Įkraunama...
Įkraunama...

Geležies preparatai

vakar buvau vaistineje - rinkausi gelezies preparatus dukrytei. Tai feroglobin b12 tinka tik nuo metuku (na gal nuo 6men tikrai neanksciau) - mes butent del to jos ir nepirkome
Atsakyti
QUOTE
O gal jus Gydytoja galetumet kokius rekomenduot triju metu mergytei ,kaip tie pvz Ribomunil ?

Žinoma, jūs galite duoti Ribomunilą - tai yra preparatas, sudarytas iš bakterijų, kurios sukelia daugumą vaikų gerklės, kvėp  takų ir ausų uždegimų, ribosomų. Tai - kaip geriama vakcina. Geriau ją naudoti vasaros pabaigoje - prieš ligų sezoną.
Dar galite naudoti beres drops plus lašus ar ežiuolės preparatus
Atsakyti
QUOTE

Žinoma, jūs galite duoti Ribomunilą - tai yra preparatas, sudarytas iš bakterijų, kurios sukelia daugumą vaikų gerklės, kvėp  takų ir ausų uždegimų, ribosomų. Tai - kaip geriama vakcina. Geriau ją naudoti vasaros pabaigoje - prieš ligų sezoną.
Dar galite naudoti beres drops plus lašus ar ežiuolės preparatus


Tai tie preparatai vaiko imunitetui stiprinti, panasiai kaip IMUNAL ??? Ar galima IMUNAL gerti kudikiams?
Atsakyti
Ne, Imunalis ne tas pats, kas ribomunilas, kadangi Imunalis - ežiuolės preparatas.
Ar galima vartoti kūdikiams? Pirma reikia pagalvoti, ar jis reikalingas. Skiriant bet kokį vaistą reikia pasverti visus už ir prieš.
Ežiuolės preparatus galima naudoti įvairaus amžiaus vaikams, tame tarpe, ir kūdikiams..
Atsakyti
QUOTE

Profilaktiškai neduočiau jokių vaistų, net ir homeopatinių.
O dėl geležies - Ferrum-lec-jei Hb nebuvo nukritęs žemiau 111 g/l, tai geležies ir nereikia.
Jau rašiau kažkurioje temoje, kad 2 - 3 mėn kūdikiams būdinga fiziologinė anemija, kuri praeina ir negydant. Jei nuo Ferrum-lec išbėrė, nebeduokit.
Dabar valgo gerai, mišinukuose yra pakankamai geležies pridėta, taigi, tikėtina, kad 4 mėn kūdikio kraujas bus normalus.

Gerb Gydytoja pasirodo tikrai manomazyli bere nuo Ferum lex, nutraukiau jo naudojima kada dabar mums reiketu pasidaryti kraujo tyrima?(Balandzio 16 mums keturi men , kraujas darytas 2 , 5 men.
Atsakyti
Taip, būtina kraujo tyrimą pakartoti
Atsakyti
Vaikų hb normoje yra 110 - 130 g/l. MAžakraujystė dar nereiškia, kad vaikui trūksta geležies. Be geležies trūkumo gali būti labai daug ir kitų priežasčių. Pirma, reikia atlikti tyrimus, nustatančius geležies kiekį kraujyje. Tikslaiusias tyrimas - feritino kiekis kraujyje. Ir tik tiksliai nustačius diagnozę galima skirti gydymą.

Mano mažuliui jau beveik 6 mėn, nuo pirmadienio pradėsim primaitinimą. Iki šiol valgė tik mano pienuką. Bet šiandien nustatė, kad hemoglobino tik 106. Pasak neurologės, kitų mažakraujystės požymių nėra. Vaikas žvalus, gerai valgo sveria 8 kg.

Jei mano apylinkės gydytoja lieps gerti geležies praparatus, pagal konsultantės patarimą, žadu paprašyti padaryti feritino kiekio kraujyje tyrimą.

Bet jeigu vaikelis pradės valgyti daržovių ir vaisių tyreles, tai gal ir hemoglobinas turėtų pagerėti? O po 1,5 mėn jau ir mėsytę pradėčiau duoti. O gal geriau kiek paspartinti primaitinimo tempus ir pagreitinti mėsytės pradžią?

Ir dar 1 klausimėlis. Gal geležis gali vaikeliui patekti per mano pieną? Juk aš pati dar maitinu, tad galiu pagerti vitaminų ir mėsos daugiau pavalgyti, ir taip gal hemoglobiną vaiko atstayti?
Atsakyti
Kida, teks pagreitinti mėsos įvedimą, gali ir tu pagerti geležies
tuomet ir vaikučiui daugiau pateks.
Bet jei jau gydytoja nustatys, kad yra geležies trūkumas ir nuo to ima vystytis mažakraujystė, geležį gerti teks, nes visos aukščiau išvardintos priemonės tinka tik geležies stokos anemijos profilaktikai, o ne gydymui.
Atsakyti
Laba diena

Mano dukrytei 1m3men. Pavasari dare kraujo tyr. hemoglobinas buvo 106. Gerem du men. feroglobina, bet hemoglobinas nepakilo nei vienetu. Pakeite i Ferum Lek, kuri gerem dar du men. Siandien padarius tyr. hemoglobinas 109 ir man sako, kad tai norma tokio amziaus vaikui unsure.gif As esu skaiciusi, kad turetu buti bent 115 g.gif . Norejau paklausti, gal vaiko organizmas nepasisavina gelezies, kad taip nekyla hemoglobinas? Gal reiketu kokiu kitu preparatu? Kiti rodikliai yra visiskoje normoje(eritrocitai, trombocitai ir t.t.) Mityba stengiuosi reguliuoti kiek tik imanoma. Ir kiek laiko galima vartoti sintetinius preparatus? Ar vaikui tai zalos irgi neturi? Aciu is anksto uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
Metų vaikams būdinga fiziologinis hemoglobino kritimas- todė jų hemoglobino norma yra apie 110g/l. Geležies trūkumą parodo kiti kraujo rodikliai, kaip MCV ir MCH, todėl gydytoja , įvertinusi pilną kraujo vaizdą, ir pasakė, kad geležies pakanka. Geležies perdozavimas taip pat vaikui kenkia. Tačiau, gydant mažakraujystę, pasiekus hemoglobino normą, dar 1-2 mėnesius reikia tęsti pusinę dozę geležies preparatų. O svarbiausia , kad vaikas kasdien gautų vertingus mėsos produktus, nes iš mėsos geriausia įsisavinama mėsa. heart.gif
Atsakyti
Vaikui 5,5 men. Padarius kraujo tyrima, hemoglobinas buvo 106 ar 107 (tixliai nepamenu). Gydytoja paskyre Ferum lek 15 lasu 2k/d. ir perspejo del galimo salutinio poveikio- pilvuko putimo, viduriu kietejimo. Predejom gert ir iskart pasireiske pilvo problemos (o ju neturejo net naujagimiu budamas).
Nebezinau, ka daryt, jauciuosi lyg kankinciau vaika duodama gert ta gelezi sad.gif . Gydytojos klausiau, ar butina, nes tuoj pradesiu primaitinti, gal geriau is naturaliu produktu ta gelezis? (juolab, kad as visada linkusi privengt bet kokios intervencijos i organizma), bet ji mane uztikrino, kad preparata gert BUTINA. Paskui pradejau daugiau dometis, ir suzinojau, kad apie 5 men kudikiam naturaliai sumazeja gelezies, kad 106 nera l zemas rodiklis, o vaisto anotacijoj parasyta, kad kudikiai gydomi tik esant akivaizdziam gelezies trukumui. g.gif
Ar verta mums testi sio preparato gerima, o gal padeti istaisytu jau dabar, nelaukus 6 men., pradetas primaitinimas? Ar galima nutraukt vartojima, jei jau pradejom gert (1 savaite)?

Aciu uz konsultacija. smile.gif
Atsakyti
Vartoti geležies preparatus reikia atsargiai, palaipsniui didinant dozę- pradėti nuo kelių lašų ir maždaug per savaitę įvesti gydomąją dozę. Organizmas turi įprasti palaipsniui prie gydomosios geležies dozės. Jei jūs iš kart pradėjote gerti gydomąją dozę, neįpratę, todėl ir vaikas jos netoleruoja. Patarčiau keletą dienų neduoti, o po to pradėti nuo 1-2lašų.
Apie 6 mėn kūdikiams būna fiziologinis hemoglobino kritimas ir, jei nėra kitų mažakraujystės požymių, geležies rodikliai kraujo tyrime yra normalūs, geležies preparatai ne visada skiriami.
Labai svarbu, atsiradus pirmiesiems mažakraujystės požymiams, kūdikiui įvesti daržovių tyrelę su mėsa, nes mėsa pagerina geležies įsisavinimą ir iš pačios mėsos ,ir iš kitų maisto produktų, taip pat ir mamos pieno.
Todėl pradėkite įvesti daržovių tyreles ir jas įpratus valgyti,įveskite daržovių tyres su mėsa.
Na o dėl geležies preparatų ar jų reikia, ar ne atsakyti negaliu, nemačiusi vaiko ir kraujo tyrimo.
heart.gif
Atsakyti