Stai ka turiu omenyje.
Daug rasote apie savo apsilankymus. Su dovanelem. Su saldumynais. Kaip apkabinat visus, pamyluojat, kaip jie jums sventines programeles rodo. Kaip stalai luzta nuo jusu atnestu vaisiu. O iseinant gaunat prasymu ir dalinat pazadus apie kito karto dovanas- masineles, zaidimus, dviratukus... Oi, ir tik ne pliusinukus, nes juos sandeliuoja, bo tiek turi devynias galybes.

Ir stai vaikas ivaikinamas. O gyvenimas seimoje- tikrai ne istisine svente. Ir buvimas tevais- tikrai ne nuolatinis mylavimas.
Juk musu sandeliukuose zaislai nestabeliuojami. Ir i ne visus savo vaikiuku norus atsiliepiame. Net jei sako- labai labai noriu. Tokiu noru- prudai. Reikia atrinkti. O kai ka naturaliai atrenka tevu piniginiu storis. Kartais vien auklejamaisiais tikslais reikia pasakyti griezta ne.
Ir ne tik - ne. Reikia ismokyti seimos taisykliu. Juk ir savus pagimdytus vaikus to mokai. Aukleji. Na, mes apskritai prie grieztu tevu, muset.

O vaikai per tuos apsilankymus, per tuos savaitgalius ar sventes su seimom koki gauna signala? Gyvenimas seimoje- amzina svente. Pyp. Klaida.
Ir vat kaip pasijaucia vaikas, kuris tai suvokia? Apgavo. Iteviai- visai ne tie amzini Kaledu seneliai, kurie prisiviliojo ji nuolatinem dovanom ir saldainiais. O dabar- saldainiai tik savaitgaliais, ribotais kiekiais, o dovaneles- tik per sventes, progomis.
Stai tokis itarimas man kilo. Kaip manot, ar turi jis pagrindo?
Man prastai skamba ta pati ivaikinimo proceso esme. Pirma- keliu menesiu kursai, kur tevus parengia

Manau, vaikams seimos reikia ne todel, kad dovanu gautu daugiau. O kad suvoktu realu gyvenima, realu gyvenima seimoje. Kad pats veliau galetu sukurti pilnaverte seima ir gyventi pilnaverti gyvenima. Kad .. kad nepasijaustu apgautas tada, kai jam sukaks 18. Ir kai pamatys, kad nebera apsilankanciu besisypsanciu tetu ir sandeliuku, prikrautu zaislais.
Gyvenimas seimoje- ne svente. Tai- gyvenimas. Naturalus, normalus gyvenimas, kuriame yra labai graziu ir linksmu akimirku, kuriame yra ir liudeseliu ar sunkumu.
Taigi, ar nemanot, kad tie sventiniai apsilankymai su begalinem svelnybem daro ir meskos paslauga vaikuciams? O kas isivaikine- ar niekada negirdejot- grazinkit mane i vaiku namus???