Musu mergickai buna pats geriausias laikas kai gauna pasiterlint su tesla,tai vakar isbandem viena is receptu,super! Pirkt kuciuku nereiks,kepsim dar pries sventes.
QUOTE(Ciocia Polia @ 2005 12 13, 07:25)
Kadangi pažadėjau jau prieš kelias dienas- tai va, skaniausių pasaulyje kūčiukų receptas:
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, vandens (galima įpilt šlakelį pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni").
Kaip pasigaminti tešlą, manau, žinot pačios
Iš šito produktų kiekio išeis apie 1kg. Skanaus 
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, vandens (galima įpilt šlakelį pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni").
Kaip pasigaminti tešlą, manau, žinot pačios


QUOTE(Ciocia Polia @ 2005 12 13, 20:03)
Į pašildytą vandenį (ne verdantį!) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Suberti miltus, aguonas ir užminkyti tešlą. Ji turi pakilti- kai pradės lipti per kraštus, perminkyti dar kartą. Ir taip kokius 2- 3 kartus. O paskui formuoti kūčiukus 

Nusipirkom mieliu eisiu darbat daryti-kepti kuciukus ,parasysiu kas gavosi

QUOTE(Daivulyte @ 2007 12 12, 15:48)
Tesla prastai kilo ,matyt per karsta vandieni ipyliau


Žiūriu, su tešlos kilimu kyla problemos
Kiek pastebėjau, pagrinde parduotuvėse būna dviejų rūšių mielės. Tai pirkit tik "Semos" mieles, va šitas:

Nes va su šitom š*** gaunasi, kad jos gerai išraugintų tešlą, būtinas labai didelis cukraus kiekis.

O vanduo, kai dedat mieles turi būti drungnas, aš sudėjus mieles ir kiaušą bei viską išaišius dar kiek pašildau mikrobangėj. Bet labai mažai, gal pusę minutės.


Nes va su šitom š*** gaunasi, kad jos gerai išraugintų tešlą, būtinas labai didelis cukraus kiekis.

O vanduo, kai dedat mieles turi būti drungnas, aš sudėjus mieles ir kiaušą bei viską išaišius dar kiek pašildau mikrobangėj. Bet labai mažai, gal pusę minutės.
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 12 12, 21:38)
Žiūriu, su tešlos kilimu kyla problemos
Kiek pastebėjau, pagrinde parduotuvėse būna dviejų rūšių mielės. Tai pirkit tik "Semos" mieles, va šitas:

Nes va su šitom š*** gaunasi, kad jos gerai išraugintų tešlą, būtinas labai didelis cukraus kiekis.

O vanduo, kai dedat mieles turi būti drungnas, aš sudėjus mieles ir kiaušą bei viską išaišius dar kiek pašildau mikrobangėj. Bet labai mažai, gal pusę minutės.


Nes va su šitom š*** gaunasi, kad jos gerai išraugintų tešlą, būtinas labai didelis cukraus kiekis.

O vanduo, kai dedat mieles turi būti drungnas, aš sudėjus mieles ir kiaušą bei viską išaišius dar kiek pašildau mikrobangėj. Bet labai mažai, gal pusę minutės.
Tai jau tikrai pritariu,dėl mielių. Geltoname įpakavime tikrai pačios geriausios,kiek bandžiau daryti su jomis viskas visą laiką gaunasi

Reikės šioms Kūčioms pabandyti šį išgyrta receptuką :600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, vandens (galima įpilt šlakelį pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni").
o kiek reikia mazdaug vandens pagal si recepta?

As irgi pagal si recepta bandau kepti,na tik laukiu kol tesla pakils,o tikrai kiek reikia vandens ?Ir dar per kiek laiko turi ta tesla pakilti?
Ko tai man ji neisvietos


as tai kazkaip nedristu pradet minkyt tesla, kol nezinau kiek vandens reikia

neiskilo tesla, ir niekaip nesuprantu ka padariau ne taip

QUOTE(gretoole @ 2007 12 16, 22:55)
gal per kieta tesla,ji turi buti tokia kaip tirsta grietine,kad turetu laisvumo kilti,o jei kaip akmenukas,tai ir nekils.O dar siluma ir kad mieliu galiojimo laikas nebutu pasibaiges

Pabandyk ipilti puse stiklines silto vandens

QUOTE(jolia @ 2007 12 13, 18:15)
Reikės šioms Kūčioms pabandyti šį išgyrta receptuką :600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, vandens (galima įpilt šlakelį pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni").


Kaip kas pasnikauja
Mano pasnikas-mėsos nevalgyt
Tai su margarinu ir kepiau. Kad kiltų gerai-nepadauginkit miltų ir neperkaitinkit mielių-tai yra neužpilkit jų per karštu vandeniu ar pienu. Man labai gerai viskas kyla su sausom mielėm tokiam geltonam blizgančiam pakelyje 11g.

