QUOTE(pandora2006 @ 2010 04 28, 18:33)
paklausiu labai kvailo klausimo, ar raugui tinka nerupus miltai?
Visai nekvailas klausymas. Nerupus miltai sunkiau rugsta. Geriausiai rugsta miltai tai vadinami pilno grudo, tokie pilksvos spalvos. Jie malami nevalyti nuo gemalo ir kt dalyku, tai turi daugiau maistiniu medziagu. Bet vel gi jau tesloje rupus miltai yra sunkesni ir juos sunkiau pakelti. Tai ir rekomenduojama rauginti rauga su rupiais, o kepant dapilti baltesnius.
Papildyta:
QUOTE(*tigriukas* @ 2010 04 28, 20:05)
nesuprantu kam reik mieliu, jeigu su raugu

ir dar noriu paklausti apie kokius cia ruginius miltus snekama?pilno grudo, ar smulkinti ruginiai miltai
Aciu
Mieliu reikia nes raugas suveikia kiek kitaip nei mieles, raugas raugina tesloje esancius miltus o pakelia silpnai. Tam kad tesla pakelti tik su raugu, reikia laukti bent 4-6 val, o mums rezultatas reikalingas greiciau.
Pilno grudo miltai tokie pat smulkus kaip ir kiti, (na beveik, nes malimas buna smulkesnis ir stambesnis, kaip 550, 405, 812 ir kt.) tik jie nevalyti nuo gemalu ir kt grudo sudedamuju daliu... baltiems miltams - malama tik tam tikra grudo dalis.
Papildyta:
QUOTE(rsc @ 2010 04 28, 18:28)
Ar kas bandete kepti is optima linijos pirmos rusies miltu batona (su mielem)

Na, visai neiskilo

Dabar galvoju, ar cia miltai kalti (anksciau kepdavau is Kauno grudu), ar mieles paseno?
Seimai labai daug juoko buvo is to stebuklo
Jei neiskilo galibuti kad mieles senos (jei paprastos), ar mieles susiliete su druska, kuri juos "gesina", ar jei mieles sausos, per anksti susiliete su vandeniu (skysciu), ar skystis buvo perdaug karstas ir jos zuvo... ar perdaug miltu ir tesla parsunki buvo, ar perskysta tesla ir dujos laisvai isejo is jos.... tu "ar" yra daug... nemenau kad miltai kalti, nebent seni labai, papelyje...