Na mielosios kulinarės,teko valgyti sūrio sriubytės. Labai labai patiko,taigi gal kas tokia verdate,būtų malonu gauti koki receptėli.Iš anksto dėkoju
Pati nebandziau dar, bet bandysiu.Tik be svogunu
TRINTA SVOGŪNŲ IR LYDYTO SŪRIO SRIUBA
3 svogūnai,
1 lydytas sūrelis Mildutė,
250 g daržovių sultinio,
50 g sviesto,
baltojo vyno.
Svogūnus supjaustome stambiais griežinėliais ir troškiname svieste, kol pagelsta. Įpilame sultinio ir troškiname, kol svogūnai suminkštėja. Smulkintuvu sutriname troškintus svogūnus iki vientisos masės, supilame likusį sultinį, vyną ir sudedame lydytą sūrelį. Užviriname nuolat maišydami.
Sriuba su sūrio skrebučiais
500 g brokolių,
100 g šoninės,
1 svogūnas,
2 šaukštai miltų,
1 l mėsos sultinio,
1/2 šaukštelio druskos,
žiupsnelis juodųjų pipirų ir maltų čiobrelių,
40 g minkšto sviesto,
5 šaukštai tarkuoto sūrio,
2 šaukštai susmulkintų,
petražolių lapelių,
žiupsnelis salierų druskos,
žiupsnelis maltų saldžiųjų paprikų
4 baltos duonos riekelės,
4 šaukšteliai sūdytų migdolų.
Brokolius nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti mažais gabaliukais. Šoninę ir nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais. Šoninę pačirškinti, suberti svogūnus, dar šiek tiek pakepinti, apibarstyti miltais ir išmaišyti. Po truputį supilti sultini, nuolat maišyti. Sudėti brokolius ir pavirti 10 minučių. Pagardinti druska, pipirais ir čiobreliais. Sviestą sumaišyti su tarkuotu sūriu, petražolėmis, salierų druska ir paprikų milteliais. Aptepti duonos riekeles, apibarstyti susmulkintais migdolais ir apkepti orkaitėje.
Sūrio sriuba prancūziškai
3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
4 prancūziško batono riekelės,
½ 1 vandens,
1 šaukštelis sultinio miltelių,
½ 1 pieno,
100 g fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų,
žiupsnelis tarkuoto muskato,
2 šaukštai smulkiai kapotų petražolių.
2 šaukštus sviesto pakepinti su miltais ir kai sviestas nustos putoti, padažą praskiesti 1/2 l šalto vandens. Virti 10 minučių. Bandeles ar kietus raguolius supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti su šaukštu sviesto, kol gražiai pagels. Sūri sutarkuoti arba supjaustyti mažais kubeliais. Pieną ir sultinio miltelius įmaišyti į sriubą. Kai sriuba pradės virti, suberti sūri ir maišyti, kol ištirps. Puodą nukelti nuo ugnies. Sriubą pagardinti druska ir pipirais, įberti tarkuoto muskato ir skrebučių, apibarstyti petražolėmis ir patiekti.
Sūrio ir žalumynų sriuba
4 porcijoms reikės:
1 l mėsos sultinio,
6 riekelių baltos duonos,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų smulkiai supjaustytų petražolių,
200 g sūrio,
4 šaukštų smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų
(arba laiškinių česnakų),
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto.
Gaminame:
Duonos riekeles supjaustykite mažais kubeliais ir apkepinkite su sviestu, kol gražiai paskrus. Suberkite supjaustytas petražoles ir dar šiek tiek pakepinkite.
Sultinį užvirinkite, sūrį sutarkuokite. Apkepintą duoną su petražolėmis ir sūriu suberkite į karštą sultinį ir palaukite, kol skrebučiai išbrinks, o sūris išsilydys.
Sriubą lengvai išplakite, kad būtų kremo tirštumo.
Supjaustytus svogūnų laiškus suberkite į lėkštes, įpilkite karštą sriubą ir iš karto patiekite.
TRINTA SVOGŪNŲ IR LYDYTO SŪRIO SRIUBA
3 svogūnai,
1 lydytas sūrelis Mildutė,
250 g daržovių sultinio,
50 g sviesto,
baltojo vyno.
Svogūnus supjaustome stambiais griežinėliais ir troškiname svieste, kol pagelsta. Įpilame sultinio ir troškiname, kol svogūnai suminkštėja. Smulkintuvu sutriname troškintus svogūnus iki vientisos masės, supilame likusį sultinį, vyną ir sudedame lydytą sūrelį. Užviriname nuolat maišydami.
Sriuba su sūrio skrebučiais
500 g brokolių,
100 g šoninės,
1 svogūnas,
2 šaukštai miltų,
1 l mėsos sultinio,
1/2 šaukštelio druskos,
žiupsnelis juodųjų pipirų ir maltų čiobrelių,
40 g minkšto sviesto,
5 šaukštai tarkuoto sūrio,
2 šaukštai susmulkintų,
petražolių lapelių,
žiupsnelis salierų druskos,
žiupsnelis maltų saldžiųjų paprikų
4 baltos duonos riekelės,
4 šaukšteliai sūdytų migdolų.
Brokolius nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti mažais gabaliukais. Šoninę ir nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais. Šoninę pačirškinti, suberti svogūnus, dar šiek tiek pakepinti, apibarstyti miltais ir išmaišyti. Po truputį supilti sultini, nuolat maišyti. Sudėti brokolius ir pavirti 10 minučių. Pagardinti druska, pipirais ir čiobreliais. Sviestą sumaišyti su tarkuotu sūriu, petražolėmis, salierų druska ir paprikų milteliais. Aptepti duonos riekeles, apibarstyti susmulkintais migdolais ir apkepti orkaitėje.
Sūrio sriuba prancūziškai
3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
4 prancūziško batono riekelės,
½ 1 vandens,
1 šaukštelis sultinio miltelių,
½ 1 pieno,
100 g fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų,
žiupsnelis tarkuoto muskato,
2 šaukštai smulkiai kapotų petražolių.
2 šaukštus sviesto pakepinti su miltais ir kai sviestas nustos putoti, padažą praskiesti 1/2 l šalto vandens. Virti 10 minučių. Bandeles ar kietus raguolius supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti su šaukštu sviesto, kol gražiai pagels. Sūri sutarkuoti arba supjaustyti mažais kubeliais. Pieną ir sultinio miltelius įmaišyti į sriubą. Kai sriuba pradės virti, suberti sūri ir maišyti, kol ištirps. Puodą nukelti nuo ugnies. Sriubą pagardinti druska ir pipirais, įberti tarkuoto muskato ir skrebučių, apibarstyti petražolėmis ir patiekti.
Sūrio ir žalumynų sriuba
4 porcijoms reikės:
1 l mėsos sultinio,
6 riekelių baltos duonos,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų smulkiai supjaustytų petražolių,
200 g sūrio,
4 šaukštų smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų
(arba laiškinių česnakų),
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto.
Gaminame:
Duonos riekeles supjaustykite mažais kubeliais ir apkepinkite su sviestu, kol gražiai paskrus. Suberkite supjaustytas petražoles ir dar šiek tiek pakepinkite.
Sultinį užvirinkite, sūrį sutarkuokite. Apkepintą duoną su petražolėmis ir sūriu suberkite į karštą sultinį ir palaukite, kol skrebučiai išbrinks, o sūris išsilydys.
Sriubą lengvai išplakite, kad būtų kremo tirštumo.
Supjaustytus svogūnų laiškus suberkite į lėkštes, įpilkite karštą sriubą ir iš karto patiekite.
Aciu Shalimar
Neseniai isgirdau is drauges toki recepta keistos sriubytes... Ko reikia:
- Kabakeliai (Agurotis )
- Svogunai
- Morkos
- Bulves
- Saukstas sviesto
- Lydyto surelio
Kabakelius , bulves ir svogunus supjaustyti, morkas sutarkuoti, viska imesti i pasudyta vandeni. Kai viskas jau beveik isviria, ruosiam sureli
Sviesta islydyti keptuveje, ideti lydyta sureli (as emiai "Panemunes pievu" paprasciausia be priedu) ir palaukti, kol suskystes (neuzvirti!).
Lydyta sureli ipilam i sriuba, ismaisom gerai. Ant galo galima ideti baltu pipiru, zalumynu... Bet cia jau pagal skoni.
Sriuba neturetu gautis labai skysta, t.y. darzoviu turetu buti daug.
Skonis keistas, bet man labai patiko
- Kabakeliai (Agurotis )
- Svogunai
- Morkos
- Bulves
- Saukstas sviesto
- Lydyto surelio
Kabakelius , bulves ir svogunus supjaustyti, morkas sutarkuoti, viska imesti i pasudyta vandeni. Kai viskas jau beveik isviria, ruosiam sureli
Sviesta islydyti keptuveje, ideti lydyta sureli (as emiai "Panemunes pievu" paprasciausia be priedu) ir palaukti, kol suskystes (neuzvirti!).
Lydyta sureli ipilam i sriuba, ismaisom gerai. Ant galo galima ideti baltu pipiru, zalumynu... Bet cia jau pagal skoni.
Sriuba neturetu gautis labai skysta, t.y. darzoviu turetu buti daug.
Skonis keistas, bet man labai patiko
QUOTE(Frosted @ 2005 12 16, 14:01)
Neseniai isgirdau is drauges toki recepta keistos sriubytes... Ko reikia:
- Kabakeliai (Agurotis )
- Svogunai
- Morkos
- Bulves
- Saukstas sviesto
- Lydyto surelio
Kabakelius , bulves ir svogunus supjaustyti, morkas sutarkuoti, viska imesti i pasudyta vandeni. Kai viskas jau beveik isviria, ruosiam sureli
Sviesta islydyti keptuveje, ideti lydyta sureli (as emiai "Panemunes pievu" paprasciausia be priedu) ir palaukti, kol suskystes (neuzvirti!).
Lydyta sureli ipilam i sriuba, ismaisom gerai. Ant galo galima ideti baltu pipiru, zalumynu... Bet cia jau pagal skoni.
Sriuba neturetu gautis labai skysta, t.y. darzoviu turetu buti daug.
Skonis keistas, bet man labai patiko
- Kabakeliai (Agurotis )
- Svogunai
- Morkos
- Bulves
- Saukstas sviesto
- Lydyto surelio
Kabakelius , bulves ir svogunus supjaustyti, morkas sutarkuoti, viska imesti i pasudyta vandeni. Kai viskas jau beveik isviria, ruosiam sureli
Sviesta islydyti keptuveje, ideti lydyta sureli (as emiai "Panemunes pievu" paprasciausia be priedu) ir palaukti, kol suskystes (neuzvirti!).
Lydyta sureli ipilam i sriuba, ismaisom gerai. Ant galo galima ideti baltu pipiru, zalumynu... Bet cia jau pagal skoni.
Sriuba neturetu gautis labai skysta, t.y. darzoviu turetu buti daug.
Skonis keistas, bet man labai patiko
Gal ir skani ta sriuba, bet šią sriubą reikėjo rašyti į Sriubų temelę
Na tikriausiai BEA padarys tvarką
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 16, 15:29)
Gal ir skani ta sriuba, bet šią sriubą reikėjo rašyti į Sriubų temelę
Na tikriausiai BEA padarys tvarką
Na tikriausiai BEA padarys tvarką
Tai kad ten, kur sriubos, yra "su frikadelem" As paziurejau, kad cia vos ne kiekviena sriuba savo atskira tema turi, na ir padariau sitai atskira
O, gera tema
Tų sriubų su sūriais yra begalės rūšių, galbūt atsiras žinančių dar kokių receptų iš šitos serijos
aš pamenu Prancūzijoj valgiau sriubą, jų vadinamą "pottage" - daržovių sriubą, su sūriu
Kiek pamenu, į ją buvo dedama:
bulvių
morkų
cukinijos
daug pomidorų
žalumynų
Toliau - pagal savo skonį - šparagų, žiedinių kopūstų ar dar kokio velnio
Viskas išverdama, kažkokiu būdu suplakama iki vientisos masės (aš su kombainu suvarau, kad būtų kaip skysta tyrelė), tada išpilstoma karšta, ir į ją beriamas smulkiai tarkuotas fermentinis sūris Valgant jis tysta, nu man tai labai skanu
Tų sriubų su sūriais yra begalės rūšių, galbūt atsiras žinančių dar kokių receptų iš šitos serijos
aš pamenu Prancūzijoj valgiau sriubą, jų vadinamą "pottage" - daržovių sriubą, su sūriu
Kiek pamenu, į ją buvo dedama:
bulvių
morkų
cukinijos
daug pomidorų
žalumynų
Toliau - pagal savo skonį - šparagų, žiedinių kopūstų ar dar kokio velnio
Viskas išverdama, kažkokiu būdu suplakama iki vientisos masės (aš su kombainu suvarau, kad būtų kaip skysta tyrelė), tada išpilstoma karšta, ir į ją beriamas smulkiai tarkuotas fermentinis sūris Valgant jis tysta, nu man tai labai skanu
QUOTE(Čili @ 2005 12 19, 10:23)
Viskas išverdama, kažkokiu būdu suplakama iki vientisos masės (aš su kombainu suvarau, kad būtų kaip skysta tyrelė)[/color][/font]
Jauciu su blenderiu patogiausia butu O tu su kombainu plaki su kuo? Ten, kur kokteiliams plakti a la blenderis?
Vasara buvom Slovakijoj ir valgem labai skania surio sriuba.Ji daroma taip : reikia pakepintu batono kubeliu,tarkuoto fermentinio surio,cesnako ir sultinio.I sriubos indeli berti tarkuoto surio,isspausti keleta skilteliu cesnako ir uzpilti karstu sultiniu.Batono kubelius patiekti atskiroje lekstuteje.Valgant juos vis berti i sriubos lekste,kad neistiztu.
Skonis super
Skonis super
Ką tik gaminau MAKARONŲ SRIUBĄ SU SŪRIU, patiko štai receptas:
100 g ilgų makaronų, 100 g parmezano (arba paprasto fermentinio pusiau kieto) sūrio, 4-6 sultinio stiklinės, šaukštas miltų, šaukštas sviesto, maltų muskatų, juodųjų pipirų, druskos, grietinės.
Išvirti pasūdytam vandeny makaronus, nukošti. Sutarkuoti sūrį, puode ištirpinti sviestą, dėti sūrį ir miltus ir kaitinti kol sūris išsilydys. Dėti makaronus, pilti sultinį, pagardinti muskatais ir juodaisiais pipirais. Kai sultinys užvirs, virti dar kelias min. Gardinti grietine
Dariau su vištienos sultiniu.
Parašykit, kaip sekėsi
100 g ilgų makaronų, 100 g parmezano (arba paprasto fermentinio pusiau kieto) sūrio, 4-6 sultinio stiklinės, šaukštas miltų, šaukštas sviesto, maltų muskatų, juodųjų pipirų, druskos, grietinės.
Išvirti pasūdytam vandeny makaronus, nukošti. Sutarkuoti sūrį, puode ištirpinti sviestą, dėti sūrį ir miltus ir kaitinti kol sūris išsilydys. Dėti makaronus, pilti sultinį, pagardinti muskatais ir juodaisiais pipirais. Kai sultinys užvirs, virti dar kelias min. Gardinti grietine
Dariau su vištienos sultiniu.
Parašykit, kaip sekėsi
QUOTE(derenal @ 2008 08 10, 14:14)
Ką tik gaminau MAKARONŲ SRIUBĄ SU SŪRIU, patiko štai receptas:
100 g ilgų makaronų, 100 g parmezano (arba paprasto fermentinio pusiau kieto) sūrio, 4-6 sultinio stiklinės, šaukštas miltų, šaukštas sviesto, maltų muskatų, juodųjų pipirų, druskos, grietinės.
Išvirti pasūdytam vandeny makaronus, nukošti. Sutarkuoti sūrį, puode ištirpinti sviestą, dėti sūrį ir miltus ir kaitinti kol sūris išsilydys. Dėti makaronus, pilti sultinį, pagardinti muskatais ir juodaisiais pipirais. Kai sultinys užvirs, virti dar kelias min. Gardinti grietine
Dariau su vištienos sultiniu.
Parašykit, kaip sekėsi
100 g ilgų makaronų, 100 g parmezano (arba paprasto fermentinio pusiau kieto) sūrio, 4-6 sultinio stiklinės, šaukštas miltų, šaukštas sviesto, maltų muskatų, juodųjų pipirų, druskos, grietinės.
Išvirti pasūdytam vandeny makaronus, nukošti. Sutarkuoti sūrį, puode ištirpinti sviestą, dėti sūrį ir miltus ir kaitinti kol sūris išsilydys. Dėti makaronus, pilti sultinį, pagardinti muskatais ir juodaisiais pipirais. Kai sultinys užvirs, virti dar kelias min. Gardinti grietine
Dariau su vištienos sultiniu.
Parašykit, kaip sekėsi
Skamba skaniai,reiks pamėgint
o gal verda kažką panašaus į Čiliako sriubą kur sūris akyse tirpsta sriuboj?