QUOTE(Nerutė @ 2010 04 10, 22:27)
man tik klausimas toks - kazkas rase apie apie tai kad anksciau su raugu kildindavo 4 val, o dabar uztenka 2, paporinkit kuom tas raugas pasikeicia ir KADA pasikeicia
nzn ar aiskiai suformulavau klausima




As cia taip rasiau

Net ir nezinau, ka atsakyti

Kai tik pasidariau rauga bijojau, kad neiskils duonyte, tai dar dejau koki pora kartu po 0,5 a.s. mieliu. Laukdavau kol duonyte pakils dvigubai (kepimo inda laikydavau ant radiatoriaus) ir tada dedavau kepti. I laika nelabai ziurejau. Po to nusprendziau - gana mieles gadinti

Rauga laikau saldytuve, isimu is vakaro, pamaitinu, ryte ~9val. uzmaisau, apie 13 val. teslos jau buna padvigubeje, tai kepu. Po to pastebejau, kad kepant iprastu laiku, tesla buna vos nepatrigubejusi ir kepimo metu duonyte idumba, kuo toliau tuo labiau.

Tiksliai atsakyti kodel laikas sutrumpejo tikrai negaliu, bet manau, kad raugas "sustiprejo"
Manau, kad reikia stebeti kiek ir kada teslos padvigubeja, tada deti kepti.
Nezinau, ar atsakiau i klausima?
Ir dar:
Ruginius miltus perku turguje: vadinasi ruginiai pasijoti 1lt/kg