gavus leidima keliu receptus

siaip daug receptu galima rasti temoje "Konservavimas-Pomidorai",is ten ir as kecupo recepta nusirasiau tad jo nesisavinu kaip mano,dariau pernai pirmi metai ir labai patiko
KECUPAS
3kg pomidoru
10 galvuciu svogunu
2 stiklines cukraus
1 stikline acto 9% (pyliau puse tik)
5 sauktai druskos (nubraukti)
2 arbatiniai sauksteliai pipiru ( dejau viena karciuju kita kvepianciuju)
1 arbatinis saukstelis cinamono(nedejau, nemegsta mama)
10 vienetu gvazdikeliu
produktai sumalami mesmale,pirma sumaliau pomidorus ir pertryniau per
sieteli,kad nebutu odeliu ir seklu,o paskui visa kita.Tada viskas
sudedama ir virinama 1 val laiko(is pradziu kol uzverda ant stiprios
liepsnos paskui primazinau).Ant pacio galo idejau pora saukstu
krakmolo istirpinto saltose sultyse, kad gautusi tirstesne mase. mano
namiskiai labai gyre,spalva gaunasi kaip pigaus padazo is parduotuves
su darzovemis,svogunai nesutusta,jie lieka mazais gabaliukais...valgem
ir prie sasliku ir siaip prie mesos ir prie sumustiniu...tiko
visur...na mums jis liuksinis:)
su sultim nesu didele eksperte,vienais metais viskas surugo tai
bijojau bedaryt, o pernai dariau taip,nerugo: sumaliau pomidorus
mesmale, pertryniau per sieteli supyliau i katila kaitint...dejau
druskos pagal skoni ir cukraus,nes pasirode labai rugscios...bet jo
kiek skaitinejau nereikia,pavirinau ir tokias dar verdancias
supyliojau i stiklainiu ir aukstyn papais po kaldra kol atveso
NATURALAUS SKONIO MARINUOTI POMIDORAI
marinatas: 3l vandens, 3saukstai (su kaupu) druskos, 2 saukstai
cukraus,pipiru,lauro lapu.Nenaudoti jokios rugsties!
Prinokusius nedidelius,(didelius pjoviau pusiau, kad daugiau tilptu i
stiklaini) kietus pomidorus nuplauti ir sudeti i iskaitintus
stiklainius. Deti krapu, smulkintu krienu saknu. (sito as nedejau visai)
pomidorus uzpilti verdanciu marinatu, uzdengti metaliniais dangteliais
ir palaikyti 10 min., po to marinata nupilti, dar karta uzvirinti ir
uzpylus antra karta uzsukti dangtelius.
bandziau daryt su 3 saukstais cukraus,bet man per saldu:)
kas liecia pomidoru rusis tai pasakyt nieko negaliu,tiesiog dar
nesigilinau,marinuoju visad tokius kokius turiu...kecupui nedejau tik
geltonu...turejau ir transportabiliu ir siaip visi suejo...:)zinau, kad
marinavimui netinka mazi geltoni kriauses formos...marinavau tai labai
skysti jie gaunasi,jokio ypatingo skonio
va tiek kiek zinau...o man reiketu pomidorai savo sultyse koki receptuka:)ar siaip koki? tik misraines netinka,nevalgom ju mes
kazkodel...