Įkraunama...
Įkraunama...

Mėtos

Jeigu kas zinote kaip jas auginti parasykite.....
kaip daznai jas reikia laistyti ir tt....
+ ar jos lauko augalas ar kambario ? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aga: 07 gegužės 2015 - 08:13
QUOTE(Death0 @ 2010 03 23, 23:07)
Jeigu kas zinote kaip jas auginti parasykite.....
kaip daznai jas reikia laistyti ir tt....
+ ar jos lauko augalas ar kambario ?  blush2.gif

metos pas mus auga lauke. Siaip jos laaabai nereiklus augaliukas. Mes vienoje vietoje naikinome babos gelyna ir jame buvusias metas perkelem i prieskoniu darzeli. Pavasari persodinau gal 4-5 rastus daigelius, o rudeni ju jau visas miskas buvo. Jos labai greitai dauginasi ir pleciasi. Pasodinus kiek pamenu palaistydavau kol gerai prigijo 4u.gif Pabandykit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Orinciukas @ 2010 03 24, 08:16)
metos pas mus auga lauke. Siaip jos laaabai nereiklus augaliukas. Mes vienoje vietoje naikinome babos gelyna ir jame buvusias metas perkelem i prieskoniu darzeli. Pavasari persodinau gal 4-5 rastus daigelius, o rudeni ju jau visas miskas buvo. Jos labai greitai dauginasi ir pleciasi. Pasodinus kiek pamenu palaistydavau kol gerai prigijo  4u.gif Pabandykit  4u.gif

drinks_cheers.gif tikros piktžolės doh.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif gal kas nors galetu man pagelbeti? auginu laukines metas balkone ir jos lapukai pabale tokiais kaip milteliais,papurtai tuos lapelius tai nukrenta truputi tu baltu milteliu bet nzn kas cia galetu buti kokia miltlige ar kas? nzn ka daryti gal zinot kaip ta baltuma panaikinti?ir is vis ar ta meta galima bus dar valgymui panaudoti? cray.gif
Atsakyti
Jei miltuotos ,tai gal tikrai kažkokia liga. Lauke ,tai jos tikros piktžolės, net sodinti geriausia ne darže, o kur pašonėje .Ypatingos priežiūros nereikia - auga ir dauginasi šaknimis, tik spėk skinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2010 06 11, 19:22)
Jei miltuotos ,tai gal tikrai kažkokia liga. Lauke ,tai jos tikros piktžolės, net sodinti geriausia ne darže, o kur pašonėje .Ypatingos priežiūros nereikia - auga ir dauginasi šaknimis, tik spėk skinti  biggrin.gif

jo zinau jos bujoja tikrai labai sparciai smile.gif praeitais metais auginau viskas buvo gerai turejau tikrai gera derliu paskui susidziovinau ir geriau labai skania arbtele smile.gif bet nzn kas cia siemet pasidare doh.gif ir nuo to baltumo nyksta lapeliai g.gif
Atsakyti
pas mane jos taip pat labai issipletojo.Auginu jas prieskoniu darzely tai laistau kas antra diena mazdaug visa ta darzeli.Bus gausus derlius,tik nezinau kada ta derliu nuimti.Ar pries zydejima ar per zydejima?Kada jas geriausiai skinti?
Atsakyti
QUOTE(Legere @ 2011 07 08, 16:34)
pas mane jos taip pat labai issipletojo.Auginu jas prieskoniu darzely tai laistau kas antra diena mazdaug visa ta darzeli.Bus gausus derlius,tik nezinau kada ta derliu nuimti.Ar pries zydejima ar per zydejima?Kada jas geriausiai skinti?

Oi aš tai mėtų nelaistau, neraviu, tokiam pakrašty už šiltnamio auga nemažas plotelis. Jokio dėmesio joms neskiriu ax.gif Nereiklus čia augalas. O skinti tai geriausia iki žydėjimo, kai lapeliai dar maži ir švieži.
Tiesa, kai jau perauga, nupjaunu aš jas kelis kart per vasarą, kad vėl šviežių, gražių ataugtų.
Atsakyti
Radau seną temą. bigsmile.gif
Negi šiais laikais niekas neaugina mėtų? g.gif

Neseniai sužinojau, kad jų yra daug rūšių. Turėjau dvi rūšis, savaitgalį įsigijau dar dvi. Sumokėjau manau brangiai. Ieškosiu kitų rūšių dar, bet kur nors pigiau. Gal žinot kur galima rasti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2015 09 21, 23:02)
Radau seną temą.  bigsmile.gif
Negi šiais laikais niekas neaugina mėtų?  g.gif

Neseniai sužinojau, kad jų yra daug rūšių. Turėjau dvi rūšis, savaitgalį įsigijau dar dvi. Sumokėjau manau brangiai. Ieškosiu kitų rūšių dar, bet kur nors pigiau. Gal žinot kur galima rasti? unsure.gif

rūšių daug, ir tikrai smarkiai kvapas skiriasi. Šiemet specialiai mojito rūšį sodinau, jei jau daryt, tai kad arti originalo būtų biggrin.gif
kokias rūšis jūs sodinot?
beje, jos tarpusavy lengvai kryžminasi, tai sodinti reikėtų toliau vienas nuo kitų. kažkada buvau mėtas šalia melisų pasodinus, tai paskui iškasiau persikryžminusias mišrūnes
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 09 22, 12:05)
rūšių daug, ir tikrai smarkiai kvapas skiriasi. Šiemet specialiai mojito rūšį sodinau, jei jau daryt, tai kad arti originalo būtų  biggrin.gif
kokias rūšis jūs sodinot?
beje, jos tarpusavy lengvai kryžminasi, tai sodinti reikėtų toliau vienas nuo kitų. kažkada buvau mėtas šalia melisų pasodinus, tai paskui iškasiau persikryžminusias mišrūnes

Pas mane po vienu langu auga obuolinė mėta, už kito namo kampo kitokia mėta - nežinau rūšies. Įkeliu foto, gal atpažins kas kokia čia rūšis.
user posted image

Kaip matot jos lapeliai skylėti. Nežinau ar čia kas graužia ją kas...

Dar savaitgalį buvau mugėje tai nupirkau žemuoginę
user posted image

ir ananasinę.
user posted image

Bruuungiai mokėjau. Norėjau daugiau nusipirkti - buvo imbierinė, eukaliptinė, šokoladinė, pipirmėtė, šaltmėtė... Bet kainos užlenktos...

Kol kas šios abi vazonėliuose, galvoju kur sodinti. Žinau, kad negalima arti viena kitos sodinti.
O kažin jei paliksiu vazonėliuose žiemai ar sušals? g.gif

Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2015 09 22, 12:29)

Kol kas šios abi vazonėliuose, galvoju kur sodinti. Žinau, kad negalima arti viena kitos sodinti.
O kažin jei paliksiu vazonėliuose žiemai ar sušals? g.gif

Labai gražios, ir nemaži vazonėliai, tai kiek tas brangu?
kai kur internetu galima nusipirkt, tai 3 € toks visai nedidukas vazoniukas su mažu kereliu.
žiemai vazone nepalikčiau, geriau kur darže kerą įkasti, per žiemą sugalvosit ir pavasarį pasodinsit į tikrą vietą
Papildyta:
čia jų įvairių yra:
http://naudingiaugal...tiniai-augalai/
Atsakyti