Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš pievagrybių

QUOTE(simoselis @ 2009 04 04, 08:04)
Mmmmmmmm, kaip skanu essen.gif

4u.gif
Atsakyti
Man tai labai skanus bulviu/pievagrybiu/svogunu apkepas. Ir pasidaryti labai lengva thumbup.gif
Supjaustom bulves nedideliais griezineliais, dedame i kepimo skarda (na, 'nuklojame' visa dugna - cia bus pirmas sluoksnis). Apibarstom prieskoniais, druska, ir uzdedam pora saukstu druskos.
Antras sluoksnis - griezineliais pjaustyti pievagrybiai.
Trecias - smulkiai pjaustyti svogunai.
Ant virsaus vel dedu grietines, truputi prieskoniu ir druskos.
Dazniausiai darau po 2 tokius 'sluoksnius', nes apkepas iskepes sukrenta.
Kepu apie valanda orkaitej 180 laipsniu temp. Kai iskepa - ant virsaus uztarkuoju surio.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
mano seimyna megsta apkepa su kopustais.

1 sluoksnis kopustu-pjaustytu zaliu
2 sluoksnis-pievagrybiu
3 sluoksnis-vistos krutineles( galima ir be jos), smulkiai pjaustytos
4 sluoksnis-kopustai
ant virsaus -tarkuotas fermentinis suris
priskoniai-kokius megstate
uzpilate grietineles arbe reibesnio pieno , kad apsmetu. Koks saukstas aliejaus ir i orkaite kokiom 45 minute-kol prades kvepeti.
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 30, 19:41)
ĮDARYTI PIEVAGRYBIAI

user posted image

RECEPTAS

ir as noriu wub.gif
Atsakyti
gal galite paaiskinti kaip ydarote vistienos slauneles pievagrybiais?man recepto nereik tik paaiskinkit kaip ydarote blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Baruuzhele @ 2009 04 06, 14:13)
Man tai labai skanus bulviu/pievagrybiu/svogunu apkepas. Ir pasidaryti labai lengva  thumbup.gif
Supjaustom bulves nedideliais griezineliais, dedame i kepimo skarda (na, 'nuklojame' visa dugna - cia bus pirmas sluoksnis). Apibarstom prieskoniais, druska, ir uzdedam pora saukstu druskos.
Antras sluoksnis - griezineliais pjaustyti pievagrybiai.
Trecias - smulkiai pjaustyti svogunai.
Ant virsaus vel dedu grietines, truputi prieskoniu ir druskos.
Dazniausiai darau po 2 tokius 'sluoksnius', nes apkepas iskepes sukrenta.
Kepu apie valanda orkaitej 180 laipsniu temp. Kai iskepa - ant virsaus uztarkuoju surio.
Skanaus  mirksiukas.gif


turbut pora saukstu grieitines, o ne druskos biggrin.gif

o kaip bulves normaliai iskepa per tiek laiko? nebuna kietos? turiu "pavargusiu" pievagrybiu, reiks kazka panasaus ir pagamint...
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2009 05 25, 13:03)
turbut pora saukstu grieitines, o ne druskos biggrin.gif

o kaip bulves normaliai iskepa per tiek laiko? nebuna kietos? turiu "pavargusiu" pievagrybiu, reiks kazka panasaus ir pagamint...

tai tikrai manau kad turetu iskept smile.gif o jei bijai gali pries tai truputi apvirt, as panasiai darau viena apkepa, labai skaniai gaunasi ax.gif ir labai efektyvus likuciu panaudojimas nes sudedamosios dalys priklauso nuo fantazijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(neri.k @ 2006 04 05, 18:45)
Tiršta pievagrybių sriuba

300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.

Viena porcija apie 325 kalorijas  lotuliukas.gif

Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu blink.gif  ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.

thumbup.gif liux,viriau siandien ir as 4u.gif visiem patiko tik biski per astriai padariau ir miltus prisvilinau 4u.gif bet su svogunais ir piebagrybiais pakepinai dar paprikas, ir bulviu dejau rolleyes.gif niam niam
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yours: 25 gegužės 2009 - 20:59
ar gi niekas man nepaaiskins kaip ydarote slauneles? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(yours @ 2009 05 30, 20:15)
ar gi niekas man nepaaiskins kaip ydarote slauneles? unsure.gif

nueik i antrus, ten merginos tikrai atsakys mirksiukas.gif
Atsakyti
nerealus patiekalas is pievagrybiu:

pievagrybiai
fermentinis suris
pelesinio surio nedidelis gabaliukas
sonine

pievagrybiu kotelius isimti i vidu ideti gabaliuka pelesinio surio, gryba apvinioti sonine ir pritvirtinti ja su dantu krapstuku kepti kokias 20min, na kol iskeps grybai, po to uzbarstyti surio ir dar pakepti orkaiteje kol issilydis suris... Net seiles varva kaip vel noriu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Baruuzhele @ 2009 04 06, 16:13)
Man tai labai skanus bulviu/pievagrybiu/svogunu apkepas.


Nezinau ka blogai darau, bet tos pjaustytos bulves man gaunasi nepilnai iskepe. doh.gif Jeigu bandau iskepti iki galo, apdega virsus. doh.gif
Atsakyti