QUOTE(Solopgang @ 2010 03 30, 19:23)
Ieškant buto susidūriau su problema, dažniausiai tinkančio buto langai į mano nenorimas puses (šiaurę arba šiaurės rytus).
Kaip manote, ar labai svarbu langų pusės gyvenant ar tiesiog priprantama prie bet kurios pusės
man atrodo kad negalėčiau gyventi be saulės
O mes gyvenome bute kurio visi langai buvo į pietus. Dar iki šiol vasaras prisimenu kaip košmarą. Kai lauke +30 o kambaryje dar karščiau. Negelbėjo nei žaliuzės..tik pastatomas ventiliatorius..dieną naktį... Nepripratau. Tik pavasarį gerai- saulutė prišyldydavo butą tiek, kad galėdavom autonominį išjungti. Sutaupydavom kažkiek.
Su tėveliais gyvenau bute , kur langai buvo ir į pietus ir į šiaurę. Tai pats geriausias variantas man buvo. Šiaurinėje pusėje buvo virtuve ir miegamasis- visada vėsu,bet suprantama saulės šie kambariai niekada nematydavo, o pietinėje- svetainė:saulė sutiekdavo jaukumo.
Bestudijuojant 4 metus gyvenome kambaryje, kur langas į rytus. Ryte saulutė žadindavo (na tik ne žiemą), o vakare maloniai vėsu, tuo tarpu kambarių į vakarus kaimynės vakarais skųsdavosi dėl prikaiitnto kambario...
Nei viename gyventame būste priešais langus nebuvo aukštų pastatų, sienų ar kt. "užstojimų"
Tiek iš mano patirties.