Įkraunama...
Įkraunama...

Gabijos greitas gimimas

Mano gimdymo istorija kažkokia keista. Viskas buvo prieš 4,5 metų.
Nėštumas praėjo normaliai, taigi liko laukt Tos Dienos. Knygutes aišku pasiskaitinėjau, su gydytoju susitarėm. Veiksmas vyko Jokūbo ligoninėj.
Ta Didžioji Diena buvo šeštadienis ir pasitaikė kaip niekad aktyvi. Visą dieną su vyru važinėjom kažkokiais reikalais. Namo grįžom tik 10 valandą vakaro, na ir po 20 minučių jau gulėjom lovoj. Tik vyras šviesą užgesino ir parėjo tooooks skausmas. Taigi staigiai apsirengiam ir lekiam į ligoninę, na važiuot visai netoli 5-10 min. Bandau skaičiuot kas kiek laiko sąrėmiai, ale niekaip nesigavo (kad tie skausmas tik praeina ir vėl iš karto užeina). Nuo mašinos iki ligoninės jau ėjau įsikabinus į sieną. Viduj seselė pasodino ant kėdės, kitai moteriai “klizmą” neskubėdama stato. (Vyras išlėkė iš mašinos daiktų atnešt.). Seselė klausia kas kiek laiko sąrėmiai kartojasi, sakau, kad man jie iš viso nepraeina. Ta į mane tokiu išraiškingu žvilgsniu pažiūrėjo, tipo panikuoja moteriškė, pirmas kartas, žinom – būna. Ir čia staiga užėjo man neišpasakytas noras į tualetą, tiesiog kentėt neįmanoma. Seselė leido į tualetą, tik sako labai nestenėkit, na aš taip vieną, antrą kartą nuvarau į tualetą. Ir tada matyt seselei kilo įtarimas, skubiai iškvietė akušerę. Atlėkė akušerė Vaiva Eringytė (kažkaip apsidžiaugiau pamačius – vis veidas matytas), užkėlė ant “vertolioto”, apžiūrėjo ir sako: oooo, jūs jau gimdot. Staigiai perrengė ir į gimdyklą nutempė (“klizmos“ išvengiau). Gimdykloj kažkokia sumaištis buvo, seselės laksto, matyt nesitikėjo.
Pagaliau ir vyras atlėkė (mat jam dar rūbus reikėjo nusipirkt. Bet tai atrodė jis kaip iš cirko – kelnės iki kelių, rankovės per trumpos).
Tada pradėjo matuot vaiko širdelę ir čia jau blogai – ritmas sulėtėjęs, bet ačiū dievui labai greitai viskas atsistatė. Akušerė vyrą pradėjau varyt iš gimdyklos, bet nesako kodėl. Išėjo vargšas už durų. Tuo metu gydytojas atlėkė, apžiūrėjo, nors širdutė plakė normaliai, sako kirpsim ir su replėm trauksim. Tada jau išsigandau. Ir vyro šalia nėra. Prakirpo, vaiką ištraukė, kai išgirdau kad verkia – lengviau paliko. Dukrytė. Viskas liuks, jokių komplikacijų. Čia jau vyras neištvėrė, įlėkė atgal į gimdyklą. Po to paaiškėjo kodėl jį lauk išvarė. Pasirodo p. Eringytė nusprendė, kad vyrui nedera matyti kaip žmonai prakerpa (nors jis vis tiek matė), nes tipo paskui su manim mylėtis nenorės ir pan. Ir nuo to laiko Vaiva Eringytė yra mano vyrui priešas Nr.1, atleist iki šiol negali.
Dukrytę mačiau trumpai, nei palaikyt, nei maitint neleido išnešė stebėt. Po to pradėjo dokumentus pildyt, klausia kada viskas prasidėjo, sakau namuose prieš atvažiuojant, o ta sako: taip būt negali ir užrašė, kad viskas prasidėjo 17 valandą. (Gal iš tikro viskas prasidėjo 17 valandą, bet aš tai tikrai nieko nejaučiau.)

Taigi viskas truko apie 30 min.
Plyšo gimdos kaklelis.
Bet dukra sveika ir jau visa panelė.
Atsakyti
Va cia tai bent! thumbup.gif
Su antru turbut nespesit is namu nei kojos iskelti biggrin.gif
Atsakyti
joooo, na jus ir greitos wink.gif biggrin.gif istorija thumbup.gif
Atsakyti
Aš pirmą pagimdžiau per 4 val. antrą per 1.10 val. Nuvažiavau kaklelis jau buvo per 7 atsivėręs. Sakė, tik todėl kad buvo labai storos plėvės vaikas neiškrito rolleyes.gif Be to nejaučiau jokių reguliarių sarėmių, o pirmą gimdant iš viso jų nebuvo, nebuvo jokio noro ir stumti smile.gif Bet antrą gimdydama atsiėmiau už viską. Valdas jau kaip lėkė tai plyšo viskas kas tik galėjo blink.gif
Atsakyti
O tu ir gyvenime tokia greitute? wink.gif Turetum kalnus nuversti smile.gif
Atsakyti
zinot ka girdejau kad greitas gimymas atsiliepia vaikui,tipo nelabai gerai sad.gif ar tai tiesa ar tik pletkai ka manot?Maniske i si pasauli taip pat greitai atskubejo gerai kad spejom nuvaziuot biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif Mano mazhute irgi daug nedelse i shi pasauli besiruoshdama smile.gif .
Vidurnakti priguliau paskaityti knyga, jauchiu, kazhkaip ritmishkai susitraukineja gimda. Einu pas vyra, sakau, kazhkas ne taip (nors ir neskauda nieko). Imam visas knygas, kiek turim, skaitom smile.gif . Suskaichiuojam kiek sekundzhiu trunka tie susitraukimai, ir nutariam, kad jau tochnai saremiai, kurie kartojasi kas 2 minutes blink.gif. Vyras sako: "Tu gal skambink...". Ash sakau: "Kad nepatogu, naktis..." unsure.gif Apie 12.30 paskambinu gydytojai, sakau: "Kazhkas jau vyksta, nepykit kad pazhadinau..." Klausia kas keik minuchiu, sakau: "Kas 2." Gydytoja liepia nesijaudint, ramiai vazhiuot i ligonine. OK. Vazhiuojam. Abu susijaudine, bet juokiames, nes kazhkaip nesitiki, kad JAU, o ir skausmo nejauchiu smile.gif . Atvazhiavom i ligonine, kol viska surashe, nubego vandenys. O tada ir PRASIDEJO ohmy.gif . Skaudejo baisingai, saremis po saremio, nespeju net pavardes ishtarti, kai klausia, vemiu... Sako nepergyvenk, veikla labai sparti, todel ir skauda taip smarkiai. Per ta valanda su trupuchiu atsidaro visi 7 cm. (kai atvazhiavau buvo 3 cm.). Padaro epidura, kai ash jau soti "zhinojimo, kaip sunkiai gimsta zhmogus" ir va tada uzhplusta (neperdedu) palaima rolleyes.gif . Viska aishkiai suvokiu, neskauda. Gydyoja liepia pasistanginti. Padarau ko prashyta. Sako - blogai, rsusikaupk, rimtai! Vyras sukrunta: "Tai chia gal jau gimdymas?" unsure.gif Akushere juokiasi: "Taip, JAU, puse galvutes jau gime wink.gif "... Dar pastumiu ir.... rolleyes.gif . Mergyte gavo 9/10 pagal APGARa. Niekas neplysho. Niekam jokiu traumu. Auga, va, laminga, svekute kaip ridikas, sparchiai vystosi, shypsena nuo veiduko nedingsta smile.gif .
Pagimdzhiau pirmaja savo dukryte per dvi valandas smile.gif . Nuoshirdzhiai tikiu, kad tame nera nieko blogo. Kiekvienas pasirenka savo gimimo data, laika ir tempa wink.gif .
Atsakyti
QUOTE (kiska @ 2004 05 06, 14:03)
Tuo metu gydytojas atlėkė, apžiūrėjo, nors širdutė plakė normaliai, sako kirpsim ir su replėm trauksim.

istorija laaaaabai grazi thumbup.gif


brrrrr man po tokiu minciu siurpas nukrecia.... mano vienai pazystamai ir taip pat buva... deja traukiant su replem buvo pazeistas vaikutis sad.gif tixliau kazkox nervas (tixliau nezinau) tai vargsiukas dabar nemato su viena akyte... ir visa gyvenime nematys.... mad.gif
Atsakyti
nu pavydziu baltai mamytem kurios greit pagimdo.... rolleyes.gif
gal kuri nors uz mane galetu as tame reikale niekam tikus laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (Jolkiux @ 2004 05 10, 08:49)
nu pavydziu baltai mamytem kurios greit pagimdo.... rolleyes.gif
gal kuri nors uz mane galetu as tame reikale niekam tikus laugh.gif

o tu geriau nepavydek. Labai menkas malonumas.
Nutekejo vandenys ir prasidejo saramiai iskart kas kelias min. Po triju valandu turejau sunu, o po to dar pusantros siuvo, nes plysau kiek imanoma + dar kirpo.
Atsakyti
Pavydetinai grazi istorija rolleyes.gif

grazi savo turiniu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

o pavydetina del gimdymo trukmes clap_1.gif (nes mano dziugsmas truko 17 val) wink.gif
Atsakyti
Graži istorija... smile.gif thumbup.gif
aš taip pat labai greitai pagimdžiau, net gydytoja stebėjosi, kad pirmas vaikas ir kad taip greit viskas vyko drinks_cheers.gif
Sekmės jums, bukit laimingi.
Atsakyti