NAKTIS. Namolio grįžom vakare. Prisėdau trumpam prie SM. Su merginom dar pasijuokėm iš tų keistų 3 cm - nė už ką nebūčiau patikėjus, kad jau tuoj tuoj. Po šilto dušo griuvau į lovą ir netrukus užsnūdau. Apie 24 val. pabudau nuo tokio lengvo maudimo pilvo apačioj. Galvoju, čia tikriausiai reakcija po kaklelio apžiūros ir vėl lūžtu... Atsikeliu apie 1 val. - skaudena šiek tiek stipriau, bet net nepalyginsi su mano skausmais per mano dienas, todėl ramiai smingu dar keliolikai minučių. Nuo pusės dviejų miegoti nebepavyksta dėl dažno lakstymo į wc, bet skausmas juokingas, todėl nusprendžiu, kad čia paruošiamieji. Pradedu fiksuoti laiką - 13, 9, 12, 10, 9... Nu tiksliai gi paruošiamieji, miegam toliau. 5 val. ryte sąrėmiai tampa reguliarūs. Šiandien gimdysiu? Kaži... Meile, kelkis. Man atrodo, kad gimdysim

RYTAS. 7 val. sąrėmiai kartojasi kas 5 min. ir mano giliu įsitikinimu trunka minutę. Skambinu akušerei ir juokiuosi, kad turbūt nesitikėjo taip greit. Ji ramiu balsu išklauso, kas su manim vyksta ir sako be 10 val. ryto į GN nevažiuot. Dabar jau skauda normaliai, su vyru susiglaudę šokam valsą, žiūrim pro langą ir vis dar negalim patikėt, kad stebuklas pakeliui pas mus

AK. 10 val. mes jau AK. Skambinam iš priimamojo akušerei. Ši pasiūlo užlipt pas ją į trečią aukštą apžiūrai. Kadangi jaučiuosi pakenčiamai, lipu... Diagnozė - 8 cm, vaisių laiko tik kraštai, tiesiu taikymu į gimdyklą. Už 10 min mes jau ten. Kol pildomi popieriai, su vyru juokiamės, kad jeigu tas gimdymas toks, tai gimdysim ir gimdysim (vyras dar maikutę su užrašu "Esu oficialus LT krepšinio rinktinės rėmėjas" apsirengęs

PABAIGA: Atsidarymas pilnas, sąrėmiai silpni. Gydytojo verdiktas SKATINTI. Pastato lašelinę. Po 15 min. klausia ar noriu stumt. Stumt nenoriu, bet meluoju, kad jau, nes atsibodo gulėt. Sako: stumk. Stumiu. Stumiu iš visų jėgų. Ir taip daug kartų. Kažkurią akimirką pagalvojau, kad sunku, o tikrai skaudėjo tik tada, kai pasirodė sūnelio galvytė. Už kelių minučių išgirstu kūdikio riksmą, o vėliau - tylų ir susijaudinusį vyro balsą "SŪNUS"...