Įkraunama...
Įkraunama...

Prakaitavimas. Rachitas.

Gydytoja apziuros metu klause ar neprakaituoja mazes delniukai ir kaktyte,as pasakiau,kad prakaituoja,delniukai daznai dregni,o kaktyte kartais kai valgom. bet ji nieko nesake,o as ir nepaklausiau. Dabar mastau ka sie prakaitavimai reiskia ir ar tai labai blogai?
Atsakyti
Padidėjęs prakitavimas, ypač pakaušio (kai jis išplinka) gali būti vienas iš rachito požymių. Delnų,pėdų,kaktos prakaitavimas nėra tipiškas rachito požymis .Taigi, jei gydytoja Jums nieko nesakė,reiškias viska gerai. heart.gif
Atsakyti
Labas gydytoja,ir mamytes,mano sunelis miegodamas sukioja galvyte tai y desine tai y kaire o ypac kaip issibusdineja,kas jam gali buti. g.gif
Atsakyti
Musu pediatre nustate 5 men kudikiui rachita, kakta ,anot jos, per daug iseina i prieki. Skyre 5 lasiukus kas diena Vit D vandeninio tirpalo. Kita pavaduojanti gydytoja nemato jokio rachito, anot jos, kiekvieno vaiko kaukole individuali, ji nemato jokios prasmes skirti vit D vasara. Kuo tiketi? Kodel skirtingos diagnozes?
Atsakyti
Galvos forma nėra rachito požymis. Todėl jei rachitas buvo diagnozuotas tik pagal šį požymį, gydomosios dozės skirti nereikėtų.
Tačiau profilaktinę dozę, net ir vasaros metu, kūdikis turi gauti. Todėl visą vasarą jūs turite gerti po 1000T.V. vit.D3 tirpalo.
heart.gif
Atsakyti
laba diena.norejau paklaust gydytojos ar yra pagrindo nerimauti ,kad mazule suprakaituoja bevalgydama is mano kruties?maitinu tik 3-4kartus krutimi(kai einam miegoti),aprengta buna tuk su smelinuku,bet kai valgo visa kakta ispilta prakaito laseliais buna.gal tai kokios ligos ar vitaminu trukumo pozymis?vitamino D duodu 3-4lasus kasdien.kai valgo kita maista tokio reiskinio nepastebejau.aciu.
Atsakyti
Tikrai nepergyvenkit, nes tai nieko blogo. Žindimas iš krūties yra darbas kūdikiui ir šį "darbą dirbdamas" jis eikvoja savo energiją . Tai visai normalu. heart.gif
Atsakyti
mano dukrytei 3.5 menesio. pries 3 savaites gydytoja nustate, kad yra rachito pozymiu ( prakaituoja padukai, delnai, galvyte, nupliko pakausis). pakyre isgerti vitamino D ampule pusmetine ir pasirodyti po 2 savaiciu. kai po 2 savaiciu pasirodem, jokio pagerejimo nebuvo, mergyte ir toliau prakaituoja. gydytoja liepe laukti dar 2 savaites. mano drauges vaikui irgi rachito pozymiu rado, bet paskyre gerti kalci ir pozymiai dingo. ar mes irgi turetume gerti kalci? kaip dar rachitas gydomas?
is anksto dekoju.
Atsakyti
Kadangi Jūs mergaitei jau sugirdėte pusmetinę vit. D dozę, dabar, vasarą, papildomai duoti jo nereikia, nes vit. D perdozavimas yra žymiai blogiau , nei rachitas. O prolonguoto vit. D poveikis nėra toks greitas ir ryškus, todėl neskubėkite ir nepergyvenkite.
Jei Jūs mergaitę maitinate pati ar adaptuotais pieno mišiniais, o ne sojos mišiniais, tai kalcio jai visiškai pakanka ir kalcio preparatų duoti nereikia.
heart.gif
Atsakyti
Tikriausia jam prakaituoja pakaušis, todėl jis ją ir trina. Tai gali būti vienas iš rachito požymių. Jei rachito nėra, tai manau,kad tas sukiojimas nieko nereiškia. heart.gif
Atsakyti
Sveiki. Labai noreciau patarimo. Mano dukrytei 1m1.5men. Ji jau beveik menesi pradejo labai prakaituoti uzmigusi, buna net plaukuciai slapi kaip po duso unsure.gif Kas keisciausia, kad tik kokia valanda uzmigus, o toliau visa nakti miega nesuprakaitavusi. Vit. D3 gerem po 3lasus visa ziema, nes prakaitavo rankytes. Dabar gyd. sako, gal is viso atskirai nereikia vit.D, gal duoti multivitaminu. Bet vasara kai daug darzoviu ir uogu, lyg sintetiniu multivitaminu nesinoretu g.gif Girdejau, kad taip gali buti del vaiko vegetatyvines sistemos formavimosi...Labai noreciau suzinoti ar vertetu jaudintis del to. (momenelis jau suauges). O gal tai turi itakos zemas hemoglobinas (105dabar)?Is anksto dekoju.
Atsakyti
Tikrai nepergyvenkite dėl to, nes tokiam vaikui prakaitavimas yra ne dėl rachito. Na o dėl vitaminų- jei mergaitė valgo šviežias daržoves bei vaisius, gal jų ir nereikėtų. Bet jei žemas hemoglobinas, tokiu atveju reikėtų pagerti tuos multivitaminus, kurie savo sudėtyje turi daugiau geležies- Berubi ar Feroglobiną B12. Labai svarbu, kad vaikas gautų kasdien mėsos patiekalus. heart.gif
Atsakyti