Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš pievagrybių

QUOTE(neri.k @ 2006 04 05, 17:45)
Tiršta pievagrybių sriuba

300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.

Viena porcija apie 325 kalorijas  lotuliukas.gif

Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu blink.gif  ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.



Ka tik isbandziau thumbup.gif Keliauja i favoritus thumbup.gif
Atsakyti
Salotos:
Marinuoti pievagrybiai
fermentinis suris
porai
konservuoti zirneliai
majonezas(koks skanesnis,helmans ar pan)
labai greitai pagaminamos ir skanios 4u.gif
Atsakyti
Pievagrybiu blyneliai.Smulkinti pievagrybiai,3 saukstai majonezo,3 saukstai krakmolo,prieskoniai.Sumaisyti smulkintus pievagrybius su majonezu ir prieskoniais,palikti valandai pasimarinuoti.Po valandos sudeti krakmola,ismaisyti ir kepti ant maziausios ugnies uzdengus dangciu.
Atsakyti
Žuvies ir pievagrybių mišrainė. Reikia:
1 vnt šaltai rukytos skumbrės
1 ind. pievagrybių
5 vid. dydžio virtų su lupenomis bulvių
majonezo
grietinės
kvapiųjų pipirų
Skumbrę supjaustyti nedideliais gabaliukais(išėmus kaulą, nulupus odą), pievagrybius supjaustyti storomis riekutėmis,padruskinti ir pakepinti ant didelės ugnies kad gerai apskrustų. Bulves nulupti,supjaustyti stambiomis lazdelėmis.Viską papirinti. Įdėti porą šaukštų majonezo ir porą šaukštų grietinės. Druskos nedėjau, nes žuvis sūri. Manau dar tiktų įpjaustyti porų.
Atsakyti
idomus pievagrybiu blyneliu receptas, aciu, pabandysim smile.gif, o jus juos lupate???As naudoju su svogunu ir grietinele pakepintus pievagrybius ant makaronu dazniausiai arba bulvyciu, zadu daryti ale cezario salotas su zaliais pievagrybiais.Kiti deda zalius ant sumustiniu, as dar nebandziau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lengvute: 16 gruodžio 2010 - 13:01
Man labai skanu pusrčiams pievagrybiai pjaustyti griežinėliais ant batono su helmans majonezu,arba majonezu su krapais 4u.gif
Atsakyti
pabandysiu, o kokie nors zalumynai tinka?Dar pamirsau pamineti pupeliu misraine su keptais pievagrybiais,svogunais, majonezu.
Atsakyti
Misraine:
ryziai
kepta,smulkinta vistienos file
pievagrybiai ,truputi apkepti
juodosios alyvuoges
krapai (daug)
majonezas.
NIAM NIAM thumbup.gif
Atsakyti
Skanumelis! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Grantee @ 2010 12 16, 14:17)
Man labai skanu pusrčiams pievagrybiai pjaustyti griežinėliais ant batono su helmans majonezu,arba majonezu su krapais  4u.gif



tiesiog žali pievagrybiai?
Atsakyti
taip, žali 4u.gif
Atsakyti
reikės pabandyti savaitgalį, kai į darbq nereikia. Nes bijau, kad skrandis sustreikuos.
Atsakyti