QUOTE(simoselis @ 2009 04 04, 08:04)
Man tai labai skanus bulviu/pievagrybiu/svogunu apkepas. Ir pasidaryti labai lengva
Supjaustom bulves nedideliais griezineliais, dedame i kepimo skarda (na, 'nuklojame' visa dugna - cia bus pirmas sluoksnis). Apibarstom prieskoniais, druska, ir uzdedam pora saukstu druskos.
Antras sluoksnis - griezineliais pjaustyti pievagrybiai.
Trecias - smulkiai pjaustyti svogunai.
Ant virsaus vel dedu grietines, truputi prieskoniu ir druskos.
Dazniausiai darau po 2 tokius 'sluoksnius', nes apkepas iskepes sukrenta.
Kepu apie valanda orkaitej 180 laipsniu temp. Kai iskepa - ant virsaus uztarkuoju surio.
Skanaus
Supjaustom bulves nedideliais griezineliais, dedame i kepimo skarda (na, 'nuklojame' visa dugna - cia bus pirmas sluoksnis). Apibarstom prieskoniais, druska, ir uzdedam pora saukstu druskos.
Antras sluoksnis - griezineliais pjaustyti pievagrybiai.
Trecias - smulkiai pjaustyti svogunai.
Ant virsaus vel dedu grietines, truputi prieskoniu ir druskos.
Dazniausiai darau po 2 tokius 'sluoksnius', nes apkepas iskepes sukrenta.
Kepu apie valanda orkaitej 180 laipsniu temp. Kai iskepa - ant virsaus uztarkuoju surio.
Skanaus
mano seimyna megsta apkepa su kopustais.
1 sluoksnis kopustu-pjaustytu zaliu
2 sluoksnis-pievagrybiu
3 sluoksnis-vistos krutineles( galima ir be jos), smulkiai pjaustytos
4 sluoksnis-kopustai
ant virsaus -tarkuotas fermentinis suris
priskoniai-kokius megstate
uzpilate grietineles arbe reibesnio pieno , kad apsmetu. Koks saukstas aliejaus ir i orkaite kokiom 45 minute-kol prades kvepeti.
1 sluoksnis kopustu-pjaustytu zaliu
2 sluoksnis-pievagrybiu
3 sluoksnis-vistos krutineles( galima ir be jos), smulkiai pjaustytos
4 sluoksnis-kopustai
ant virsaus -tarkuotas fermentinis suris
priskoniai-kokius megstate
uzpilate grietineles arbe reibesnio pieno , kad apsmetu. Koks saukstas aliejaus ir i orkaite kokiom 45 minute-kol prades kvepeti.
gal galite paaiskinti kaip ydarote vistienos slauneles pievagrybiais?man recepto nereik tik paaiskinkit kaip ydarote
QUOTE(Baruuzhele @ 2009 04 06, 14:13)
Man tai labai skanus bulviu/pievagrybiu/svogunu apkepas. Ir pasidaryti labai lengva
Supjaustom bulves nedideliais griezineliais, dedame i kepimo skarda (na, 'nuklojame' visa dugna - cia bus pirmas sluoksnis). Apibarstom prieskoniais, druska, ir uzdedam pora saukstu druskos.
Antras sluoksnis - griezineliais pjaustyti pievagrybiai.
Trecias - smulkiai pjaustyti svogunai.
Ant virsaus vel dedu grietines, truputi prieskoniu ir druskos.
Dazniausiai darau po 2 tokius 'sluoksnius', nes apkepas iskepes sukrenta.
Kepu apie valanda orkaitej 180 laipsniu temp. Kai iskepa - ant virsaus uztarkuoju surio.
Skanaus
Supjaustom bulves nedideliais griezineliais, dedame i kepimo skarda (na, 'nuklojame' visa dugna - cia bus pirmas sluoksnis). Apibarstom prieskoniais, druska, ir uzdedam pora saukstu druskos.
Antras sluoksnis - griezineliais pjaustyti pievagrybiai.
Trecias - smulkiai pjaustyti svogunai.
Ant virsaus vel dedu grietines, truputi prieskoniu ir druskos.
Dazniausiai darau po 2 tokius 'sluoksnius', nes apkepas iskepes sukrenta.
Kepu apie valanda orkaitej 180 laipsniu temp. Kai iskepa - ant virsaus uztarkuoju surio.
Skanaus
turbut pora saukstu grieitines, o ne druskos
o kaip bulves normaliai iskepa per tiek laiko? nebuna kietos? turiu "pavargusiu" pievagrybiu, reiks kazka panasaus ir pagamint...
QUOTE(Bonifacija @ 2009 05 25, 13:03)
turbut pora saukstu grieitines, o ne druskos 
o kaip bulves normaliai iskepa per tiek laiko? nebuna kietos? turiu "pavargusiu" pievagrybiu, reiks kazka panasaus ir pagamint...
o kaip bulves normaliai iskepa per tiek laiko? nebuna kietos? turiu "pavargusiu" pievagrybiu, reiks kazka panasaus ir pagamint...
tai tikrai manau kad turetu iskept
QUOTE(neri.k @ 2006 04 05, 18:45)
Tiršta pievagrybių sriuba
300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.
Viena porcija apie 325 kalorijas
Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu
ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.
300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.
Viena porcija apie 325 kalorijas
Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu
ar gi niekas man nepaaiskins kaip ydarote slauneles?
QUOTE(yours @ 2009 05 30, 20:15)
nueik i antrus, ten merginos tikrai atsakys
nerealus patiekalas is pievagrybiu:
pievagrybiai
fermentinis suris
pelesinio surio nedidelis gabaliukas
sonine
pievagrybiu kotelius isimti i vidu ideti gabaliuka pelesinio surio, gryba apvinioti sonine ir pritvirtinti ja su dantu krapstuku kepti kokias 20min, na kol iskeps grybai, po to uzbarstyti surio ir dar pakepti orkaiteje kol issilydis suris... Net seiles varva kaip vel noriu
pievagrybiai
fermentinis suris
pelesinio surio nedidelis gabaliukas
sonine
pievagrybiu kotelius isimti i vidu ideti gabaliuka pelesinio surio, gryba apvinioti sonine ir pritvirtinti ja su dantu krapstuku kepti kokias 20min, na kol iskeps grybai, po to uzbarstyti surio ir dar pakepti orkaiteje kol issilydis suris... Net seiles varva kaip vel noriu
QUOTE(Baruuzhele @ 2009 04 06, 16:13)
Man tai labai skanus bulviu/pievagrybiu/svogunu apkepas.
Nezinau ka blogai darau, bet tos pjaustytos bulves man gaunasi nepilnai iskepe.










