Įkraunama...
Įkraunama...

pirma KT tablete vidury ciklo

privalau atideti menesines mazdaug per savaite.. mano menesines nepastovios. nusprendziau gerti KT, nuo siandien ir ilgam laikui. siandien bus pirma tablete. uz dvieju savaiciu turesiu lytiniu santykiu. Ar po dvieju savaiciu (isgerus 14 tableciu) jau busiu saugi, ar visgi myletis su prezervatyvais ir palaukti sekancio pakelio (kuri pradesiu gerti po pirmos pakuotes perktaukos), kad galeciau myletis be papildomos apsaugos.
prasau jusu patarimo smile.gif (manau ne man vienai aktualu tai) 4u.gif
Atsakyti
Sveikia,
kažkada ir aš taip norėjau..pradėti gerti KT viduryje ciklo..irgi mmm buvo labai nereguliarios.. bet ginekologė griežtai uždraudė taip daryti..(tikslių priežasčių nepamenu(daug ji tuomet man pasakė), tik atsimenu, kad sakė, jog tai hormoninės tabletės-tad tai nejuokai, ir jokiu būdu neleido to daryti...) na tau pačiai spręsti...
Kas liečia apsaugą.. manau po 14d, jau nereikėtų papildomų apsaugų...kiek teko skaityti tai tarkim pleistrą pradėjus vartoti ne nuo pirmos mm dienos savaitę rekomenduoja naudoti ir papildomą apsaugą..tad 14d manau užtektinas laiko tarpas 4u.gif
Sekmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nebezinau:) @ 2010 05 09, 14:43)
Sveikia,
kažkada ir aš taip norėjau..pradėti gerti KT viduryje ciklo..irgi mmm buvo labai nereguliarios.. bet ginekologė griežtai uždraudė taip daryti..(tikslių priežasčių nepamenu(daug ji tuomet man pasakė), tik atsimenu, kad sakė, jog tai hormoninės tabletės-tad tai nejuokai, ir jokiu būdu neleido to daryti...) na tau pačiai spręsti...
Kas liečia apsaugą.. manau po 14d, jau nereikėtų papildomų apsaugų...kiek teko skaityti tai tarkim pleistrą pradėjus vartoti ne nuo pirmos mm dienos savaitę rekomenduoja naudoti ir papildomą apsaugą..tad 14d manau užtektinas laiko tarpas  4u.gif
Sekmės 4u.gif

Aciū. 4u.gif
Papildyta:
Klausimas: Pradėjus gerti kontraceptines tabletes nuo kada jau gali jaustis saugi?

Bet kurias šiuolaikines kontraceptines tabletes rekomenduojama pradėti gerti nuo pirmos mėnesinių dienos. Tokiu atveju papildomų apsaugos priemonių nebereikės nuo pat vaistų vartojimo pradžios. Pradėjus vėliau, papildomai saugotis (pvz. prezervatyvu) rekomenduojama kol bus suvartota maždaug pusė pirmojo pakelio tablečių.

Kiek suprantu, reikia kad ir 10 tableciu isgerti ir jau veikia, na bet manau teks pasimegauti si karta tik nutrauktu lytiniu aktu, kad buciau rami wink.gif o jau kita pakuote normaliai wink.gif

jei kas nors esate susidure su tokia situacija, pasipasakokit.. ar normali apsauga, ar visgi ir jus nerizikavot wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veveta: 09 gegužės 2010 - 14:05
Na bet kokiu atveju, kai geri ne taip kaip reikalaujama, tai naudokis papildoma apsauga būtinai, nes man tai atrodo nepatikima mirksiukas.gif geriau pasisaugot, negu paskui sukt galvą ir nervuotis, pakentėsit sykį kitą su gumytėm
Atsakyti
QUOTE(Cashmere @ 2010 05 14, 13:00)
Na bet kokiu atveju, kai geri ne taip kaip reikalaujama, tai naudokis papildoma apsauga būtinai, nes man tai atrodo nepatikima  mirksiukas.gif  geriau pasisaugot, negu paskui sukt galvą ir nervuotis, pakentėsit sykį kitą su gumytėm

pritariu
Atsakyti
QUOTE(veveta @ 2010 05 09, 12:37)
privalau atideti menesines mazdaug per savaite.. mano menesines nepastovios. nusprendziau gerti KT, nuo siandien ir ilgam laikui. siandien bus pirma tablete. uz dvieju savaiciu turesiu lytiniu santykiu. Ar po dvieju savaiciu (isgerus 14 tableciu) jau busiu saugi, ar visgi myletis su prezervatyvais ir palaukti sekancio pakelio (kuri pradesiu gerti po pirmos pakuotes perktaukos), kad galeciau myletis be papildomos apsaugos.

Pirmiausia tai hormoninės kontraceptinės tabletės pradedamos gerti pirmą mėnesinių dieną, jeigu tvarkingai geriamos apsauga pasak jų atsiranda vos ne po pirmos tabletės, bet visgi siūlyčiau pirmą mėnesį saugotis papildomai kol organizmas apsipras, nes galiu iš patirties pagasdint, kad ir kontraceptikai nėra stebuklas, gerdama tabletes pastojau, antrą kart pastojau iškart vos nusiklijavusi pleistrą todėl turėk galvoj, kad čia reikalai rimti ir žaist ar terliotis tikrai nepatartina, nes pasėkmės bus tikrai rimtos mirksiukas.gif geriausia pasikonsultuoti su ginekologe, jos nesikandžioja, ji geriausiai ir patars kokias priemones naudoti, kokių dozių kontrceptikas labiausiai tiktų tavo organizmui, jeigu neturi 18 ir bijai eiti pas savo ginekologę, tada gali eiti į jaunimo centrą, ten dirba ginekologės, kurios apžiūri ir pataria anonimiškai be jokių įrašų kortelėse mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(veveta @ 2010 05 09, 12:37)

KT pradeti gerti galima grieztai tik 1-5 ciklo diena. Jei imi gert nuo 1 d., apsauga iskart garantuota, o jei 2-5 d., reikia papildomai saugotis 14 dienu. Po 5 d. KT NEGALIMA pradet gert, nes galima visiskai isbalansuot savo hormonu sistema ir paskui turet del to bedu visa gyvenima, plius negalet pastot, kai jau to noresis.
Atsakyti
na ka gi. geriu jau 9 dienas KT.. (pradejau kaip ir sakiau vidury ciklo). nejauciu jokiu pasaliniu poveikiu.. netepa, neskauda galvos ir siaip gerai jauciuosi blush2.gif
Atsakyti
O kam Jus is viso tada pradejot gerti nuo ciklo vidurio KT jei privalejot saugotis, reikejo si karta pasinaudoti gumytem, palaukti kitu mmmm ir tada pradeti gerti KT mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lauruzyte @ 2010 05 18, 15:11)
O kam Jus is viso tada pradejot gerti nuo ciklo vidurio KT jei privalejot saugotis, reikejo si karta pasinaudoti gumytem, palaukti kitu mmmm ir tada pradeti gerti KT  mirksiukas.gif

del Planu, kurie ispuole butent ta savaite kai turejau pradeti sirgti..
Atsakyti
Sveikos, turiu panašią bėdą - būtina nutolinti mėnesines. Iki menesinių pagal kalendorių liko 7 dienos. Lygiai tą dieną 10-iai dienų išvažiuoju, tamponai negelbėja visai. Man ginekologas kažkada buvo išrašęs tokiu reikalu kontraceptikų mėnesiui. Tik neprisimenu, kurią ciklo dieną tada pradėjau gerti.

Ar įmanoma nutolinti mėnesines pradėjus gerti KT savaitę iki mėnesinių? O gal jau per vėlu, visvien prasidės? Kontaceptinis poveikis man neaktualus, tik kraujavimo noriu išvengti. Gal kas susidūrėte su tokia situacija?
Atsakyti
O kodėl nenorit pailgint laiką iki mėnesinių pageriant papildomą savaitę KT? Man šiemet taip durnai gavos-tą savaitę kai buvo numatytas drybsojimas prie jūros turėjau susirgti, tai pirkau kitą pakuotę,gėriau ne tris savaites,kaip priklauso,o 4...grįžau namo,nustojau gerti,susirgau,man rodos viskas su manim tvarkoj.Suprantu,kad nėra gerai tokie žaidimai organizmui,betgi nesiruošiu aš tą pastoviai daryti.
Atsakyti