Įkraunama...
Įkraunama...

Vasario mėnesio gimdymo istorijos

Paskaičiusi istorijas nutariau ir aš savąją aprasyti . Nutariau todėl , kad padrąsinčiau moteris gimdyti be baimės ir išankstinio nusistatymo , kad viskas gyvenime yra perkama ir , kad nesumokėjus - daktarai paliks tave mirti , ant gimdymo stalo .
Musu antrasis vaikeli buvo planuojamas anksčiau , bet prieš 2 metus netekau mamos ir sielvartas planus pakoregavo , tačiau aš sąžiningai ruošiausi pastoti . Daug sportavau , sveikai maitinausi , žinoma , jokio alkoholio ir tt. Su vyru nutareme , kad norime ,,vandenio ,, (musu dukra irgi ,,vandene,, , tai manem - geriau supras vienas kita - visa delto 9m skirtumas )
Nėštumas buvo puikus ir visi laukem savo mažylio . Paskutinį trečiadienį prieš gimdymą dar nuėjau pas gydytoją , o ji juokais pasakė , kad dabar jau greit neateičiau , palinkejo sekmes ir , paklausta pas ką geriausiai butu gimdyti , atsakė , kad visvien viską reikės padaryti pačiai , jei jau pasirinkau tuos gimdymo namus , tai ten ir važiuociau . Dėl visa ko , jei man butu neramu - sakė : skambink bet kada .
Atėjo šeštadienis . Jau ryte supratau , kad šiandien musu mažylis atkeliaus į Pasaulį . Jaučiausi gerai - susitvarkėme namus , susiruošėme daiktus , paaišinom dukrai , as ir kaip , dar ir i parduotuve nulėkėm , kad nieko jai pasilikus su seneliu netrūktų . Tada paskambinau savo tėčiui ir pasakiau , kad jau gali atvažiuoti , nes aš nusprendžiau gimdyti . Buvau tokia rami , kad visi aplinkui negalėjo tuo patikėti . Vyras stebėjosi mano nuotaika ir negalėjo suprasti , kad man skauda , o as ,,skrajoju padebesiais ,, .
Apie 16val atvažiavome į gimdymo namus . Budinčajai akušeriai papasakojau situaciją ( pasakiau , kad atvažiavau tiesiai į gimdykla ) . Ji nepatikėjo , bet kai pamatė , kad sąrėmiai labai dažni - skubiai sutvarkė dokumentus ir iškvietė gydytoją . Apžiūrėjusi mane ji tik pakraipė galvą - na ir kantrumas jūsų ...
Aš greitai nusiprausiau , persirengiau ir į gimdyklą , o vyrui liepė susimokėti 7Lt už vienkartines priemones ir atlydėjo iš paskos.
Ir gydytoja ir akušerė su mumis buvo labai malonios , man nuleido vandenis ir prasidėjo ,,linksmoji dalis,, . Gimdymas ėjosi ,,kaip iš pyplės,, jos visą laiką mane drąsino , aiškiai sakė ką kada daryti , net paklausė , ar kirpti , ar rizikuojam . Aš rinkausi antrąjį variantą , bet suplyšau . Skaudėjo -labai , bet kas tuo metu skausmas , kai pamačiau savo mažylį . Toks gražus tas bejėgis gležnas žmogeliukas . Net vyro akyse pamačiau ašarą , o akušerė pagyrė : štai koks tvirtas jusų vyrutis . Padėjo ant krūtinės , ojis taip energingai krūties ieško , juda , o suradęs tik čiupt . Netrukus pagimdžiau ir placentą . Viskas gerai , atėjusi neonatologė pasakė , kad mažylis 10balų , pagyrė mane , kad labai gerai pasiruošiau , pasveikino vyrą . Tada jis išėjo visiems pranešti apie Jonuko gimimą , o mane pradėjo siūti . Nuskausminti nesisekė , nes labai kraujavau . Kiekvienas dūris buvo labai skausmingas , bet gydytoja su akušere mane visaip palaikė , kalbino , stengėsi nukreipti dėmesį nuo skausmo .
Kai viskas buvo baikta - atsisveikino , palinkėjo sėkmės ir išėjo pas kitą gimdyvę .
Noriu pasakyti , kad su niekuo iš anksto nesitariau , nieko nežadėjau , nieko nereikalavau . Personalas tiesiog puikiai atliko savo darbą .




VšĮ VGN 2005 02 12
Atsakyti
Labai gražu. Aš irgi ramiai sau važiavau, tik gal pas mane truko viskas ilgiau. Bet po savaitės ir dabar galiu drąsiai pasakyti, kad gimdyt tikrai nebuvo baisu.

Šaunuolė mamytė, labai gražūs vaikučiai 4u.gif
Atsakyti
Smagu, kad personalas puikus pasitaike, kaip zinia- ne visoms taip pasiseka smile.gif O sunelio vardukas tikrai labai grazus! Sekmes...
Atsakyti
KAIP SMAGU, KAI VISKAS TAIP GRAŽIAI SUSIKLOSTĖ wub.gif
SVEIKINU user posted image
Atsakyti
4u.gif kad daugiau butu tokiu nuostabiu daktaru.Na gal ir kitas gimdymas bus toks puikus. bigsmile.gif
thumbup.gif
Atsakyti
Aciu uz komplimentus wub.gif , labai malonu smile.gif , del ,,kito gimdymo,, tai kol kas ir dvieju per akis lotuliukas.gif .
Atsakyti
Atsisedau siandien ramiai ir perskaiciau visas istorijas . Labai smagu buvo skaityti tas su gera pabaiga ir labai liudna , kur deja ... . Bet ziurint i puslapi , tai susidaro ispudis , kad geros istorijos domina tik draugus , na gal dar kokia atsitiktinai uzklydusia skaitytoja . Uztat blogos ( tos , kur daktarai zudo tycia ) va cia tai dirva nearta ... Nejaugi Lietuvoj tik man netycia pasiseke buti nenuzudytai ar kitaip sudorotai ? Nejaugi gimdyti tvartelyje saugiau nei ligoninej ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(juske @ 2005 12 18, 20:20)
Atsisedau siandien ramiai ir perskaiciau visas istorijas . Labai smagu buvo skaityti tas su gera pabaiga ir labai liudna , kur deja ... . Bet ziurint i puslapi , tai susidaro ispudis , kad geros istorijos domina tik draugus , na gal dar kokia atsitiktinai uzklydusia skaitytoja . Uztat blogos ( tos , kur daktarai zudo tycia ) va cia tai dirva nearta ... Nejaugi Lietuvoj tik man netycia pasiseke buti nenuzudytai ar kitaip sudorotai ? Nejaugi gimdyti tvartelyje saugiau nei ligoninej ? g.gif


Bet kokiu atveju saugiau gimdyti ligoninej biggrin.gif, bet tik kad ne visi gydytojai tokie malonus, rupestingi... Pati esu isvyta is gydytojos kabineto 9 men. nescia, nes nesutikau tartis su ja... Likau be gydytojos prieziuros paskutini menesi, tad ka cia bepasakysi verysad.gif
Labai dziugu, kad jusu sunus gime nuosirdziai besirupinancio personalo apsupty 4u.gif Aukit sveikuciai 4u.gif
Atsakyti
Ilindau paziureti fotosesijos nuotrauku wub.gif O vaikuciu grazumas wub.gif Tokias nuotraukas tik ant zurnalo virselio bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knielita: 19 gruodžio 2005 - 15:04
Aciu aciu 4u.gif
Atsakyti
labai sauni tavo istorija, tikrai padrasinanti, ypac tas, kurioms, kaip man, dar viskas pries akis thumbup.gif ruosiuosi sekti tavo pedomis, ir nei ypatingai tartis, nei kam moketi, nes esu isitikinusi, kad geras gydytojas ir be pinigu viska, kas priklauso, padarys, o jei papulsi nekokiam, tai mokek nemokejes, niekas nuo to nepasikeis... labai grazios nuotraukytes drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man si tema labai aktuali,kadangi mano mazyliui rytoj bus 2 menesiukai ir mano gimdymo prisiminimai dar itin ryskus.Taigi,kam idomu,MANO GIMDYMO ISTORIJA:
Pagal ginekologes paskaiciavimus,gimdyti turejau Lapkricio 1d.Bet as taip stipriai nenorejau,kad vaikelis gimtu Veliniu metu,kad giliai sirdyje nujauciau,jog gimdysiu anksciau.Ir tikrai.Spalio 23d. 7 val.nubego vandenys,o saremiu-ne zenklo.Taip su vyru juokaudami,kad negali buti,dar per anksti i gimdymo namus papuoliau tik 12 val.Daktare apziurejus pasake,kad pagimdysiu siandien tikrai iki 24 val.Taigi mane palydejo i gimdykla,palinkejo sekmes.Atejus akusere pagulde mane ir laukem tu saremiu,o ju kaip nera,taip nera.Vandenys jau nubege,o vaikelis be vandens mamos pilvelyje gali buti daugiausiai 12 val.,todel suleido antibiotiku.O saremiu vis nera.Neliko nieko kita,kaip leisti skatinamuosius.Ir stai 22.00 val.pagimdziau 3 kg,51 cm berniuka,kuri pavadinom Ernestu.
Atsakyti