Vakar su vyru ilgai juokemes, kad su mano Bočių duona laisvai galima ir bočių užmušt

Nes ji tooookia sunki, siaubas
Vakar padariau eksperimentą - savo pusiau ruginės duonos tešla(ta kur raugas "netikras") padalinau į dvi lygias dalis - vieną maišiau rankomis, kildinau kambaryje ir kepaiu orkaitėje, o kitą - viską darė duonkepė.
Rezultatas - duonkepės duona praktiškai neiškilo, iškepė normaliai (bet tokia sunki gavosi), o "rankinė" duonytė

iškilo dvigubai ir viskas čiki gavosi. Svoris iškepusios vienodas, bet kepaliuko dydis maždaug 1,5 karto skiriasi...
Jaučiu mesiu aš ruginės duonos kepimą duonkepėje

Apie tai, kad tešla dvigubai pakiltų, nei kalbos negali būti - jei pakyla, tai tik per kokį piršto storį.
Gal mano raugas per silpnas?