QUOTE(Violeta* @ 2010 09 08, 14:58)
Žinokit, Nt rinka jau atsigauna po stagnacijos laikotarpio...Dirbu organizacijoj, kuri jungia statybines ir inžinerines bendroves, dariau apklausą pati - visi turi darbo, ne taip kaip prieš metus, kai trūko kreditų, kai stovėjo nebaigti objektai ir buvo masiniai statybininkų atleidinėjimai - pusė mano kalbintų įmonių vadovai pasisakė priėmę į nuolatinį darbą 20 ir daugiau darbuotojų, turintys pakankamai darbo šiems ir kitiems metams, daug atsigaunačių statybų - net ir prie savo namų matau kelias ne nebaigtas , o naujas statybas - rinka atsigauna, tai faktas; jei bankai ėmė dalinti kreditus statytojams tai ir būsto pirkimas pagyvės, ims kainos vėl kilti ir jau kyla, beje, acuktuvaz gerai rašė. Bendrovės, iš kurios mes pirkom būstą, buvo nuleidus kainas sunkmečiu - 2008 m gale ir 2009 m, bet gerų butų kainų nekeitė, specialiai visą laiką sekiau - būtume pirkę uošviams arčiau atsikelt - o naujus pastatytus neįrengtus pardavinėja kainomis maždaug 2008 m pradžios, kai jau jos krito, bet nebuvo dugno, tai sąlyginai nuo dugno kaino būsto vertė vėl lėtai kyla. Kyla ir samdomų statybininkų DU, ir sąmatos pučiasi jau.. Įtariu, kad apie 2014 m. vėl turėsime panašiai 2007 m kainas, ir taip manau ne viena aš...
Nezinau kaip buvo pries metus, bet... staciau nama tipo statybu piko metu, kai buvo uzkilusios kainos. Bent jau taip maniau. Ale pries menesi gavau uzsieny gyvenancio ir LT besistatancio zmogaus prasyma isiaiskinti kokios atsikiru jo, isvardintu darbu, kainos( itare, kad darbininkai is jo, kaip nesancio LT lupa per daug) ir likau sokiruota. Piko metu as uz statybinus darbus mokejau apie 30 proc. maziau. Tiesiog skambinau zmonems, kurie dirbo pas mane, nusipirkau Alio reklama, skambinau ir pagal skebimus internete. Tie darbai, kuriu zmogus manes prase pasidometi- ziauriai subrange ir pas visus eiles

Tada bandziau prisikalbinti vietini oficialiai bedarbi statybinka- velgi fiasko. Stovi birzoj, gauna lengvatas, pasalpas, plius prisisudeliauja ivairiu nesunkiu darbeliu- sunkiu ir rimtu darbu imtis nepanoro.
Padariau isvada, kad krizes LT nera, arba ji tiesiog ne visiems...
Greiciausiai bus taip, kad dauguma statybininku krizes pradzioj emigravo svetur, o kas liko- tie laiko kainas. Buvau jau biski atitrukus nuo domejimosi statybomis ir jei nebuciau pati vel priversta tuo pasidometi, o kas nors pasakotu- nepatikeciau

vat tau ir krize...