Įkraunama...
Įkraunama...

Arbatos, sultys ir kt. papild. gėrimai

Labai atsargiai, nes gali išberti. Ir daug neduokite- po 50 ml per parą, būtinai praskieskite. heart.gif
Atsakyti
Laba diena. Norejau paklausti del arbateles gerimo. Mazyliui 1 menuo. Valgo mano piena ir hipoalergini misini. Papildomai neduodu jokiu skysciu. Suvalgo apie 600-700 ml per para (valgo 6 kartus), sveria 4900 g. Ar reikia duoti papildomai skysciu tarp maitinimu? Kokiu arbateliu galima duoti, kad nealergizuotu (nustatyta alergija)? Jei reikia girdyti, tai daryti mieganciam tarp maitinimu?
Atsakyti
Jei kūdikis yra sveikas- nekarščiuoja, namuose nekaršta, šiltai neprirengtas- papildomai gerti nebūtina. Bet pasiūlyti tarp maitinimų galite. Jei jam nereikės- negers. Galite rinktis HiPP arbatas nuo vienos savaitės- ramunėlių, pankolio, arbatą "Kūdikio pilvukui" ir kt. Kūdikis galėtū išgerti apie 100ml per parą. heart.gif
Atsakyti
Sveiki,

Noriu paklaustič jei vaikas valgo darzoves ir vaisius ir ne kiek negeriaššna purskia lauk bet kokia arbatele ššo pavalges darzoviu dar nori kruties. Ar tai gerai?
ar tuomet saldinti arbateles? Kiek skysciu turetu 6,5men kudykis sunaudoti? nes kiek pamenu maano pirmasis labai daug gerdavoč daugiau nei valge ųoh tada ir rupinaus ir jis dabar daug geriač jam 3mš kokie is viso skysciu kiekiai vaikam? ar juos reikia normuoti?
Atsakyti
Sveikam kūdikiui, jei jis valgo mamos pieną ar adaptuotą pieno mišinį, papildomai gerti skysčių nėra būtina. Jei jis negeria, reiškia jam ir nereikia. Kai pradeda valgyti tirštesnį maistą, arbatų pasiūlyti reikia, bet jei negers, nereikia ir pergyventi. Po daržovių tyrės, jis gali atsigerti ir mamos pieno, tik mamos pieno nereikėtų duoti po tyrės su mėsa.
Vyresni vaikai daug geria, nes jie įpranta gerti skanius gėrimus. Skysčių riboti nereikia, tik nereikėtų duoti daug saldžių gėrimų, nes nuo jų dar labiau nori gerti. Jei per parą vaikas išgeria apie 2 litrus skysčių, tai yra norma. Jei išgeria daugiau, tuomet reikėtų pasitarti su gydytoju.
heart.gif
Atsakyti
sveiki, dabar esu visiškai sutrikusi ir nežinau ką daryti. iki 4,5 mėnesio savo dukrytei duodavau tai vandenuko, tai arbatėlės. dabar nebežinau ar duoti, nes "maximos" prekybos centre "pampers instituto" gydytojos patarė neduoti nei vandens, nei arbatėlės, mat tik skranduką užkišu skysčiais, ir tada mažai pienuko išgeria ir keliasi naktimis 2 kartus.
visada duodavau arbatėlės, kai dukrytė vartaliodavosi lovytėje ir matydavau kad ji sušilus, o ir naktimis vieną maitinimą norėjau pakeisti arbatėle, kad neliktų įpročio keltis naktimis valgyti.
dabar man to daryti neleidžia ir vyras. bet aš juk matau kad mažylė nori atsigerti ne tik pienuko. pienukas dabar gi yra pagrindinis maistas.

ką Jūs galite patarti šiuo klausimu?
Atsakyti
Sveiki,
Ant tyrelių stiklainių ir sulčių buteliukų randu užrašą "homogenizuota"? Ką tai reiškia? Kažkas panašaus "su koncervantais" ar kas tai?
Dėkoju.
Atsakyti
Norejau pasiteirauti,ar nepakenks skrandukui ateity,kai 14men.mergyte geria vien tik sultis?T.y. negeria nei vandenuko,arbatyciu,pienuko.Dar ragauja geriamus jogurtus bei kefyra.Koki kieki skysciu turi isgerti tokio amziaus vaikutis???
Atsakyti
Noreciau paklausti. Vaikui priziureti pasamdem aukle. Ji iki to laiko priziurejo kita vaikuti, ir pasake, kad musu 1,5 m. mergyte geria per daug skysciu, ir kad del to gali buti per daug apkraunami inkstai. Koks skysčių kiekis reikalingas 1,5 m vaikui per para? Kas yra per daug?

Aciu.
Atsakyti
Nelabai teisingai Jus pakonsultavo. Jei kūdikiui trūksta skysčių, tuomet jis ir geria, jei netrūksta, tuomet neįsiūlysite. O dabar žiemos sezono metu, kai namuose sausas ir šiltas oras, skysčių poreikis padidėja ir kūdikiai net tie, kurie anksčiau negėrė, dabar nori atsigerti.Tik nereikėtų siūlyti prieš pat maitinimą. Todėl tarp maitinimų Jūs turite jai pasiūlyti atsigerti, jei negers, tai reiškia, kad skysčių jai netrūksta.
heart.gif
Atsakyti
Homogenizuotas-tai vientisas, pertrintas maistas maistas.Tai ne konservantai.
Ir noriu pasakyti, jog kūdikių mitybos produktai tuo ir skiriasi nuo mūsų -suaugusiųjų maisto, kad juose negali būti jokių konservantų, sintetinių dažų ir kvapiųjų medžiagų.Todėl ir renkantis maistą kūdikiams, reikėtų rinktis tik kūdikių mitybai skirtus produktus, kurie yra kūdikių mitybai skirtų produktų lentynose, o ne bendrose lentynose.
heart.gif
Atsakyti
Tokio amžiaus vaikas gali išgerti apie litrą-pusantro litro skysčių, įskaitant ir pieno mišinį. Bet gali ir neišgerti, jei jam skysčių netrūksta.O sulčių daug gerti nereikėtų duoti, nes yra slopinamas apetitas, todėl ir vaikas blogai valgo ir negeria pieno mišinio. heart.gif
Atsakyti