. Valgo mamytės pieną normaliai. Bet mane neramina tai, kad ji visą dieną labai irzli ir verkia.
Ar tai sloga? Kodėl ji taip dažnai verkia? Juk atrodytų, kad ji pati beveik nieko blogo nejaučia?
Ką patartumėt daryti, kad greičiau praeitų? Ar gerai yra lašinti pienuką į nosytę? Kiek ir kaip dažnai reikėtų?

Labai ačiū už atsakymą. Čia mūsų pirmas susidurimas su liga, todėl labai nerimauju unsure.gif
Atsakyti
Laba diena,

kokią pompytę patartumėt nusipirkti nosytei dėl snargliukų išvalymo 2,5 mėn. mergytei?
Turiu tokią pigią, Candel. Ten parašyta, kad galima naudoti ir kūdikiams, bet mano dukrytei pompytės antgalis nei kiek neįsikiša į nosytę - jis didesnis už šnervę. Todėl nieko nepavyksta išvalyti.
Tai gal yra kokios kokybiškesnės, tinkamesnės kūdikiams? (kaina nesvarbu).

Ačiū už atsakymą.



Atsakyti
Labas vakaras. Noriu Jūsų patarymo. Mano vaikiukui 10,5 mėn. Sloguoja jau beveik 2 mėn. Išbandėm visus vaistus , konsultavomes net Santariškėse , bet rezultato jokio . Ką mums daryti ? Naudojom Vibrocil , Furacilino su adrenalinų lašiukus , Euphorbium , valom nosytę labai dažnai , praplaunam su jūros vandenuku , jau nežinau ką daryti.
Atsakyti