Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėviai iš skirtingų šeimų

vakar mano sese atsisake krikstyti mano suneli...taip blogai pasijutau verysad.gif
atsisake, tik todel, kad kriksto tetis bus vyro brolis, o ne jos draugas doh.gif
Atsakyti
o jei jus isgirstumet tokius zodzius : siais laikais vargsu i kriksto tevus niekas nepraso! tai ar jus neatsisakytumet ? as nors nevargse bet atsisakiau
Atsakyti
QUOTE(VILTE20 @ 2005 07 04, 13:51)
vakar mano sese atsisake krikstyti mano suneli...taip blogai pasijutau verysad.gif
atsisake, tik todel, kad kriksto tetis bus vyro brolis, o ne jos draugas doh.gif

Bet tai kaip tik geriau kriksto tevais imti is skirtingu seimu,nes jei buna pora ir kartais ivyksta skyrybos, tai vaikas kaip ir nebetures vieno is krikstateviu. Skirtingos poros ,mano nuomone, yra saugiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lucky @ 2005 07 04, 20:19)
Bet tai kaip tik geriau kriksto tevais imti is skirtingu seimu,nes jei  buna pora ir kartais ivyksta skyrybos, tai vaikas kaip ir nebetures vieno is  krikstateviu.  Skirtingos poros ,mano nuomone, yra saugiau smile.gif

Cia diskutuotinas klausimas, manau. As, pvz., noreciau, kad mano vaiko krikstateviai butu viena seima, o ne du zmones, paimti is skirtingu seimu. Aisku, aplinkybes gali susiklostyti taip, jog teks imti skirtingu seimu "atstovus", tad negaliu sakyti, kad niekada to nedaryciau...
O va, pasirodo, negalima atsisakyti buti kriksto tevais... Uztat ir skatinu biggrin.gif savo brangiausiaji buti jo pusseseres vaiko krikstateviu, nepaisant to, kad kriksto mama esu ne as, o zmogus, su kuriuo nelabai sutariu...
Atsakyti
O as tik uz krikstatevius is skirtingu seimu,ir vaikui daug geriau,nors viena kuri mato .As dukrai kvieciau i tevus savo drauge kuria pazIstu nuo gimimo ir savo broli,nors jis jau buvo vedes.O sunui kvietem vyro broli,nors jis vedes,ir mano broliene.Ir tikrai nesupykciau jei kasnors pakviestu mano vyra krikstateviu,o manes ne.Man atrodo,kad kvieciamos poros dazniausiai tada,kai nera is ko rinktis!!!
Atsakyti
QUOTE(dovy @ 2005 07 05, 00:04)
Ir tikrai nesupykciau jei kasnors pakviestu mano vyra krikstateviu,o manes ne.Man atrodo,kad kvieciamos poros dazniausiai tada,kai nera is ko rinktis!!!

O man taip neatrodo ax.gif
Man rodos, skirtingu seimu "atstovai" - kompromisas, kad nei vieni, nei kiti neisizeistu, bent jau musu atveju (jusu atvejo nezinau). Jie gerai sutaria tiek su mumis, tiek su mineta kita seima...
Atsakyti
Mes savo dukrai krikštatėviais išsirinkom žmones, kuriems nebijotumėm patikėt savo vaiko nelaimės atveju. Žinot, sakoma, krikštatėvių pareiga pasirūpint vaikeliu, jei jo tėvams kas nutiktų.. Nors teisiškai pirmenybė teikiama giminaičiams, mano nuomone, krikštatėviai turi būt pavizdys vaikui gyvenime, patikimi, mokantys išklausyt, patart. Tai, ar jie vedę, vieniši, ar išsiskyrę man reikšmės neturi. Taip kad, nežiūrėk draugės, o žiūrėk savo vaiko poreikių wink.gif Kam toks krikšto tėtis, jei pakrikštys iš pareigos ir pasiplaus?
Mano brangiausiojo giminė vis stebisi, kaip čia mes jo sesers nepaėmėm krikštamote, o mane siaubas vien nuo tos minties apima - ji mums net paskambinus niekad nėra pati, niekada sutikta nepaklausė, kaip mūsų dukra, o ir mane bei savo brolį apš* už nieką, ir mes ją turim kviest savo vaiko krikšttyt blink.gif?
Atsakyti
Šį savaitgalį pakrikštijos savo mažytę. Krikštatėvius labai ilgai rinkom.
Pas mus krikštatėviais buvo mano brolis ir mano puseserė. Visiškai nesvarku ar krikštatėviai yra šeima ar atskiri žmonės. Kiek girdėjau gali būti netgi ir vienas žmogus. Tačiau pas mus kažkaip įprasta, kad krikštatėviai yra du.
Tiesiog išrinkom du atskirus žmones, kuriais labiausiai pasitikim.
Kai krikštatėviai yra artimi giminės tai tikrai nebus taip, kad vaikas praras krikštatėvius.
Mano krikšto tėvai buvo tėvų draugai. Apie juos aš sužinojau tik tada kai ieškojau pažymos apie krikštą vestuvėms.
Tikrai nenorėčiau, kad ir mano vaikui taip būtų.
Atsakyti
Kokia panasi situacija i rmum, planuojam pakrikstyti savo mazyli, taciau niekaip negaliu apsispresti del krikstotevu, krikstomamu butu, nu bet kriksttevu nera, man ir sako gu sese, betjai 15metu, nu nemanau, gal dar peranksti jai, yra vyro brolis, nu 22m vaikinukui, nu bet dar nesuejes i prota tai nerealiai, ir vyras pries kad jis butu, daugiau variantu neturiu, yra pussesere kuri as ir ketinu prasyti, ji su vyru nesusituokusi, turi dukra, sakau gal ji krikstateviu, siaip pabendraujam su juo, bet netaip ipatingai kaip su pacia pussesere, na bet kito varianto neturiu, nezinau, esu pasimetusi ziauriai.......
Atsakyti
Mes irgi papuolem i tokia situacija,kad vyro sesuo skirtis zada,o mes sakem,kad ji su vyru bus musu mazosios kuminai g.gif su abiejais gerai sutariam,abu faini,bet dabar nezinom,kaip cia geriau pasielgus g.gif kvaila situacija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Juste @ 2005 10 31, 23:11)
yra pussesere kuri as ir ketinu prasyti, ji su vyru nesusituokusi, turi dukra, sakau gal ji krikstateviu, siaip pabendraujam su juo, bet netaip ipatingai kaip su pacia pussesere, na bet kito varianto neturiu, nezinau, esu pasimetusi ziauriai.......

Nori dar bajerį pasakysiu rolleyes.gif? Jie negali būt krikšto tėvais, nes gyvena nesusituoke. Griešija, taip sakant ax.gif
Atsakyti
Tai taip iseina, kad is visu poru tikites, kad issiskirs g.gif As tokio "saugumo" tipo, kad turetu visa laika abu krikstatevius, nesuprantu. as manau, jei imi koki giminaiti, tai reikia gerbt ir to giminaicio antra puse, o ne is karto galvot "jei issiskirs". Man tokios mintys su nepagarba siejasi g.gif O jei issiskirsit jus, vaikelio tevai, tai vaikas netures vieno is tevu pagal jus. O jis juk tures abu, tik gyvenancius ne kruvoj. O bendraus, ar nebendraus, tai cia kitas reikalas g.gif
Atsakyti