Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip tramdot "ožiukus"?

Ar jusu vaikuciai daznai oziuojasi? Kaip i tai reaguojate? Kokiu priemoniu imates su tuo kovodami?

Mano metu ir 5 men. panele jau nuo gimimo nelengvo charakterio, be to auga viena, nemazai laiko praleidzia su mociutem, prosenele, kurios pildo kiekviena uzgaida. Todel oziukai atsirado jau kokiu 9 men. O dabar tiesiog visas vaidinimas surengiamas  >:( Klykia, griuna ant zemes, trypia kojom ir t. t. Seniau dar reaguodavau i tai, dabar jau tik juokas ima  ;) Tik nemalonu, jei tokios scenos vyksta viesose vietose, stebint pasaliniams. Taigi jau turiu nemaza patirti kaip su tuo kovoti  ;)
Visu pirma jokiu budu neparodyti, kad nerviniesi, pyksti. Reikia kalbet ramiu balsu, laikytis savo nuostatu. Nes dabar jau toks amzius, kad nebeuzkalbinsi, nebenukreipsi demesio, viska parselis prisimena  :D
Namie paprasciausiai pasakau: jei tu tokia, mama iseina, atsistoju ir iseinu, tada aisku pradeda raudot: mamyte, neiseik. Po poros min. jei pati neateina, griztu. Tada paprastai su dziaugsmu apsikabina, sako: myliu mamyte koki 100 k.  ;D As susileidziu irgi ir baigiasi visi oziai  ;)
Lauke kai uzsioziuoja, kad pvz. neis ten kur as vedu, ar rankos neduoda einant per gatve, paimu ir nusinesu. Tada aisku spardosi, rekia, bet tai trunka gal kelias min. Po to nusiramina, stengiuosi parodyt ka nors idomaus, ar pazadu, kad po to nueisim ten, kur ji nori.
Vienintele paguoda, kad kuo toliau, tuo tie oziai trumpiau trunka, vis lengviau sekasi issiaiskint, susitarti. Taigi turbut einam teisingu keliu  ;) Bet mamai kantrybes tai daug reikia, ir dar nervu geleziniu.
Atsakyti
Mes jau isaugom is sito amziaus  ;D Meya pas tave tikra asmenybe auga, gerai, sako lengva tokiom gyvenime bus, jei kas visur praeis ir pasieks  ;) Mano tokia pati "ozkele", gerai nors dabar i sazine jau apeliot galima kartais.
Tu saunuole gerai tvarkaisi su maze, taip ir toliau.
Atsakyti
Oi, Iva, neisivaizduoji, kaip nuraminai, kad jus jau isaugot  ;D Tada ir pakentet galima  ;) Bet va isivaizduoju, jei i darza nuvesciau tokia, po valandos turbut lieptu atgal pasiimt. O dar kitus vaikus aukleja, moralus skaito  ;) Jai nieko nereiskia pradet rekt: nelisk, nestumk, neimk, po to dar paiskina, kad negalima, negrazu. Na, vienu zodziu, viska ka jai kalu i galva, ji po to pramingai panaudoja  :D Kartais nugriut galima is juoko, kai ji aiskina kokiam vaikui: atsargiai, nelipk i bala.  :)
Atsakyti
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif aha moralai del balos kitiems skaitomi paciai baloj stovint, arba sokdina vaikus ir vyresnius, tipo dabar ta ar ana darot ir kas keisciausiai tie jos klauso? Meya pas tave liute, ane?

As savo 1,5m i darza nuvedziau, tada prasidejo isterijos- nenoriu namo  biggrin.gif laimei kad darzas savaitinis buvo tai viena karta neiskenciau ir nakciai palikau, jai jau apie 2m buvo, dar paklausiau ar eini namu o ji kaip visada ne niekur neisiu, cia miegosiu. tai va ateinu kita ryta taip apie 10 val, vaikas mano jau ir namo nori ir isteriju del to nuo to laiko nebuvo.
Meya as cia del to "isaugo" tai biski abstakciai, taip aisku tokiu oziuku ner baisiu, bet visko buna, bet kai vyresne tai stabdziai galveleje atsirado, dabar jeigu ka pati kartais eina
i nusiraminimo kampeli pasedet. Bausme pas ja cia tokia - pasedet 2-3min. ramiai, uz tai baisiau gali buti tik sedet 5 min. biggrin.gif na dar kompo kai negauna, multikus.

O siaip su tokiais svarbiausiai ne nusilest ir nereaguot i tos ozius tada viskas OK buna, bet su laiku.

Atsakyti
Maniskis oziuojasi dar ir kaip o jei as ka nors grisciau pabaru tai tuoj bega pas mociute ir ten randa prieglobsti ir taip visada smile.gif taip kad mano lepunelis visai daro ka nori bet kai mociutes nera tai klauso nes zino kad niekas neapgins biggrin.gif nors uz ozius ir aplamai dar nera gaves per uzpakaliuka viena karta daviau taip kad kita karta atsuko pats ir juokesi is manes  ;D
Atsakyti
QUOTE
Maniskis oziuojasi dar ir kaip o jei as ka nors grisciau pabaru tai tuoj bega pas mociute ir ten randa prieglobsti ir taip visada smile.gif taip kad mano lepunelis visai daro ka nori bet kai mociutes nera tai klauso nes zino kad niekas neapgins biggrin.gif nors uz ozius ir aplamai dar nera gaves per uzpakaliuka viena karta daviau taip kad kita karta atsuko pats ir juokesi is manes  ;D


Negerai daro ta mociute [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/3/nono.gif[/img]. Nes tada vaikas nezino kieno klausyti, kas teisus.

[img]http://marculi.bei.t-online.de/baby11.gif[/img]  Daznai pagalvoju, kad ir manes laukia neuzilgo "oziuku" tramdymas [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/q/frown.gif[/img]. O gal ne visiems buna? Gal kai kurie lengviau praeina ta laikotarpi? Apsvieskit mane, nes jus jau su patirtimi wink.gif...
Atsakyti
Viksreli, juk taviskis toks ramutis  ;) Nemanau, kad turesit su juo dideliu problemu. Na, aisku, bus ir tu oziuku, visiems juk buna. Ypac kai mazylis pajunta, kad yra savarankiska asmenybe. Bet turbut iki tokiu scenu, kokias maniske kelia neprieisit. Maniske tai nuo pat gimimo buvo su charakteriu.  ;) Ant ranku bet kaip nepaimsi- reikia stacia nesiot, o pirmais men. ant pilvo, kad dairytis galetu. Nuo kokiu 3 men. nezmoniskas noras sedet, kai ismoko sedet- stotis ir eiti. Pirmieji oziukai atsirado gal kokiu 9-10 men. Budavo isiklykia iki melynumo, o as taip ir nesuprantu, ko gi ji norejo. Ko tik nedarydavau, ant ranku pasiemus begiodavau, sokinedavau, visaip linksmindavau  8) Tada vienintelis budas nuramint budavo buteliukas, nes ciulptuko grieztai atsisakydavo. Buteliuka reikedavo igrust per prievarta ir dar palaikyt, kol pradedavo ciulpt, tada nusiramindavo. Budavo labai sunku, nes nesupranti ko gi ji nori, o jei bandai siulyt ka kita, tai dar labiau rekia. Dabar jau pasako ko nori, bet kad tie norai dazniausiai neimanomi.  :( Laukiu, kol galima bus pradet aukleti, kada prades suprast bausmes ar siaip pagasdinimus, kada ir tas "negalima" igaus kazkokia prasme, nes kol kas tai tik juoka kelia  ;) Nors nemazai "mamos taisykliu" jau zinom ir vykdom  :) Jau ir peiliai virtuvej gali guleti pasiekiamoj vietoj  ;D
Atsakyti
Kol kas tai maniskis ramus. Bet neaisku kaip bus ateity [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/8/greenwinky.gif[/img]. Kol kas  dar nepastebejau kokiu nors isteriju ar uzsispyrimo polinkiu...

Atsakyti
Kai maniškis pradeda niurzgėti ir raitytis ant rankų nelabai žinodamas, ko nori, bile tik pabliaut, gal mama ką gero padarys smile.gif, mama jį paguldo ant žemės.Labai greitai visi piktumai praeina, paguli kelias sekundes ir keliasi, nesuprasdamas , kas čia buvo ???
Atsakyti
ojojoj.....mano vaikas toks geras buvo kudikystej...........ir kaltink cia nekaltinus,nei mociute,nei mamyte niekas cia nekaltas.toks charakteris ir ka padarysi...na viksrelis tai tikrai mate kas vyksta su mano Aidanu......na,kartais taip pikta pasidaro.......ir neisivaizduoju kaip jam isaiskint,kad pavyzdziui ta masinyte ne jo,arba tuoj duosiu ta sausaini,tik pirma is pakelio isimti reiikia.........
Atsakyti
Musiškiui nevaldomi ožiukai prasidėjo visai neseniai. Aišku pasitaikydavo ir anksčiau, bet greičiau praeidavo. Pastebėjau, kad, kai pabuvo savaitę pas senelius, tai ir pasidarė nevaldomas, todėl, kad ten jam viskas galima, o namie yra tam tikros taisyklės. Blogiausia, žinoma, kai viešumoj prasideda tokios scenos :-[. Nesvarbu kur, gali vidury gatvės griūti ir raitytis. Aišku bandau jį tada nušnekinti, bet jam nė motais >:(. Muša mane per veidą ir t.t [smiley=box2.gif]. Su vyru pastebėjome, kad jį labai paveikia toks pagėdinimas "Beeeeee Beeeeee. Ožiukas atbėgo. Beeeee Beeee" Tada jam gal ir gėda pasidaro ar kas ir apsiramina turputį.
Atsakyti
Deja, atejo metas parasyti ir mums i sita skyreli. Buvo vaikas auksinis - visi sake, koks ramus, tylus... Artejant antrajam gimtadieniui vyruciui ragai kokie isdygo - kartoja ne ne ir dar karta ne. Net jei klausi, ar nori saldainio - jis rekia ne. Zodziu priestarauja viskam is eiles nesirinkdamas ( gal i mama?? ) ir dar tokius riksmus sukelia- gatvej,bile kur, kai nedarai, ko uzsigeidzia - o kartais tie norai neimanomi. Kaip Daurasa rase, juk norint suvalgyt sausaini reikia is pakelio isimt, o jam prireikia tuoj ir dabar - su shumais didziausiais. Tokiomis akimirkomis galvoju - kaip ten japonai istveria , juk sako, jie iki 5 metu vaikui zodzio "ne" nesako. Nezinau, oi nezinau..
Atsakyti