Įkraunama...
Įkraunama...

Onicholizė

labas 4u.gif nutariau užvesti tėmelę, kurios pasigedau. Apie 10 metų mane kankina nagų problema. keli rankų pirštų nagai turi nago atšokas, t.y. pats nago galiukas apie porą mm atšoko nuo guolio. Man atrodo tragiškai, būtinai turiu lakuotis, kad nesimatytų, o tai labai vargina. Toks reiškinys įvardijamas kaip onicholizė. Išbandžiau viską, vaistus nuo grybelio, kurio pas mane neranda, įvairius tepalus, tabletes, liaudiškus metodus ir pan. Onicholizės priežasčių yra įvairių: vaistai, infekcijos, ligos ir pan. Mano matyt bus trauminė - paauglystėje prisidirbau.
Gal kas turėjo patirties? Kaip gydėtės, gal visgi yra kokių stebuklingų būdų ir be abejo gydytojų.
Atsakyti
Sveikute,
Pas mane dedasi kažkas panašaus. Maždaug prieš tris mėn mano rankų mažųjų pirštelių nagai po truputį atšoko, po to atšoko ir bevardžių pirštų nagai,dabar su siaubu stebiu, kad lyg ir viduriniųjų pirštų nagai atšokinėja.
Ir tas atšokimas yra beveik iki pat odelių. tai daugiau nei pusė nago. Jei neužkliūnu lyg ir atauginėja po truputį, bet labai jau lėtai. Būna, kad užkliūvu ir vėl nusiplėšiu, baisu verysad.gif Naudoju klotrimozol lašelius.
Iš pradžių galvojau, kad gal man taip nuo acetono. Dėmes nuo batų valiau neužsidėjus pirštinių, tai galvojau gal nuo to, nes nageliai silpni. Bet dabar pradedu bijoti, kad kas nors baisiau gali būti. Be to pas mane nagai priauginti, tai bijau, kad nebūčiau grybeliu užsikrėtus. Kitų požymių lyg ir nėra, nago pakitimų nėra, vis stebiu, kai atauga. Ar tik nereiks nusiimti gražiuosius nagučius ir rimtai gydytis. verysad.gif
Atsakyti
[. Ar tik nereiks nusiimti gražiuosius nagučius ir rimtai gydytis. verysad.gif
[/quote]

patarciau kuo greiciau tai padaryti. As lankiausi ne vienoje klinikoje. Tai pirmas klausimas buvo ar as neturejau priaugintu nagu.
Atsakyti
QUOTE(ramashka2010 @ 2011 05 02, 19:38)
Sveikute,
Pas mane dedasi kažkas panašaus. Maždaug prieš tris mėn mano rankų mažųjų pirštelių nagai po truputį atšoko, po to atšoko ir bevardžių pirštų nagai,dabar su siaubu stebiu, kad lyg ir viduriniųjų pirštų nagai atšokinėja.
Ir tas atšokimas yra beveik iki pat odelių. tai daugiau nei pusė nago. Jei neužkliūnu lyg ir atauginėja po truputį, bet labai jau lėtai. Būna, kad užkliūvu ir vėl nusiplėšiu, baisu verysad.gif Naudoju klotrimozol lašelius.
Iš pradžių galvojau, kad gal man taip nuo acetono. Dėmes nuo batų valiau neužsidėjus pirštinių, tai galvojau gal nuo to, nes nageliai silpni. Bet dabar pradedu bijoti, kad kas nors baisiau gali būti. Be to pas mane nagai priauginti, tai bijau, kad nebūčiau grybeliu užsikrėtus. Kitų požymių lyg ir nėra, nago pakitimų nėra, vis stebiu, kai atauga. Ar tik nereiks nusiimti gražiuosius nagučius ir rimtai gydytis.  verysad.gif

Pradėjo viskas taisytis savaime, nageliai gražiausiai nauginėja, net nežinau kas tai galėjo būt g.gif
Atsakyti
sveikos merginos, as taip pat susiduriau su sia liga taciau man ji pasireiske po gimdymo ir ne ant ranku bet ant koju pirstu. Vakar buvau pas superini dermatologa N. Grusauska (Kaune) tai jis sake kad jokiais vaistais sita liga nepagydoma ir neverta leisti milijonu vaistinese nes vis tiek nepades, beje ji nera uzkreciama. Si liga pasireiskia del ivairiu priezasciu tokiu kaip - gali buti paveldeta, tuomet su ja teks gyventi visa gyvenima ir ji gali atsinaujinti vel ir vel, del nago sumusimo, tam tikru medziagu ar mineralu trukumas, per anksta avalyne ir t.t. (galima pasiskaityti internete apie sia liga raso tikrai gana issamiai, nagu lakavimas ar priauginti nagai cia neturi jokios itakos), o nuo jos pagyjama savaime - atauga nagas ir tiek, tiesiog reikia laikytis elementariops higienos, trumpai kirpti nagus ir isvalyti panages kad nesikauptu ten nesvarumai (nes gali prisideti dar ir grybelis). Beje gydytojo rekomendacija buvo pagerti cinko tableciu, nes ligos esme kad nagas nepakankamai aprupinamas maisto medziagomis del to ir atsoka.
Atsakyti