Labai skanus ir ypač lengvai pagaminamas
Pirma karta isbandziau Sonatinos varskini tingini. Labai skanu, tik man gal kiek per saldu. Bandysiu kita karta idet siek tiek tarkuotos citrinos
tas varskinis tinginys nerealus
as visada maziau cukraus dedu ir bandziau su ivairiais vaisiais. superinis
Vakar kepiau Sonatinos eklerus..
receptas pagal kitą SM dalyvę (Cypsiukas) geresnis pasirodė...
O as atejau pagalbos del "Sluoksniuotos teslos su aguonomis sausainiu". Cia nukopijavau recepta nuo Sonatinos blogo:
400 g sluoksniuotos bemielės tešlos
125 g maltų aguonų
30 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
120 g maltų migdolų
1 apelsino tarkuota žievelė
1 kiaušinis
100 ml pieno
1 a. š. krakmolo
Sumaišyti visus įdaro ingredientus ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol masė šiek tiek sutirštės. Ataušinti.
Iš tešlos iškočioti 20 x 30 cm dydžio lakštą. Aptepti įdaru, paliekant 1 cm kraštelius. Tuomet iš abiejų pusių tešlą standžiai susukti iki vidurio ir supjaustyti 1 cm storio riekėmis.
Sausainius išdėlioti į kepimo popieriumi išklotas skardas paliekant tarpelius. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minučių, kol sausainiai gražiai apskrus.
Ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
P. S. į įdarą dar galima įmaišyti smulkiai supjaustytų apelsinų ar citrinų cukatų, įmaišyti šaukštą apelsinų likerio ar romo... Labai skanu, lengvai paruošiama ir šventiška!
Pirma karta naudojau pirkta sluoksniuota tesla, tai nezinau, kaip sitie sausainiai turejo buti daromi, nes man nesigavo
.
- Kokio storio tas 20 x 30 lakstas turi buti? Mano pirktine tesla yra 490gr svorio is dvieju atskiru lakstu, kurie yra 23 x 25 ir gal 3-4 mm storio.
As iskociavau labai plonai viena laksta iki 40 x 30 dydzio ir pjoviau per puse siems sausainiams ir, itariu, cia buvo mano klaida, nes gavosi tokie kieti ir netraskus.
- Visa idara turiu deti i ta viena 20 x 30 laksta?
Idaras skanus pasirode, bet po kepimo ne toks saldus, gal reiks daugiau cukraus ar Malibu romo ipilti, jei isdrisiu vel kada daryti siuos sausainius.
Dekui is anksto.
400 g sluoksniuotos bemielės tešlos
125 g maltų aguonų
30 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
120 g maltų migdolų
1 apelsino tarkuota žievelė
1 kiaušinis
100 ml pieno
1 a. š. krakmolo
Sumaišyti visus įdaro ingredientus ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol masė šiek tiek sutirštės. Ataušinti.
Iš tešlos iškočioti 20 x 30 cm dydžio lakštą. Aptepti įdaru, paliekant 1 cm kraštelius. Tuomet iš abiejų pusių tešlą standžiai susukti iki vidurio ir supjaustyti 1 cm storio riekėmis.
Sausainius išdėlioti į kepimo popieriumi išklotas skardas paliekant tarpelius. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minučių, kol sausainiai gražiai apskrus.
Ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
P. S. į įdarą dar galima įmaišyti smulkiai supjaustytų apelsinų ar citrinų cukatų, įmaišyti šaukštą apelsinų likerio ar romo... Labai skanu, lengvai paruošiama ir šventiška!
Pirma karta naudojau pirkta sluoksniuota tesla, tai nezinau, kaip sitie sausainiai turejo buti daromi, nes man nesigavo
- Kokio storio tas 20 x 30 lakstas turi buti? Mano pirktine tesla yra 490gr svorio is dvieju atskiru lakstu, kurie yra 23 x 25 ir gal 3-4 mm storio.
As iskociavau labai plonai viena laksta iki 40 x 30 dydzio ir pjoviau per puse siems sausainiams ir, itariu, cia buvo mano klaida, nes gavosi tokie kieti ir netraskus.
- Visa idara turiu deti i ta viena 20 x 30 laksta?
Idaras skanus pasirode, bet po kepimo ne toks saldus, gal reiks daugiau cukraus ar Malibu romo ipilti, jei isdrisiu vel kada daryti siuos sausainius.
Dekui is anksto.
QUOTE(Carolinka @ 2010 05 04, 14:56)
Dekui is anksto.
Esu kepusi siuos sausainiukus. Teslos labai plonai tikrai nekociojau, bet ir iskociojus labai plonai, ji neturetu buti kieta
Kai receptuose naudojama pirktine tesla as is viso nesigilinu, ka raso recepto autorius
O musu favoritas tapo Sonatinos pyragas "Obuolių ruduo"
Noriu pasmalsaut gal kuri esat kepusios varškės pyragas su raudonaisiais serbentais http://www.supermama...p;#entry5533173 ???
nes susigundžiau jį kept, o serbentai tokie ale nesaldoki, tai sakau kaip tam pyrage rūgštelės ir cukraus santykis?
Būčiau dėkinga, jei kas atsilieptų
nes susigundžiau jį kept, o serbentai tokie ale nesaldoki, tai sakau kaip tam pyrage rūgštelės ir cukraus santykis?
Būčiau dėkinga, jei kas atsilieptų
Niekas nekepėt?
Kepiau blynus su apelsinų sultimis ir jogurtu man patiko
, kaip ir Purūs blynai, šie bus prie favoritų
Šiandien pas mus tortilijos labai skanios pagal šį receptą. Bloge komentaruose rašo, kad sunkiai kočiojasi, man kočiojosi labai lengvai ir šiaip faina tokia tešla, gal kol ji šilta reikia ją kočioti
žodžiu dabar prisigalvojom visokiausių įdarų tai valgysim kol nusibos








