Sveikutės išmėginau Cipciuko medaus tortą. Nuotraukos neturi, nes nespėjau padaryti. Vos paragavę negalėjo sustoti ... labai greit jo neliko. Gal kiek grietinėlę nusaldinau, bet MB patiko, tad nieko nekeisiu. Grietinėlė susigėrė puikiai, nes tortas pastovėjo dvi paras. dabar beliko gilintis į puošybos subtilybes. Tortas tas pats, bet rūbas jo bus vis kitoks...



Kirbe, jau antrą kartą kepiau medutį pagal tavo receptuką. Viskas būtų gerai, bet kodėl man biskvitas kartus gaunasi?
Pirmąjį kartą per mažą kepimo formą kaltinau, storesnis biskvitas buvo, ilgiau kepiau kol iškepė. Bet vakar nusipirkau didesnę, kepiau 40 min. ir vis tiek labai kartus. KĄ DARYTI?
Gal kad medų natūralų naudoju?

Pirmąjį kartą per mažą kepimo formą kaltinau, storesnis biskvitas buvo, ilgiau kepiau kol iškepė. Bet vakar nusipirkau didesnę, kepiau 40 min. ir vis tiek labai kartus. KĄ DARYTI?

QUOTE(gita @ 2010 10 29, 11:23)
Kirbe, jau antrą kartą kepiau medutį pagal tavo receptuką. Viskas būtų gerai, bet kodėl man biskvitas kartus gaunasi?
Pirmąjį kartą per mažą kepimo formą kaltinau, storesnis biskvitas buvo, ilgiau kepiau kol iškepė. Bet vakar nusipirkau didesnę, kepiau 40 min. ir vis tiek labai kartus. KĄ DARYTI?
Gal kad medų natūralų naudoju?

Pirmąjį kartą per mažą kepimo formą kaltinau, storesnis biskvitas buvo, ilgiau kepiau kol iškepė. Bet vakar nusipirkau didesnę, kepiau 40 min. ir vis tiek labai kartus. KĄ DARYTI?

o soda nugesinat?

QUOTE(gita @ 2010 10 29, 12:23)
Kirbe, jau antrą kartą kepiau medutį pagal tavo receptuką. Viskas būtų gerai, bet kodėl man biskvitas kartus gaunasi?
Pirmąjį kartą per mažą kepimo formą kaltinau, storesnis biskvitas buvo, ilgiau kepiau kol iškepė. Bet vakar nusipirkau didesnę, kepiau 40 min. ir vis tiek labai kartus. KĄ DARYTI?
Gal kad medų natūralų naudoju?

Pirmąjį kartą per mažą kepimo formą kaltinau, storesnis biskvitas buvo, ilgiau kepiau kol iškepė. Bet vakar nusipirkau didesnę, kepiau 40 min. ir vis tiek labai kartus. KĄ DARYTI?

Aš ne Kirbė, bet galiu pasakyt, kad tikrai ne nuo natūralaus medaus, aš j visada naudoju

Šiaip mąstant kas kartumą gali suteikti? Cukrus kai perkepa

QUOTE(bonza @ 2010 10 29, 12:39)
Taip, būtinai.
QUOTE(pupainga @ 2010 10 29, 13:04)
Aš ne Kirbė, bet galiu pasakyt, kad tikrai ne nuo natūralaus medaus, aš j visada naudoju
o tikrai neperkepat?
Šiaip mąstant kas kartumą gali suteikti? Cukrus kai perkepa
O kokius riebalus naudojat?

Šiaip mąstant kas kartumą gali suteikti? Cukrus kai perkepa

Pačiame pirmame Kirbės recepte buvo parašyta cukraus 200 gr.


Iškepiau vakar, turėjau šiandien vaikams į darželį nešti, bet dabar jau abejoju ar skanu jiems bus karstelėjęs tortas.
Ach.. tie mano eksperimentai ne laiku... galėjau kepti cipciuko medutį, kuris jau šimtą kartų keptas.
Tikiu, kad ir Kirbės skanus, nes pats torčiukas tikrai skanus gaunasi, tik tas kartumas


Lauksiu Kirbės patarimų

QUOTE(gita @ 2010 10 29, 12:23)
Kirbe, jau antrą kartą kepiau medutį pagal tavo receptuką. Viskas būtų gerai, bet kodėl man biskvitas kartus gaunasi?
Pirmąjį kartą per mažą kepimo formą kaltinau, storesnis biskvitas buvo, ilgiau kepiau kol iškepė. Bet vakar nusipirkau didesnę, kepiau 40 min. ir vis tiek labai kartus. KĄ DARYTI?
Gal kad medų natūralų naudoju?

Pirmąjį kartą per mažą kepimo formą kaltinau, storesnis biskvitas buvo, ilgiau kepiau kol iškepė. Bet vakar nusipirkau didesnę, kepiau 40 min. ir vis tiek labai kartus. KĄ DARYTI?

Manau, kad kartumas nuo perkepimo

Arba pekaitinot sviesto+cukraus+medaus masę.
QUOTE(BevardeX @ 2010 10 29, 13:29)
Arba pekaitinot sviesto+cukraus+medaus masę.
Parašyta užvirinti

Vis tiek išsiaiškinsiu kas čia man nepasiseka

QUOTE(gita @ 2010 10 29, 13:45)
Parašyta užvirinti
Taip ir padariau, užvirė ir iš karto išjungiau. Nevirinau.
Vis tiek išsiaiškinsiu kas čia man nepasiseka
.

Vis tiek išsiaiškinsiu kas čia man nepasiseka

Saunuole


Tiesiog nežinau net ka pasakyti.....jeigu soda nugesinat,neperkaitinat medaus,tai tik tada nuo perkepimo karstelna....o dar prieskonius kokius dedat?gal per daug?
bandykit mažiau prieskoniu deti ir kepri pačioj pradžioj ant 180,o po to numažinti iki 160-150
ir dar norečiau paprašyti ,kad kai nauja temuke atidarines,kad ydetu pataisyta mano receptuka,o ne paty pirmajį...........

ir dar norečiau paprašyti ,kad kai nauja temuke atidarines,kad ydetu pataisyta mano receptuka,o ne paty pirmajį...........
Sveikos merginos
visada kepdavau medaus torta , tai kepdavau lakstus, o sikart nutariau isbandyt Kirbes recepta, na ir ka vadinama "biskvita" jau iskepiau, visi namai kvepia,
lauksim rytojaus bandysim pjaustyt ir tept



QUOTE(kirbe @ 2010 10 29, 20:43)
Tiesiog nežinau net ka pasakyti.....jeigu soda nugesinat,neperkaitinat medaus,tai tik tada nuo perkepimo karstelna....o dar prieskonius kokius dedat?gal per daug?
bandykit mažiau prieskoniu deti ir kepri pačioj pradžioj ant 180,o po to numažinti iki 160-150


Bandysiu dar kartą. Gal trečias kartas nemeluos
