Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminas D

Gerb Gydytoja
Dar klausimelis del vit DAr gali jo perdozavus kieteti viduriukai?
Kokiais tyrimais nustato ar reikia gerti padidinta doze vit D.
Mes geriam po 3 lasus nuo 2 men dabar mums penki.
Gal yra koks kraujo tyrimas kur tiksliau nustato ar echoskopu galima nustatyti ???
Atsakyti
Jei jau apie Vitamina D, tai as irgi paklausiu.Iki kokio amziaus reikia duoti ta vitamina?Mums metai 8 men. Nuo 2-ojo menesio duodam po 1 lasiuka (aliejinio pagrindo) kas antra diena, ir taip iki siol.Gal jau nebereikia duoti ???
Atsakyti
Taip, nuo vit. D perdozavimo gali sukietėti viduriai. Ar jūs per daug naudojate vitamino D, priklauso nuo to vaisto išleidimo formos. Jei jūs naudojate aliejinį vit. D, kurio viename laše yra 1400 VV, tai 3 lašai per dieną nėra daug. Vit. D dozė rachitui gydyti  paprastai būna 4000 - 5000 VV parai 2 - 3 mėn, priklausomai nuo rachito sunkumo.
Dažniausiai rachitas nustatomas, remiantis klinikiniais požymiais - plaukučių pakaušyje plikimu, prakaitavimu, kaulų suminškštėjimu. Paprastai to užtenka, tik esant sunkesniai diagnostikai (įtariant, kad rachito priežastis yra įgimta inkstų liga ar endokrininė patologija) atliekami detalesni biocheminiai tyrimai, nustatoma normali ar kiek sumazejusi kalcio, sumazejusi fosforo, padidejusi sarmines fosfatazes bei parathormono koncentracija kraujo serume. Kai kuriuose centruose galima tiesiogiai nustatyti vit.D dariniu (kalciferolio, 25(OH)D3, 1,25(OH)2D3), atspindinciu vit.D atsargas, koncentracija kraujo serume.
Atsakyti
QUOTE
Jei jau apie Vitamina D, tai as irgi paklausiu.Iki kokio amziaus reikia duoti ta vitamina?Mums metai 8 men. Nuo 2-ojo menesio duodam po 1 lasiuka (aliejinio pagrindo) kas antra diena, ir taip iki siol.Gal jau nebereikia duoti ???

Profilaktinę vit. D dozę reikia naudoti iki 1,5 metų, o paskui iki 3 metų galima duoti tik tamsiuoju sezonu, kai mažai saulės.
Atsakyti
Noreciau paklausti konsultanto ar yra skirtumai tarp vit D2 ir D3. Pvz., kuris geresnis, gal geriau vartot viena ar kita?
Siuo metu pirkome vit.D3 (geriamasis vandens tirpalas). Ten parasyta , kad 1 lase yra mazdaug 500 TV. Kiek tada lasiuku per diena turetume jo duoti ? Ar pasikeis norma , atejus vasarai, kai bus daugiau sauletu dienu? Aciu.
Atsakyti
Vit. D2 - aliejinis, jame yra 1400VV vi D viename laše.
D3 - vandeninis - 500 VV viename laše.
Gamintojai tvirtina, kad vit. D3 geriau įsisavinamas, nors aš savo praktikoje didelio skirtumo nemačiau.
Pagal naujas rekomendacijas, Vit. D rachito profilaktikai reikia naudoti po 1000 VV parai. Taigi, jei naudojate vandeninį vit. D tirpalą, per parą reikės 2 lašiukų.
Iki 1,5 tokias vit. D dozes reikia vartoti pastoviai. Kai kurie pediatrai  vasarą rekomenduoja jas sumažinti ar nutraukti iš vis, bet kadangi Lietuva nėra labai saulėtoje klimato juostoje, mano patarimas būtų - toliau tęsti tokias pačias dozes iki 1,5 metų,  o iki 3 metų galite mažinti dozes pavasario - vasaros sezonu.
Atsakyti
Konsultante, kaip jus manote. Ar geriau D2 ar D3? Aliejinis ar vandenis? Musu kakutis zaliuoja, yra itarimas, kad sumzejes tulzies pusles sfinkterio tonusas. Koks butu geriausias musu atveju? Iki siol girdem Vigantol D3. Gal deriau butu vandeninis :smile.gif
Atsakyti
Į šį klausimą jau atsakiau... Gamintojai sako, kad vit D3 įsisavinamas geriau, bet dozės vienodos, tiek vit D2 tiek vit D3, ir praktikoje didelio skirtumo nestebėjau.
Jei jūsų vaikučio išmatos žalios, reikia pirmiausiai pažiūrėti, kokį maistą jūs duodate. O net jei ir yra tulžies pūslės problemų, vit D tiek aliejinis, tiek vandeninis neturėtų kenkti.
Atsakyti
Ups... Skirkiene mane mane aplenke wink.gif Kol sugalvojau parasyt, tai jau ir isiaiskinot ;D O as ir neapsiziurejau, sorry smile.gif
Atsakyti
Gerb. Konsultante,
mano dukrelei beveik 7 men.kasdien duodam 3 lasus vit D3.delniukai ir pedutes daznai prakaituoja.ar galima patiems lasinti daugiau vitamino D,ar butina pasitarti su gydytoju?(musu gydytoja siuo metu atostogauja).
Atsakyti
O kas galetu ka nors pasakyti apie leidziama vit. D. As pasinaudojau daktaru patarimu ir dukrai panau dojau leidziama vit D,  1 ampule, dabar berods 9 men ramu.
Atsakyti
          [smiley=000178.gif]  

labai aciu kad neatsakote i klausima

          [smiley=000182.gif]
Atsakyti