Sveikutes, sakykit nepatyrusiai, ar galima raugo duona duonkepej kepti?
QUOTE(keistuole @ 2010 04 23, 11:18)
yra visokiu, bet duonai naudoju stiklinį indą su dangčiu, turiu apvalu ir stačiakampes. RIMI pirkau. dar teflonines, bet ten daugiau keksams, bobom...
QUOTE(Glidė @ 2010 04 23, 11:25)
turėjot omeni su raugų? jei taip, tada galima, tik reikės atskirai užminkyt tešlą ir pakildinus kiek laiko kept
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 23, 08:29)
Tiesiog nežinau ką atsakyti. Aš niekada nebandžiau tiek ilgai maitinti raugo. Pilnai raugas subręsta į penktą dieną, o paskui jeigu tą raugą papildomai maitinant gausis ne tik kiekis didelis, bet ir rūgštumas nežmoniškas, nebent norite kiekvieną dieną kepti duoną. O kodėl jūs norite tiek ilgai maitinti? Gal vistik atsidėkit dalį raugo į šaldytuvą, o su likusiu eksperimentuokit.
Dar nespėjau perskaityti daugiau temų ir įsigilinti į raugo auginimo ir laikymo subtilybes, tad ir svarstau... Gi man jo gausis ir taip jau nemažai, duonai sunaudosiu kiek - šaukštą/du? O kur likusį dėt? Visą į šaldytuvą ar kaip



Papildyta:
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 23, 11:42)
turėjot omeni su raugų? jei taip, tada galima, tik reikės atskirai užminkyt tešlą ir pakildinus kiek laiko kept
Užmaišyti duonkepėje? O kokia programa? Minkymo, kuri mielinėms tešloms skirta, ar ta tik maišymo, kur ale tortams

QUOTE(LinaGustė @ 2010 04 23, 12:51)
Užmaišyti duonkepėje? O kokia programa? Minkymo, kuri mielinėms tešloms skirta, ar ta tik maišymo, kur ale tortams

pas mane taip ir vadinasi tešla
tortams tai ten su kepimu (na pas mane taip, nežinau kokia pas jus duonkepe)
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 23, 12:54)
pas mane taip ir vadinasi tešla
tortams tai ten su kepimu (na pas mane taip, nežinau kokia pas jus duonkepe)
tortams tai ten su kepimu (na pas mane taip, nežinau kokia pas jus duonkepe)
Pas mane Boman, vokiška. Tai 8 programa yra "Teig", jis skirta tik minkymui - paminko, pakildina kažkiek, paminko. Ir 10 programa Kuchen, tai ji pyragams, keksams be mielių skirta - maišo ir kepa... Tai jūs duonytę su raugu kaip duonkepėje kepate? Rankomis užminkote, kildinate, tada dedate į duonkepę ir tik su ta tortų programa kepate?
QUOTE(LinaGustė @ 2010 04 23, 13:14)
Pas mane Boman, vokiška. Tai 8 programa yra "Teig", jis skirta tik minkymui - paminko, pakildina kažkiek, paminko. Ir 10 programa Kuchen, tai ji pyragams, keksams be mielių skirta - maišo ir kepa... Tai jūs duonytę su raugu kaip duonkepėje kepate? Rankomis užminkote, kildinate, tada dedate į duonkepę ir tik su ta tortų programa kepate?
Ne, užminkau su tešlos programa, kur vien minkymas, kildinu, ir kepu 1val., vien kepimas
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 23, 13:23)
Ne, užminkau su tešlos programa, kur vien minkymas, kildinu, ir kepu 1val., vien kepimas
Viskas aišku, ačiū


QUOTE(LinaGustė @ 2010 04 23, 12:51)
Dar nespėjau perskaityti daugiau temų ir įsigilinti į raugo auginimo ir laikymo subtilybes, tad ir svarstau... Gi man jo gausis ir taip jau nemažai, duonai sunaudosiu kiek - šaukštą/du? O kur likusį dėt? Visą į šaldytuvą ar kaip
Gi skaičiau, kad tik kokių 100 g atsidėt... Oj, mistika dar man
Ir iš viso, keistas tas mano raugas man... Pirmadienį vakare užmaišiau, tai jau ryt kaip ir gatavas turėtų būti, o jis dabar man nepakilęs atrodo, burbuliukų yra kažkiek, bet labai labai mažulyčių, ir kvapas nebe toks rūgštus ir intensyvus, kaip po paros buvo
Konsistencija tiršta, lipni. Aš jį tik pridengusi maišeliu, visai nesandariai.
Papildyta:
Užmaišyti duonkepėje? O kokia programa? Minkymo, kuri mielinėms tešloms skirta, ar ta tik maišymo, kur ale tortams



Papildyta:
Užmaišyti duonkepėje? O kokia programa? Minkymo, kuri mielinėms tešloms skirta, ar ta tik maišymo, kur ale tortams

Patarimas iš širdies. Labai patariu, bent pirmą duonytę su tikru raugu išsikepti orkaitėje, tikrai pajusit tikros duonos kvapą ir skonį. Pirmai duonai iš naujai padaryto raugo, sunaudosit apie 400gr raugo( žiūrint pagal kokį receptą kepsit), o likusį pasidėkit į šaldytuvą. Jeigu lieka daugiau, susidėliokit į atskirus indelius, ir vėliau kepant naudokit, neatsidėdama į šaldytuvą, kol baigsis atsargos.
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 23, 14:09)
Patarimas iš širdies. Labai patariu, bent pirmą duonytę su tikru raugu išsikepti orkaitėje, tikrai pajusit tikros duonos kvapą ir skonį. Pirmai duonai iš naujai padaryto raugo, sunaudosit apie 400gr raugo( žiūrint pagal kokį receptą kepsit), o likusį pasidėkit į šaldytuvą. Jeigu lieka daugiau, susidėliokit į atskirus indelius, ir vėliau kepant naudokit, neatsidėdama į šaldytuvą, kol baigsis atsargos.
O kokį receptą patartumėt pirmam kartui



QUOTE(Terra2 @ 2010 04 23, 14:09)
Patarimas iš širdies. Labai patariu, bent pirmą duonytę su tikru raugu išsikepti orkaitėje, tikrai pajusit tikros duonos kvapą ir skonį. Pirmai duonai iš naujai padaryto raugo, sunaudosit apie 400gr raugo( žiūrint pagal kokį receptą kepsit), o likusį pasidėkit į šaldytuvą. Jeigu lieka daugiau, susidėliokit į atskirus indelius, ir vėliau kepant naudokit, neatsidėdama į šaldytuvą, kol baigsis atsargos.

man kažkaip orkaitėj visai kitaip iškepa net ir be raugo, ypač jei bent dalis yra ruginių miltų
Kepiau bananu duona su medumi....
vaizdas gal ir ne pats geriausias, bet skonis superinis


Receptas paprastas, vietoj vandens i tesla pili i tyrele suplaktus bananus, dedi medaus, virsu taip pat aptepi medumi. Viska maise ir kildino duonkepe, as tik iskepiaus orkaitej.
Jei kas nores galesiu ideti tikslu recepta.
vaizdas gal ir ne pats geriausias, bet skonis superinis



Receptas paprastas, vietoj vandens i tesla pili i tyrele suplaktus bananus, dedi medaus, virsu taip pat aptepi medumi. Viska maise ir kildino duonkepe, as tik iskepiaus orkaitej.
Jei kas nores galesiu ideti tikslu recepta.
QUOTE(PUCA @ 2010 04 23, 15:32)
Kepiau bananu duona su medumi....
vaizdas gal ir ne pats geriausias, bet skonis superinis
Jei kas nores galesiu ideti tikslu recepta.
vaizdas gal ir ne pats geriausias, bet skonis superinis

Jei kas nores galesiu ideti tikslu recepta.
aš noriu pas

