Įkraunama...
Įkraunama...

Sausos mielės

QUOTE(iowa @ 2009 12 23, 12:12)
tai kiek tam vienam mazam pakeli gramu ,nes gramu neraso  doh.gif

Turi rasyt wink.gif Tradiciskai yra 7g wink.gif
Atsakyti
turiu pakeli sausu mieliu, ryt bandysiu kepti bandeles, matysiu kaip gausis g.gif
Atsakyti
as bandziau kepti blynus supyliau mieles i silta vandeni. bet kazkiap tesla nepakilo
Atsakyti
Mergaites, as viska darau tik! su sausomis mielemis; darau ivairias bandeles, pyragelius, pyragus, duona, ivairias teslas picoms, na ir tt. ir pan. biggrin.gif Ir viskas visada puikiai gaunasi (tfu, tfu, tfu). Anksciau mieliniu kepiniu labai bijojau, o dabar mieliausias darbas tik su mieline tesla blush2.gif tik teslos kildinimas labai jau nepatinka, ypac, kai uzsinori ka nors skanaus greitai. Tiesa pasakius, nesu nieko dariusi su slapiom, "gyvom" mielem, o butent tik su sausom. Perku Dr. Oetker sausas mieles, 1 pakelyje - 7g.

Visada mieles isleidziu pasildytame piene (vandeny, bet pirmenybe vis gi teikiu pienui) ir visada! idedu gera sauksta cukraus. Palaukiu kokias 10-15 min. kol suputuoja (t.y. tokia kepure uzsideda). O po to jau imaisau i likusius ingridientus (miltus, kiausinius itt.)

Nors siaip sausas mieles nera butina isleidinet siltam piene (vandeny), jas galima tiesiog sumaisyti su miltais. Tas mirkymas reikalingas slapiom mielem, tam, kad patikrinti ar tos mieles yra geros, "veikiancios", zodziu: ar tinkamos naudoti. Nors as visada taip darau ir su sausom, nzn, turbut iprotis.

Tikiuosi, kas nesuklydau, jei esu neteisi tegul pataiso mane mergaites mirksiukas.gif

Skaniu mieliniu kepiniu! 4u.gif
Atsakyti
vakar kepiau bandeles su sausomis mielemis,gavosi super thumbup.gif
Atsakyti
na reiks vel ir man bandyt, gal si karta pavyks
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2010 01 22, 00:13)

Nors siaip sausas mieles nera butina isleidinet siltam piene (vandeny), jas galima tiesiog sumaisyti su miltais. Tas mirkymas reikalingas slapiom mielem, tam, kad patikrinti ar tos mieles yra geros, "veikiancios", zodziu: ar tinkamos naudoti. Nors as visada taip darau ir su sausom, nzn, turbut iprotis.



Anksčiau naudodavau tik šviežias, dabar įvairiai. Tokį pat tešlos kilimą gaunu kai vietoj 10g šviežių naudoju 1,5 a.š. (matavimo) sausų.

Sausas mieles taip pat verta patikrinti, jei atidarytas pakelis pastovėjo kelias dienas.
Atsakyti
As irgi kiek ka kepu, tai tik su sausom mielem, nemoku su slapiom visai doh.gif kazkada kepiau duona ir ten dejosi slapios mieles, tai nezinau ka ne taip dariau, bet nekilo niekas man visai doh.gif ir vistiek badziau kepti, tai galiausiai siuksledeze pamaitinau as ta duone, nes nekepe, nekepe, o kai iskepe, buvo kaip akmuo doh.gif Daugiau as ju ir nebandziau, o su sausom bandeles kyla kuo puikiausiai,tai jas tik ir dedu... ax.gif Bet visos kulinares kazkaip pris tas sausas miels, tai sakau reiks gal pasimokinti ir su slapiom kepti.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aissstute: 03 vasario 2010 - 17:12
QUOTE(Aissstute @ 2010 02 03, 18:07)
As irgi kiek ka kepu, tai tik su sausom mielem, nemoku su slapiom visai  doh.gif kazkada kepiau duona ir ten dejosi slapios mieles, tai nezinau ka ne taip dariau, bet nekilo niekas man visai  doh.gif  ir vistiek badziau kepti, tai galiausiai siuksledeze pamaitinau as ta duone, nes nekepe, nekepe, o kai iskepe, buvo kaip akmuo  doh.gif  Daugiau as ju ir nebandziau, o su sausom bandeles kyla kuo puikiausiai,tai jas tik ir dedu...  ax.gif Bet visos kulinares kazkaip pris tas sausas miels, tai sakau reiks gal pasimokinti ir su slapiom kepti..  g.gif



Labas vakaras, nelabai randu receptu duonos kad orkaiteje butu galima kept ir su sausom mielem, noriu pirma kart pabandyt iskepti duona, bet turiu tik sausu mieliu, bet receptus randu tik su slapiom mielem, galit parasyt koki duonos recepta su sausom mielem? ar gal kokiu bandeliu su sausom mielem? nes noriu pabandyt iveikt virtuves siauba mieles o ju turiu tik sausu smile.gif Aciu uz pagalba smile.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Kaip tai reik cukraus nepadaugint? g.gif O jei man neuztenka sauksto...jei noriu saldesnes teslos?... tai kaip tada? kada ta cukru deti ?...
Atsakyti
QUOTE(sanija @ 2010 10 25, 16:21)
Kaip tai reik cukraus nepadaugint?  g.gif  O jei man neuztenka sauksto...jei noriu saldesnes teslos?... tai kaip tada? kada ta cukru deti ?...


Iš teorijos per darbų pamokas ir praktikos virtuvėj, tai iš pradžių tikrai tereikia nedaug cukraus. Paskui maišoma tešla su riebalais, iš jų irgi mielės kyla, o jei norisi saldesnės tešlos, tai papildomai cukraus reiktų dėt jau prieš pat kepant. Bet iš praktikos tai dažniausiai pati mielinė tešla ir nebūna labai saldi, nes mielės vistiek cukrų "suvalgo" ir į burbuliukus paverčia, todėl naudojami visokie saldūs įdarai, pabarstai, pertepimai.
Atsakyti