Įkraunama...
Įkraunama...

Prakaitavimas. Rachitas.

Mano sunus (3 men) yra alergiskas, gydytoja sake, kad dermatitas. Nuo dvieju men geriam vit.D po 2 lasiukus, taciau pries savaite pastebejau, kad sukioja galvyte i sonus - tai rachito pazymis, ar ne? Taip jis dare budamas menesio, tai gydytoja sake, kad kasosi, nes niezti del alergijos. Kaip atskirti, ar tai niezulys, ar rachitas?

Ir ka patartumete del alergijos? (Maitinu pati) Alergija prasidejo nuo 2sav. Pradzioje buvo isbertas veidukas, veliau atsivere slapiujanti zaidele kakliuke. Tada pradejau laikytis itin grieztos dietos (mesa, bulves, agurkai ir nieko daugiau) - viskas susitvarke. Pamazu valgiau ivairesnius produktus, ir alergija persimete i kuneli - siurksti ir pleiskanojanti odyte ant kaktytes, ausyciu, kojyciu, rankyciu, krutines ir pilviuko, ypac sulenkimo vietose. Tepu ESSEX kremu, taciau jis pakankamai nesudrekina.
Kaip gydytis? Ar galima kur nors nustatyti nuo ko konkreciai kyla alergija?

Aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
Vien tik galvos sukiojimas nėra rachito požymis. Jei kartu su galvos sukiojimu išplinka ir pakaušis (tai rodo, kad prakaituoja pakaušis), sumažėja raumenų tonusas, deformuojasi galva,suminkštėja galvos kaulai, vaikas tampa irzlus, blogiau miega, gali užkietėti viduriai- tai jau leidžia įtarti rachitą.
Iš Jūsų aprašymo, labai panašu, kad kūdikį vargina alergija. Ir jei Jūs pati maitinate ir nieko daugiau neduodate, reikėtų gerai pagalvoti, nuo ko gali berti, ką Jūs valgote netinkamo.
Dažniausia toks Jūsų aprašytas bėrimas būna nuo baltymo pertekliaus- pieno produktų (varškės, sūrio, jogurtų), taip pat vaiką gali berti ir nuo jautienos, ir veršienos.
Kita bėrimo priežastis gali būti įvairūs chemikalai, esantys maiste- vaisiuose, sultyse, daržovėse. Nereikėtų valgyti pomidorų padažų,majonezo ir pan.
Tiksliau nustatyti alergiją gali alergologai, jei pačiai nepavyks surasti nuo ko beria.
O odą reikėtų drėkinti Essex drėkinančiu losjonu ir tepti reikėtų kelis kartus per dieną.
heart.gif
Atsakyti
Sveiki,
mums mėmuo ir devynios dienos. Mažiaus galvytė, t.y. plaukuotoji jos dalis visada karšta, vaikiukas pasidarė neramus, zirzia, blogai miega, pabunda verkdamas, nors valgo gerai (mišinukus, nes turim stafilokoką ir piene, ir pilvelyje, abu geriam antibiotikus Amoksiklav ir Augmentin). Su gydytoja pasikonsultavau, sakė, jog greičiausiai tai rachito požymiai. Pradėjom šiandien gerti lašiukus vitamino D3 po 2 vieną kartą per dieną. Norėjau paklausti, kaip greitai pasijaus vitamino poveikis ir mažius taps ramesnis bei nustos prakaituoti galvytė? Kokiomis priemonėmis dar galima "išgyvendinti" rachitą ir kad jis nepasikartotų (grynas oras, vonios, saulė)?
Iš ansto dėkojam - mama ir Ugnius heart.gif
Atsakyti
Jei kūdikis gavo antibiotikus, tai jo neramumas ir irzlumas gali būti dėl pilvo problemų. Kūdikiui būtinai po antibiotikų reikia probiotikų (Gefilus).
Ir maitinti motinos pienu, jei jo yra , tikrai reikėtų.
Jums gydytoja paskyrė tik profilaktinę vit.D dozę,kurią ir turi gauti kiekvienas kūdikis.
O ar yra rachitas, ar ne dar ne visai aišku.Ir dar, žymiai blogiau yra perdozuoti vit.D, nei jo trūkumas.
heart.gif
Atsakyti
Sveiki,
Mano 8 men. mazyliui stipriai prakaituoja galvyte, ypac zindant arba miego metu. Kartais po maitinimo kutimi, jo galvyte buna visa slapia. Ar reikia sunerimti?
Kasdien geriam po 3 lasus vitamino D3 ir hemoglobinas 109, tad geriam Ferum Lek. Ar tai gali buti susije su neidele mazakraujyste?
Aciu.
Atsakyti
Visiems kūdikiams valgant prakaituoja galva. Jei išplikęs pakaušis ir yra kiti rachito požymiai (juos gali įvertinti tik gydytoja), padidėjęs prakaitavimas gali būti susijęs ir su rachitu. Todėl reikia pasikonsultuoti su gydytoja.
Atsakyti
Dukrai 3 mėnesiai. Kai buvo 1 mėn. sugirdėm jai vitamino D ampulę. Maždaug prieš 3 savaites pastebejome kad jos padai drėgni, apie rankas sunku pasakyti, nes jos dažnai burnoje. Dar pastebėjome, kad pakaušis dažnai karštas ir plaukai praretėję. Kartais vaikas miegodamas susiriečia pora kartų ir prabunda išmiegojęs 5 min. Vakar buvome poliklinikoje patikrinime ir paklausėme daktarės ką daryti.
Ji pasakė, kad negalima duoti vaikui daugiau vitamino D. Reikia daugiau būti lauke (mes vaikščiuojam į lauką beveik kiekvieną dieną nuo 1 iki 3 valandų priklausomai nuo oro), daryti vonias su jūros druska (maudomės kiekvieną dieną), daryti masažiukus.
Visur parašyta, kad esant rachito požymiams dažniausiai didinama vitamino D dozė, o mes tapome tarsi ampulės įkaitais, nes negalim papildomai duoti vitamino D. Patarkite, ar tikrai mes daugiau nieko negalime padėti mūsų dukrytei. Aš tiesiog nemanau, kad jūros druskos vonia padės (o visa kita mes ir taip darėm). Tiesiog labai baisu dėl pakaušio karšto ir susirietimo.
Dukrytės svorio prieaugis yra normalus. Valgo mamos pieną iš krūtinės.
Atsakyti
Karštas pakaušis (tokio simptomo nėra išvis) ir retesni plaukai,bei drėgni padai ir delnai nėra tikrieji rachito požymiai. Todėl ir gydytoja, įvertinusi vaiko klinikinius simptomus, rachito nenustatė ir neskyrė papildomai vit. D.
O masažas ir druskos vonios yra tik grūdinančios procedūros.
Atsakyti
gydytoja,

vaikelis gime 33 sav., dabar jam 1,5 men.. Maitinu savo pienu, duodu 3 lasus vitamino D, 2 lasus gelezies hemofer, 1 mg folio rugsties miltuku, kartais - gefilus kapsule. vaikelis siek tiek prakaituoja, yra irzlus, sesute sake, kad "minksta" galvyte. Gal jam truksta vitaminu? Gal tureciau laikytis kokios spec. dietos?
Atsakyti
Jūs turite gerti polivitaminus maitinančiai mamai, pilnaverčiai maitintis. O diagnozuoti rachitą gali tik Jūsų kūdikį prižiūrintis gydytojas ir paskirti, jei reikia, gydomąją vit. D dozę.
Atsakyti
Norejau paklausti, kokie yra pirmiehi rachito pozymiai? Iki apsilankymo pas pediatra liko visas menuo, tad nezinau ar eiti anksciau. Ar paplikes pakausiukas ir dregni delniukai bei pedutes yra priezastis susirupinti? Kokie kiti pozymiai? Vitamina D3 kiek paskyre vartojame.
Atsakyti
Pas pediatrą galite nueiti ir anksčiau, nelaukiant mėnesio, jei yra koks tai įtarimas. O Jūsų išvardinti požymiai leidžia įtarti rachitą, todėl ir reikia konsultutis su gydytoja.
Atsakyti