Įkraunama...
Įkraunama...

Kika vs. LKD

Kaip nemaža dalis žmonių turbūt jau žino, Kika yra pradėjusi "kovą" prieš LKD, kuri neleidžia veisėjams parduoti šuniukų į šio tinklo parduotuves.

Straipsnis Delfi

Straipsnis Lietuvos ryte

LKD reakcija

LKD juodinantis užsakomasis straipsnis (Norint perskaityti, viršuje dešinėje spausti padidinimo stiklo ženkliuką ir palaukti kelias sekundes)

Mane asmeniškai šis straipsnis labai papiktino.
Siūlau neabejingiems žmonėms burtis ir imtis kažkokių veiskmų, kad padėtume LKD kovoti prie Kiką.
Atsakyti
Eusu įsitikinusi, kad absoliuti dauguma veisėjų, kuriems yra svarbi jų šuniukų gerovė, - net ir nesant draudimui, - nesirinks tokio šuniukų pardavimo būdo.
Atsakyti
Aš už, kad reiktų kažką daryti. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neisha: 10 balandžio 2010 - 13:04
Net šlykštu skaityt tokį šmeižtą doh.gif wacko.gif Aš visiškai sutinku, kad reikia kažką daryt. Manau, kad reikia imtis kažko. Būtinai.
Eolo Arfa, taip, aš irgi tikiuosi, bet mano nuomone, reiktų kažkaip viešai atsakyti už tokius "straipsnius", o tai paskui neaišku kokią nuomonę apie kinologiją Lietuvoje susidarys gyventojai. verysad.gif O Kiką tai būtinai reiktų "po padidinamuoju stiklu pakišti".
Atsakyti
QUOTE(kennel_Eolo_arfa @ 2010 04 10, 14:00)
Eusu įsitikinusi, kad absoliuti dauguma veisėjų, kuriems yra svarbi jų šuniukų gerovė, - net ir nesant draudimui, - nesirinks tokio šuniukų pardavimo būdo.

Jei nutiktu visgi taip, kad LKD panaikintu draudima, deja deja, esu beveik tikra, atsirastu Lietuvoje "veiseju", mielu noru parduocsianciu savo suniukus Kikai.

--

Gal kas turit kokiu minciu, kokiu veiksmu imtis?
Vienoje temoje kazkieno siulytas variantas FB sukurti "Nekenciu Kikos" nelabai tinkamas. Akivaizdu, kad Kika pasirengusi daug kam, tad galetu paduoti i teisma zmogu, sukurusi tokia grupe (panasus atvejis juk yra su M. Petruskevicium).

Pradziai butu galima sukurti ir visur, kur imanoma, platinti komkia elektrovnine peticija. Nesu naivi, nes abejoju, ar realios naudos ji duotu, bet taip butu galima bent siek tiek atkreipti visuomenes demesi.

Kitas variantas - skatinti visus visus "boikotuoti" Kika, t.y., nieko nepikrti is jos.
Atsakyti
Aha, su tom FB grupėm geriau nereikia. Ten juk skelbiami duomenis sukūrėjo- iškart prie teismo duų atsidurtų, greičiausiai... unsure.gif Peticiją galima sukurti, tik nemanau, kad ji labai padės. Bet gal kažkiek daugiau žmonių išgirs apie šitą konfliktą. Mano nuomone, būtų neblogai kokį nors straipsnį spaudoje išpublikuoti, ar kokioj žinomesnėj TV laidoj pasireikšti. Tik yra tada rizika, kad Kika irgi sugalvos "atsakyt", o jie, neabejoju, kad sugalvos kaip čia dar labiau mėšlu apdrabstyt LKD...
Atsakyti
Nu jau paskutinis straipsnis blink.gif doh.gif doh.gif Vien pelnas pelnas pelnas.... Dar sako kad kikoje sąlygos labai geros.... blink.gif doh.gif o realiai užėjus beveik į visas kikas nosį reik užsiimt nuo kvapo wacko.gif kad gyvūnai dažnokai vos leisgyviai narvuose... va čia tai skaitosi norma doh.gif umn.gif
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2010 04 10, 14:15)
Jei nutiktu visgi taip, kad LKD panaikintu draudima, deja deja, esu beveik tikra, atsirastu Lietuvoje "veiseju", mielu noru parduocsianciu savo suniukus Kikai.

--
Pradziai butu galima sukurti ir visur, kur imanoma, platinti komkia elektrovnine peticija. Nesu naivi, nes abejoju, ar realios naudos ji duotu, bet taip butu galima bent siek tiek atkreipti visuomenes demesi.

Kitas variantas - skatinti visus visus "boikotuoti" Kika, t.y., nieko nepikrti is jos.

bet koks draudimas ar šaukimas dažniausiai iššaukia priešingą reakciją ir asocijuojasi paprastam žmogeliui su teisių apribojimu, todėl jis daro priešingai.
Boikotuoti irgi vargu ar pavyks, nes šunų veisėjai nėra pagrindiniai jų pirkėjai. O ir veislynams Kika pasiūlo puikią nuolaidų sistemą, kuriai ne kiekvienas atsispirs. Be to nemanau , kad kika pajus pavienių žmonių boikotą labiau negu Petkit ar kitų konkurentų atsiradimą.
Panašu, kad tai dar viena tema kaip ir "su dokumentais ar be jų", "Kuo maitinti ?" ir pan.
Kuo ramiau ir aiškiau aiškini priežastis ir pasekmes - tuo veiksmingiau. Didžioji dalis žmonių net nesuvokia kas blogai, o tiesiog sako kad LKD nori išlaikyti monopolį arba užsidirbti.
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2010 04 10, 14:15)

Sudetinga... taip yra nemegstanciu Kikos ir neperkanciu... bet daugelis zino tik Kika ir nieko kito...

Toks negeroviskas dalykas sove galvon... Pasidaryt plakatu ir nakti paklijuot visur... blush2.gif
Atsakyti
ax.gif Skaiciau as tuos straipsnius... Skaiciau ir ta, kuris siandien "Lietuvos Ryte" pasirode. Kaip nebutu keista, straipsnis buvo parasytas UAB "Svajoniu medis" uzsakymu Nr. 0S052-123. Straipsnio autorius Algimantas Ivanauskas.

ax.gif Vien sprendziant is to, kad straipsnis buvo uzsakytas, ji perskaicius susidaro nuomone, kad norima "susidoroti" ne su LKD, bet su draugijos prezidente R.Kazlauskaite, kuri, anot gerbiamo straipsnio autoriaus Algimanto Ivanausko, turi dviveidiskuma veisiant sunis ir juos parduodant ir skelbiant LKD nuostatas apie humaniska suniuku pardavima.

ax.gif Idomu, kad straipsnyje yra gramatiniu klaidu, negi "Lietuvos Ryto" lituanistai neskaite, ka spausdina laikrastis...? g.gif O gal jie rankrasciu neskaito ir uz ju turini bei kokybe neatsako?

ax.gif Gaila, kad to paprasti zmones nesupranta ir nezino, tokiu budu net ir kaime gyvenantis zmogelis sakys: "Matai, sakai dokumentus isdave LKD, kuri......." lotuliukas.gif

ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ANTIKA: 10 balandžio 2010 - 14:06
Kad susidorot nori, tai čia aišku doh.gif O už tą dviveidiškumą- aš tikrai į kažką kreipčiaus dėl šmeižto. Be jokių įrodymų sugalvoja čia prirašyt tokių nesąmonių. Šlykšti man ta Kika, kas per žmonės... (gaila vemiančio smile nėra...)
Atsakyti
o kodėl nepabandžius įteikt Kikai peticiją? Ir tuo pačiu kokį mitingą surengt .Žmones painformuoti kuo blogai pirkti iš tokių centrų šuniukus. O dėl Facebooko... o jei aš sukursiu temą - neperku gyvūnų iš Kikos, kas man už tai bus? Bendraminčius vienijanti tema ir tiek. Aišku kitas klausimas kiek ji veiksminga.. bet galbūt veiksminga?

beje rimtai galvoju pirmame savo veislyno psl įsidėt užrašą - mes neparduodam savo šuniukų Kikai.. to man niekas neuždraus.. Jie pateikti tai kaip privalumą, galbūt nors kiek žmonių pagalvos, ar verta iš ten pirkt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 10 balandžio 2010 - 14:57