Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėviai iš skirtingų šeimų

Man visai nesvarbu ar krikšto tėvai iš vienos šeimos ar iš skirtingų bigsmile.gif . Svarbu, kad juos turėtų, kad jie būtų geri, dori žmonės ir mylėtų tą vaikiuką. Mano sūnaus krikšto tėvai taip pat bus iš skirtingų šeimu: Kr. mama - mano geriausia draugė, o Kr. tėvas-mano brolis. Tik va, bijau, kad mano brolienei tai nepatiks g.gif . Ir mano visoms močiutėms nepatinka...
O gal vaikas gali turėti dvi krikšto mamas? biggrin.gif
Atsakyti
mano vakelis irgi tures kriksto tevusis skirtingu seimu. Kitaip neiseina... As manau, kad jeigu supyks kuri antra puse, tai ir neverta buvo buti mano vaiko kriskto tevu ar mama. Tai ne kazkas tokio, del ko reiketu pykti. As savo vaikui noriu protingu ir supratingu krisktatveiu, nepriklausomaai kaip as juos parinksiu. Tiesiog, nera gi kazkaokiu taisykliu kas turetu jais buti, ar kaip parinkti, is vienos ar is skirtingu seimu.
Mano vyra paeme i krikstatevius jo sesuo , o manes ne. Bet ta mergaite as myliu nei maziau nei daugiau. Tiesiog labai ja myliu.

Atsakyti
mes prašėm krikštatėviais taip pat iš skirtingų šeimų rolleyes.gif nusprendėm su vyru, kad vienas iš krikštatėvių bus iš jo pusės kitas iš mano ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(VILTE20 @ 2005 07 04, 13:51)
vakar mano sese atsisake krikstyti mano suneli...taip blogai pasijutau verysad.gif
atsisake, tik todel, kad kriksto tetis bus vyro brolis, o ne jos draugas doh.gif

O as visiskai tave suprantu ir pateisinu. Juk jie net nesusituoke, jei issiskirs, vaikas net nepazinos savo kriksto tevo. Naivu butu manyti, kad jis tokiu atveju lankytu savo krikstasuni, ar ne?..
Atsakyti
Tikrai nenorėčiau kur nesutare schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Brooke @ 2005 11 07, 14:04)
Nori dar bajerį pasakysiu rolleyes.gif? Jie negali būt krikšto tėvais, nes gyvena nesusituoke. Griešija, taip sakant ax.gif

Manau gali nes mes taip pat nesusituoke ir krikštysim savo vaikus o kunigas tikrai neuždraudė mūms ju krikštyti ir skirtingi krikštateviai bus.
Atsakyti
QUOTE(Austre 123 @ 2006 06 07, 11:11)
Manau gali nes mes taip pat nesusituoke ir krikštysim savo vaikus o kunigas tikrai neuždraudė mūms ju krikštyti ir skirtingi krikštateviai bus.

Negali...vaiko krikštas nuo tėvų gyvenimo būdo nepriklauso, krikštijamas kiekvienas kūdikis. O štai krikštatėviai turi būt tokie, kurie galėtų būt krikščioniško gyvenimo pavyzdžiu...Taigi - jei "susimetę" - netinka. smile.gif Jei tai šiaip atskiri žmonės neturintys tarpusavy nieko bendro santykių prasme, tada be abejo gali smile.gif
Atsakyti
Mūsų situacija taip pat labai įdomi, būti krikšto tėvais pakvietėm mano sesę su vyru, bet kad jos tas vyras jau labai įtartinas, nes kartais man atrodo, kad jis su mano sese labai nesutaria, kartais, kad sutaria. Taigi padėtis be išeities, nes daugiau krikštyti nėr kam. Bet su vyru pasitarėm ir nusprendėm, kad pasikviesim per krikštynas svečių ir paskelbsim visus mūsų mažiuko globėjais, įteiksim globėjų pareigas ir bus ramu biggrin.gif
Atsakyti
negali smergti, nei pateisinti savo tevu poelgio, kurie pries nnn. metu krikstijo mane, o kriksto tevais pasirinko draugus ( siaip pastoveti, argi sunku?)kuriu gyvenimo keliai issiskyre. As juos esu maciusi tik vieninteli karta savo krikstynose, daugiau apie juos nesu nieko girdejusi. Nepasigedau as ju, nors nezinau ka reiskia juos tureti. turejau ir be ju kam pasiguosti, ir is ko gyvenime imti pavizdi. Mano suneli krikstijo mano sesuo su vyru, rinkausi juos todel, kad man sese yra daug gyvenime padejusi, patarusi, o ir siaip musu labai geri tarpusavio santikiai, net neabejoju ji butu, ar ne mano sunaus krikstamote neatsakytu pagalbos ir jam jei iskiltu kokiu problemu.
Atsakyti
AŠ TIKRAI NEKVIEŠČIAU Į KRIKŠTATĖVIUS NESUTARIANČIOS ŠEIMOS.
MANO NUOMONE KRIKŠTATĖVIAI TURĖTŲ BŪTI DARNI ŠEIMA, KAD PAVYZDĮ GERĄ VAIKUČIUI RODYTŲ. NORS KAS ŽINO GAL PO KIEK LAIKO IR VISKO GALI ATSITIKTI. BET BENT JAU KVIEČIANT, TAI NORĖČIAU, KAD TIKRAI GRAŽIAI SUTARTŲ.
Atsakyti
na isk ur zinot kad jie sutaria ar ne g.gif siaip jei viesai pyktusi ir tt neimciau tokiu savo vaikui i kriksto tevus schmoll.gif

nemazai mano pazistamu ima i krikstatevius turtingus zmones, kad vaikui padetu finansiskai, nepasisant nieko kitko blink.gif man tai kvaila... g.gif as noriu demesio vaikui, ir gero pavyzdzio rodomo. Kazkaip man turi didele reiksme kas bus kriksto tevai ir manau, turiu idealiausia varianta thumbup.gif (tfu tfu tfu)
Atsakyti
Mums renkantis krikštatėvius buvo svarbiausia patys žmonės, o ne jų socialinė ir finansinė padėtis schmoll.gif teisingai pasakyta, kad krikštotėvai turi rodyti pavyzdį smile.gif ir kai pamatai, kad nesigauna bendravimas schmoll.gif labai gaila vaiko unsure.gif kad tėvai suklydo išrinkę tokius krikštatėvius doh.gif gili sąvoka yra krikštatėviai tik nežinia kaip kas tą sąvoką ir supranta,kitiem čia paprastas pastovėjimas bažnyčioj sad.gif bet čia jau visai kita tema rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituxx @ 2006 09 04, 18:40)
Mums renkantis krikštatėvius buvo svarbiausia patys žmonės, o ne jų socialinė ir finansinė padėtis schmoll.gif teisingai pasakyta, kad krikštotėvai turi rodyti pavyzdį  smile.gif ir kai pamatai, kad nesigauna bendravimas schmoll.gif labai gaila vaiko unsure.gif kad tėvai suklydo išrinkę tokius krikštatėvius doh.gif gili sąvoka yra krikštatėviai tik nežinia kaip kas tą sąvoką ir supranta,kitiem čia paprastas pastovėjimas bažnyčioj sad.gif bet čia jau visai kita tema rolleyes.gif

Vat pritariu ir sutinku 100% drinks_cheers.gif
Atsakyti