Pati nebandziau dar, bet bandysiu.Tik be svogunu
TRINTA SVOGŪNŲ IR LYDYTO SŪRIO SRIUBA 3 svogūnai,
1 lydytas sūrelis Mildutė,
250 g daržovių sultinio,
50 g sviesto,
baltojo vyno.
Svogūnus supjaustome stambiais griežinėliais ir troškiname svieste, kol pagelsta. Įpilame sultinio ir troškiname, kol svogūnai suminkštėja. Smulkintuvu sutriname troškintus svogūnus iki vientisos masės, supilame likusį sultinį, vyną ir sudedame lydytą sūrelį. Užviriname nuolat maišydami.
Sriuba su sūrio skrebučiais500 g brokolių,
100 g šoninės,
1 svogūnas,
2 šaukštai miltų,
1 l mėsos sultinio,
1/2 šaukštelio druskos,
žiupsnelis juodųjų pipirų ir maltų čiobrelių,
40 g minkšto sviesto,
5 šaukštai tarkuoto sūrio,
2 šaukštai susmulkintų,
petražolių lapelių,
žiupsnelis salierų druskos,
žiupsnelis maltų saldžiųjų paprikų
4 baltos duonos riekelės,
4 šaukšteliai sūdytų migdolų.
Brokolius nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti mažais gabaliukais. Šoninę ir nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais. Šoninę pačirškinti, suberti svogūnus, dar šiek tiek pakepinti, apibarstyti miltais ir išmaišyti. Po truputį supilti sultini, nuolat maišyti. Sudėti brokolius ir pavirti 10 minučių. Pagardinti druska, pipirais ir čiobreliais. Sviestą sumaišyti su tarkuotu sūriu, petražolėmis, salierų druska ir paprikų milteliais. Aptepti duonos riekeles, apibarstyti susmulkintais migdolais ir apkepti orkaitėje.
Sūrio sriuba prancūziškai3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
4 prancūziško batono riekelės,
½ 1 vandens,
1 šaukštelis sultinio miltelių,
½ 1 pieno,
100 g fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų,
žiupsnelis tarkuoto muskato,
2 šaukštai smulkiai kapotų petražolių.
2 šaukštus sviesto pakepinti su miltais ir kai sviestas nustos putoti, padažą praskiesti 1/2 l šalto vandens. Virti 10 minučių. Bandeles ar kietus raguolius supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti su šaukštu sviesto, kol gražiai pagels. Sūri sutarkuoti arba supjaustyti mažais kubeliais. Pieną ir sultinio miltelius įmaišyti į sriubą. Kai sriuba pradės virti, suberti sūri ir maišyti, kol ištirps. Puodą nukelti nuo ugnies. Sriubą pagardinti druska ir pipirais, įberti tarkuoto muskato ir skrebučių, apibarstyti petražolėmis ir patiekti.
Sūrio ir žalumynų sriuba4 porcijoms reikės:
1 l mėsos sultinio,
6 riekelių baltos duonos,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų smulkiai supjaustytų petražolių,
200 g sūrio,
4 šaukštų smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų
(arba laiškinių česnakų),
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto.
Gaminame:
Duonos riekeles supjaustykite mažais kubeliais ir apkepinkite su sviestu, kol gražiai paskrus. Suberkite supjaustytas petražoles ir dar šiek tiek pakepinkite.
Sultinį užvirinkite, sūrį sutarkuokite. Apkepintą duoną su petražolėmis ir sūriu suberkite į karštą sultinį ir palaukite, kol skrebučiai išbrinks, o sūris išsilydys.
Sriubą lengvai išplakite, kad būtų kremo tirštumo.
Supjaustytus svogūnų laiškus suberkite į lėkštes, įpilkite karštą sriubą ir iš karto patiekite.
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end!
Kelionės