Įkraunama...
Įkraunama...

Linksminančios dujos

Laba diena,
Norėjau daugiau sužinoti apie linksminančias dujas. Lig šiol, kiek buvau skaičiusi informacijos apie linksminančias dujas, visur aiškinama, kad jos yra saugios. Tačiau, atsivertusi paskutinį žurnalo "Tavo vaikas" numerį, perskaičiau gyd. komentarą, kad dėl kenksmingumo, jų pastaruoju metu atsisakoma.
Nors net per užsiėmimus nėščiosioms, aiškino gyd. akušeris-ginekologas, kad tai yra saugu ir pasaulis grįžta prie šio nuskausminimo.
Planuoju gimdyti KMUK, ten visose gimdyklose tos dujos yra, ir, kiek tekę girdėti, gydytojai gana plačiai jas naudoja.
Vis dėlto, ar jų atsisakoma dėl kažkokių eksploatavimo sunkumų, ar tikrai jos kažkuom gimdyvei (ar jos leliukui) gali būti kenksmingos? Ar, tiesiog, atsiradus epidūrinei nejautrai, linksminančios dujos išliko kaip labai silpnas nuskausmintojas? Ieškojau info internete, deja, radau labai mažai. Taigi, kaip yra iš tiesų? Ačiū iš anksto.
Atsakyti
Kiekvienas nuskausminimo būdas turi savų teigiamų ir neigiamų pusių. Visais atvejais galima nenumatyta organizmo reakcija ir į patį saugiausią medikamentą.
Profesionaliai taikant šį nuskausminimo būdą, tai yra pakankamai saugu, tačiau, lyginant su epidūrine nejautra, žymiai mažiau efektyvu.
Atsakyti