Įkraunama...
Įkraunama...

VPU studentės

Gal kas turi skanuotus BD medodinius nurodymus LEU filologams? 4u.gif
Atsakyti
Gal kas iš studijuojančių VPU susidomėtų - jei norėtumėt metams pasiimti akademines atostogas ir padirbėti užsienyje - ieškom auklės darbui Šiaurės Italijoje, nedideliame kaimelyje prie Maggiore ežero. Būtų galimybė mokytis italų kalbos 4u.gif Buvusios auklės irgi buvo iš VPU, todėl bandom ieškoti ten pat 4u.gif Jei susidomėjote, rašykite AŽ 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Ar yra studijuojančių/studijavusių VPU ikimokyklinės pedagogikos magistrą?


Dėl specialybės dilemų nekyla, tačiau svarstyti verčia tai, kad tektų investuoti. Be to, bakalauras VDU lietuvių filologijos, tai turbūt dar išlyginamieji dalykai nemenkai kaštuotų.

Smalsu bendras vaizdas ax.gif Ar įdomios, produktyvios studijos, kiek dažnai vyksta paskaitos (mėginčiau važinėti iš Kauno) ir tiesiog asmeniniai įspūdžiai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meyle: 11 liepos 2014 - 18:04
QUOTE(meyle @ 2014 07 11, 19:01)
Sveiki,

Ar yra studijuojančių/studijavusių VPU ikimokyklinės pedagogikos magistrą?


Dėl specialybės dilemų nekyla, tačiau svarstyti verčia tai, kad tektų investuoti. Be to, bakalauras VDU lietuvių filologijos, tai turbūt dar išlyginamieji dalykai nemenkai kaštuotų.

Smalsu bendras vaizdas ax.gif Ar įdomios, produktyvios studijos, kiek dažnai vyksta paskaitos (mėginčiau važinėti iš Kauno) ir tiesiog asmeniniai įspūdžiai. 4u.gif


Taip yra. Paskaitų daug. Jos vyksta kas dvi savaites po pietų nuo 14 val. Būna kad ir iki 9 val. vakaro sėdim. Išlyginamieji kiekvienam skirtingai. Man reikėjo 3 dalykų, kai jam reikėjo net 7 dalykų. Papildomi pinigai ir laiko eikvojimas. Dažniausiai duoda kokį rašto darbą. Kiekvienas dalykas įvertintas 3 kred. O kreditas apie 80 lt. Tai skaičiuokit kiek kainuos papildomai. Paskaitų produktyvumas priklauso nuo dėstytojo. Produktyviausios aišku pas prof. Monkevičienę. Pas kai kurias būtų galima neit nes laiko eikvojimas bet gi lankomumą žiūri kaip mokykloj. Nu žodžiu klauskit kas domina. Aš dabar jau 2 kurse.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erina: 16 rugsėjo 2014 - 21:52
Gal kuri studijuojate istoriją ir galėtų pasidalinti medžiaga? būčiau labai dėkinga smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Gal yra psichologijos[U] studenčių? Kaip jums studijos VPU? Kokius dėstytojus galėtumėte išskirti? Gal galėtų kas pasidalinti įspūdžiais (čia arba į AŽ)? Aš svarstau studijuoti nuo kitų metų ir renkuosi kur būtų įdomiau.

Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(ramunce2 @ 2014 11 06, 23:30)
Sveikos  4u.gif

Gal yra psichologijos[U] studenčių? Kaip jums studijos VPU? Kokius dėstytojus galėtumėte išskirti? Gal galėtų kas pasidalinti įspūdžiais (čia arba į AŽ)? Aš svarstau studijuoti nuo kitų metų ir renkuosi kur būtų įdomiau.

Ačiū.

Nežinau, kiek bus naudinga, bet gal ir kažkam kitam aktualu...

Pirma, kas man atrodo svarbiausia. Pagalvok, ar tau įdomi ne tik psichologija, bet ir pedagogika. Nes pedagoginių dalykų yra ne taip ir mažai + visos praktikos yra būtent pedagoginio pobūdžio, t.y. pamokų / mokinių stebėjimas, vėliau - psichologijos pamokų vedimas ir t.t. Jei tau pedagogika visiškai neįdomi, tai patikėk - nervins, kad turi laiką skirt tiems dalykams, imsi galvot, kad geriau tą laiką išnaudotum gilinimuisi į būtent psichologiją ir t.t. Bet jei manai, kad tai galėtų būti visai įdomu, net jei ateity po bakalauro norėsi imt magistrą, nesusijusį su pedagogika, tai tada šaunu. Tuo labiau, kad atsiranda nemažai tokių, kurie vėlesniuose kursuose iš ,,į mokyklą tikrai neisiu'' pereina prie ,,o gal visai ir nieko būtų mokykloje dirbti''.

Antra. Pliusas - nedidelis kursas, nes stojančių tikrai ne tokios krūvos kaip kokiam VU. O mažesnėm grupėm dirbti tikrai yra daug geriau, lengviau ,,pasiekti'' dėstytoją. Tiesa, kai kurie pedagoginiai dalykai gali būti sujungti ne tik su psichologijos, bet ir su kitais kursais (šokių, teatro ar pan. pedagogikos), bet tuomet būna parinktos ir atitinkamos auditorijos.

Trečia. Organizaciniai dalykai. Ko tik ten nebūna, bet iš esmės kiek teko kalbėt su kitų universitetų studentais, lygiai taip pat ir kitur visko būna, taip kad nežinau, kiek tai didelis minusas. Nors būna, kad erzina, ypač, kai tas pats metai iš metų kartojas. Bet kita vertus, mokytis netrukdo.

Dėstytojai. Lygiai kaip mokykloje yra visokių, lygiai taip ir LEU. Yra tikrai gerų savo srities specialistų (ko bepaklaustum, A. Daugirdienę minės visi, t.p. Urbanavičiūtė, Lazdauskas, prie geresnių ir Mikuličiūtę (ši ir VU dėsto), Navaitienę, Gervinskaitę (dabar jos ilgesnė pavardė, nes vyro prisidėjo, bet nebepamenu) priskirčiau. Yra ir ne tokių įdomių personų kaip A. Petrulytė. Visų neišvardinsiu, nes neaišku, ar pvz Radzevičienė jau bus grįžus iš dekretinių, ar ne (migdantis, tylus ir nuobodus balsas, bet reikalavimai nemaži, pasirengusi atsakyti į visus klausimus ir pagelbėti bei paaiškinti), t.p. Stanišauskaitė jau senokai dekretinėse, o apie ją irgi geri atsiliepimai...
Čia tokie pagrindiniai, nes naujų kasmet ateina, todėl neverta labai domėtis tais naujesniais ar iš kitų katedrų ateinančiais dėstytojais (pvz. tais, kurie dėsto matematiką (logiką), statistiką, anatomiją, pedagogiką ar pan.), nes didelė tikimybė, kad po metų dėstys jau visai kitas.
Bet iš esmės su didžiąja dalimi galima palaikyti kontaktą, nėra baisu klausti, drebėti prieš paskaitas irgi nereikia, jei nors kiek turi supratimą, apie ką dėstoma.

Tiek LEU, tiek kituose universitetuose stojant į psichologiją pravartu žinoti, kad be anglų kalbos nelabai išsisuksit (nebent rusų kalbą mokat, bet vis vien su angliškais straipsniais teks susidurti).

Pačios studijos - vėlgi, priklauso nuo nusiteikimo kažkiek. Jei stoji į tau įdomų dalyką, tai be abejo, kad ir studijose bus įdomių paskaitų. Pirmam kurse nesitikėk, kad bus baisiai įdomu, nes visgi nemažą dalį užima bendrauniversitetiniai dalykai (kaip ir kitur), todėl tą psichologiją ne visi ,,pajaučia'' ir tuomet jau krenta motyvacija. Aišku, priklauso ir nuo dėstytojo: pvz. Petrulytė lyg ir įdomius dalykus dėsto, bet tai, kaip ji dėsto, dažną varo į neviltį, kai tuo tarpu kokia nors Daugirdienė net nuobodžiausią dalyką paverčia išties įdomiu. Yra nemažai sausų dalykų (psichologijos istorija, testavimo pagrindai ir t.t.), bet be jų - nė iš vietos, tačiau ir tokių praktinių pabandymų yra, ne vien sausa medžiaga - pvz. visokie bandymai, eksperimentai ir pan. O gal kaip tik kažkam ir tie sausi dalykai prie širdies, tad sunku pasakyt. O apie pedagoginius dalykus jau rašiau pradžioj, tai nebesiplėsiu.

Ir reikia nusiteikti, kad bus daug rašto darbų, pristatymų ir t.t.

Galiausiai, neblogi motyvatoriai stojant į LEU, kad ir pašaliniai ir su studijom nesusiję, yra tie, kad pusei nemokamose studijose besimokančių studentų kurse yra mokomos stipendijos - 400 lt (eurų nepasakysiu tiksliai, t.p. galimybė dar prisidėti ~100 lt, jei būsi kokiam trejetuke ar penketuke (atsižvelgia ir į vidurkį)), o jei ketini gyventi bendrabutyje - tai bendrabučiai stovi centre, galima gyvent dviese arba vienam, o didelė tikimybė, kad iki universiteto bus 5 min kelio pėsčiom, tad nereik būti spūstyse, keltis prieš kelias valandas, o per kokį langą gali spėt ir grįžt bei pavalgyt.
Atsakyti
Sveikos. Galbūt tos, kurios studijuoja ikimokyklinį turi Purvaneckienės G. Acta paedagogika Vilnensia žurnale (2005 m.) spausdintą straipsnį Švietimo politika ir ikimokyklinio bei priešmokyklinio ugdymo plėtra ir galėtų pasidalinti? Skoloje tikrai nelikčiau. 4u.gif
Internete jis nepublikuojamas. Rašiau laišką katedros vyr. specialistei, tai pasiūlė atvykti į katedrą ir pasidaryti šio straipsnio kopiją, tačiau važiuoti į Vilnių tik dėl vienos kopijos nesinori...
Atsakyti
Sveikos, gal tarp jusu yra studijuojanciu ar jau baigusiu anglu filologija? Labai labai reikalingi destytojos Bersenienes didaktikos konspektai. Atsilyginciau...
Atsakyti
Sveiki,

Gal kas turite užpildytą mokinio stebėjimo kortelės pavyzdį? Ačiū, jei pasidalinsite. rasa.apanaviciute@gmail.com
Atsakyti