Įkraunama...
Įkraunama...

Geležies preparatai

Laba diena,

5,5 men kudikio Hb - 119. Iki tyrimo gerem Hemofer, po 4 lasus (pries 2 men Hb buvo 109), nuo kurio pasalinio poveikio nebuvo. Viena gydytoja, ivertinusi kraujo tyrimus, nurode, kad kraujas geras, bet pofilaktiskai, "palaikant" Hb , reikia gerti Ferum lek, po 2 ml. Kita gydytoja (vaikas del neisnesiotumo dispancerizuotas Santariskese) nurode, kad gelezies papildomai gerti nereikia. Maitinu savo pienu, papildomo maisto negauna.
Pasiskaiciusi pamaciau, kad skirtingai vertinama, kokia yra Hb norma tokio amziaus kudikiui. Gal vaika reiketu vertinti pagal koreguota amziu (4 men).
Ka jus manote? Ar papildoma gelezis reikalinga, jei taip, kodel reikia keisti Hemofer?

aciu.
Atsakyti
Gydant mažakraujystę, pasiekus terapinį efektą (pakilus hemoglobino kiekiui iki normos), dar bent mėnesį reikia girdyti pusinę terapinę dozę, siekiant sukaupti geležies atsargas kepenyse. Jei kūdikis serga mažakraujyste, papildomą maitinimą reikėtų pradėti anksčiau, nelaukiant šešių mėnesių. Tai turėtų būti daržovių tyrelė. Įpratus prie jos, kūdikis turi gauti daržovių tyreles su mėsa, nes mėsa yra tas faktorius, kuris pagerina geležies įsisavinimą per skrandžio gleivinę.
Atsakyti
Dukrytei žemokas hemoglobinas,jau savaitę geria po pusę šaukštelio"Feroglobin".Kiek laiko patariama jį gerti (koks kursas)? Ačiū.
Atsakyti
Feroglobin yra tik vitaminai su geležimi. Jei yra mažakraujystė, reikia gerti geležies preparatus. Kursas ilgas, kol pasiekiamas normalus hemoglobinas ir po to dar reikia gerti pusinę preparato dozę bent du mėnesius.
Atsakyti
Laba diena,

Hemoglobinas musu 8 menesiu leliuko 119. Gydytoja paskyre gerti gelezies preparata. Pirma karta davus Ferumlek'a - vemem. Antra karta bijau duoti. Gal kuri laika mes galime mesyte tik valgyti - duodame versiuko liezuvi. Jame daug gelezies girdejau. Kiek mums jo duoti, kad hemoglobinas atsistatytu? Gal 2 kartus i diena? Kiek gramų ar šaukštų mesos mazdaug?
Koks turetu buti hemoglobinas normalus?

Labai lauksime atsakymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo m a m a: 24 rugpjūčio 2005 - 13:36
Bijau vertinti, nemačiusi ir neįvertinusi klinikinių bei laboratorinių tyrimų. 119 g/L ne visada reikalauja gydymo geležies preparatais, bet tokį kūdikį reikia stebėti ir maitinti pilnaverčiu maistu.
O vėmė dėl to, kad iš karto davėte visą dozę. Prie geležies preparatų kūdikį reikia pratinti apie savaitę laiko, pradedant nuo lašų ir didinant iki paskirtos dozės. Tuomet, nei vėmimo, nei viduriavimo nebus.Girdyti geležies preparatus su sultimis.
O su maistu geležies, jei jau reikia gydomosios dozės, kūdikis negaus. Su maistu gaunama geležies dozė yra tik profilatinė.
Atsakyti
Muma gydytoja patare gerti Feroglobina, bet maziukas visa diena atsirugsta juo. Maziukui 1 metukai ir 9 men sveria 15 kg, o hemoglobinas 110. Gal patartumete koki kita preparata? O jei gerti tik foline rugsti, o po kiek?
Atsakyti
Feroglobinas yra tik polivitaminai su geležimi. Jei yra mažakraujystė, reikia gerti geležies preparatus, o juos paskirti gali tik gyduytoja, įvertinusi klinikinius požymius ir tyrimų rezultatus. Vien tik folinė rūgštis problemos neišspręs.
Atsakyti
Laba diena.Čia nesenei uždaviau klausimuką dėl 3 mėn kūdikio mažakraujystės.Bet pati panaršius po jūsų konsultacijas atsakymą kaip ir radau.Tačiau mane neramina kitas dalykas.Mes duodame Ferum lek.Tai mano dukrytė jau 2 kart siaubingai paspringusi juo buvo!Visa duso ir mėlynavo.Košmaras kažkoks.Nelabai ji moka tą saldų glitnų sirupą nuryti,matau kaip volioja po burnytę.AR NĖRA KOKIŲ LEIDŽIAMŲ VAISTUKŲ?Man atrodo, kad būtų paprasčiau jai.Nes dabar tai vaikas kankinasi(o aš irgi)kol sugeria reikiamą dozę.Be to jau ir bijau duot po tų užspringimų.
Iš anksto dėkui ir su pagarba 4u.gif
Atsakyti