Tiršta pievagrybių sriuba
300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.
Viena porcija apie 325 kalorijas
Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu
ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.
niam niam