sveikos. 7g sausu mieliu=21g normaliu. Visa aritmetika
Aš visada tik ir perku ausas mieles. Man jos geresnės. Ir tešla geriau iškyla. Dedu taip "iš akies", bet gal tikrai gaunasi sausų reikia daugiau nei tų paprastų
LIA,KIEK BANDZIAU JAS NAUDOTI VIS NEPAVYKDAVO SU JOM ISKEPT TAD NUSPRENDZIAU KAD GERIAUSIA IR PATIKIMIAUSIA SVIEZIOS VISADA GARANTUOTAI ISKAPSI KA NOREJAI
O kaip su tomis sausomis mielemis elgtis, tiesiai i miltus suberti, ar pries tai kazkaip specialiai jas reikia ruosti?
QUOTE(Azazella @ 2009 05 18, 20:08)
O kaip su tomis sausomis mielemis elgtis, tiesiai i miltus suberti, ar pries tai kazkaip specialiai jas reikia ruosti?
mano mociute tai tiesiai i miltus deda, o as tai jas siek tiek pasildytam, tik neuzvirintam, piene pakildinu
QUOTE(eglejk @ 2009 05 18, 20:50)
mano mociute tai tiesiai i miltus deda, o as tai jas siek tiek pasildytam, tik neuzvirintam, piene pakildinu 
Ir dedant tiesiai i miltus, tesla normaliai kyla? Nes vakar kepiau duona, naudojau sausas mieles, dejau tiesiai i miltus, tesla pakilo gal koki milimetra
Niekada sausos mielės neatstos šviežių
, kepu šimtalapius aibę metų ir išbandžiau .
Tik rai kuruose receptuose jos dedasi sausos , daugumoj ant jų pilasi drugnas pienas ( pora didelių šaukštų ) ir vos puse arbatinio šaukštelio cukraus ( gali būti dar mažiau ) nes cukrus pagreitina jų kilimą , bet jei jo padauginsite - mielės nekils visai , jos žūna . Kai jos suputoja , tada imaišomos į tešlą .............21 g. šviežių mielių ---7 g . sausų , toks santykis
.
Tik rai kuruose receptuose jos dedasi sausos , daugumoj ant jų pilasi drugnas pienas ( pora didelių šaukštų ) ir vos puse arbatinio šaukštelio cukraus ( gali būti dar mažiau ) nes cukrus pagreitina jų kilimą , bet jei jo padauginsite - mielės nekils visai , jos žūna . Kai jos suputoja , tada imaišomos į tešlą .............21 g. šviežių mielių ---7 g . sausų , toks santykis
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 19, 09:26)
Niekada sausos mielės neatstos šviežių
, kepu šimtalapius aibę metų ir išbandžiau .
Tik rai kuruose receptuose jos dedasi sausos , daugumoj ant jų pilasi drugnas pienas ( pora didelių šaukštų ) ir vos puse arbatinio šaukštelio cukraus ( gali būti dar mažiau ) nes cukrus pagreitina jų kilimą , bet jei jo padauginsite - mielės nekils visai , jos žūna . Kai jos suputoja , tada imaišomos į tešlą .............21 g. šviežių mielių ---7 g . sausų , toks santykis
.
Tik rai kuruose receptuose jos dedasi sausos , daugumoj ant jų pilasi drugnas pienas ( pora didelių šaukštų ) ir vos puse arbatinio šaukštelio cukraus ( gali būti dar mažiau ) nes cukrus pagreitina jų kilimą , bet jei jo padauginsite - mielės nekils visai , jos žūna . Kai jos suputoja , tada imaišomos į tešlą .............21 g. šviežių mielių ---7 g . sausų , toks santykis
Aciu labai, bet jetau kaip sudetinga zaliam kepejui viska suganyti
as kepiau spurgytes pagal cipciuka,tai dejau sausas mieles.dejau apie 20g,tai gavosi tiesiog nuostabios.








