Įkraunama...
Įkraunama...

Ar dažnai plaunate vaikiuko galvą?

Pamenu, mama mus maudydavo (+plaudavo galvą) kartą per savaitę. Aš vaikus maudau 2-3 kartus per savaitę, bet galvytes plaunu irgi tik kartą per savaitę. Pati plaunuos galvą beveik kasdien ir kartą pagalvojau, kad gal ir vaikam reikėtų plauti galvytes su šampūnu dažniau nei kartą per savaitę. Juk laikai (ir šampūnai) keičiasi... Kaip jūs darote? (Čia nekalbu apie kūdikius, klausimas skirtas 3+ m.)

Atsakyti
Tiesa, laidoje apie Ruslaną pasakojo, kad mama jai plaukus nuo mažens skalaudavo ramunėlių, dilgėlių nuovirais, o plaukai išties įspūdingi, an ne? Ar savo vaikams naudojate ką nors dar apart šampūno? Aš iki šiol dar nebandžiau...
Atsakyti
Aš tai saviškį kai maudau kartą per savaitę, tai ir galvą tuo pačiu išplaunu. Na, bet mano berniukas, plaukai silpnoki, veliasi, tai kerpam juos trumpai, todėl dažniau nematau reikalo plauti. Tiesa, vasarą maudau dažniau, ir galvą plaunu dažniau, nes, kai duodasi lauke, tai pridulka, suprakaituoja ir pan. Žolelių nuovirų tai atskirai plaukams neverdu, nes ir savo plaukams dažniausiai tingiu išsivirt blush2.gif Be to, maniškis labai nemėgsta plovimo - skalavimo procedūrų schmoll.gif
Bet kartais, kai nelabai tingiu, žolelių nuovirą supilu į vonią. Tai kol mirkosi ir plaukai šiek tiek gauna to gerumo biggrin.gif
O dėl Ruslanos, tai galvočiau, kad jeigu žmogui iš prigimties duoti plaukai, o ne šiaudai ant galvos, tai jam ir nuovirai padeda rolleyes.gif , nors iš esmės jų ir nereikia. o jei ant galvos šiaudai doh.gif , tai gali nors kasdien mirkti nuoviruose. Aišku, jie nepakenks, bet šiaudų į plaukus nepavers schmoll.gif
Atsakyti
As tai karta per savaite smile.gif .Vasara dazniau ax.gif .Zoleliu nuoviru neverdu schmoll.gif
Atsakyti
Manau plaukucius vaikui reikia plauti pagal reikala, o ne pagal nusistatytas dienas ar kartus savaiteje. Juk savo plaukus irgi plauname ne pagal kazkoki tvarkarasti, o pagal reikala. O del zoleliu nuoviru, tai cia kaip kas nori, tik persistengti nereiketu. Ir didelio stebuklo tie nuovirai tikrai nepadarys, jei kas butent to tikisi ax.gif . Beje, kiekvieniems plaukams ir zoleles skirtingos tinka, i tai irgi butina atsizvegti mirksiukas.gif
Atsakyti
Na mano panų plaukai ilgi, didžiosios- jau žemiau užpakalio. Plaunam kartą per savaitę, kaitaliojam šampūnus, kartais naudojam spec balzamą, kuris lengvina ilgų plaukų šukavimą. Plaukai stori, ilgi ir turi blogybę- siaubingai veliasi, nes manieji tokie pat. Iššukuoji gerai, po kelių sekundžių vėl lyg suvelti būtų...
Atsakyti
Maniškės noriai lenda į vonią, tai ir plaukus tenka plauti dažniau, mat, abi pačios bando šitą darbą atlikti biggrin.gif . Vyresnioji dar lanko baseiną, tai po to visad irgi plaunam plaukučius. ax.gif Naudojam ir įv.šampūnus, ir balzamą-purškalą (kaip ir minėjo ALMUX), kad plaukučiai nesiveltų ir žiemą nesielektrintų. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paja: 04 sausio 2006 - 13:29
as tai karta per savaite leidziu panas i pirti tada ir dusas priklauso ir vantos, ir dar vonioj megsta pasipliuskenti su zaislais tai dvieju kartu tikrai pakanka nors vasara tai kasdiena maudosi tik galvos su sampunu neplaunam taip daznai
Atsakyti
Galvą stengiuosi plauti kartą per savaitę, bet jau rėkimo būna, įvairius būdus jau išbandėm, bet jai nepatinka, kai vanduo ant veido bėga. Tai ir rankšluosti dedam ir abu su vyru plaunam - vienas plauna kitas rankšluostį laiko. Būtų laikas priprasti, bet visvien, rėkia kiekvieną kartą -mamytę tik galvos neplauk.
Atsakyti
QUOTE(Natalėja @ 2006 01 11, 00:26)
Galvą stengiuosi plauti kartą per savaitę, bet jau rėkimo būna, įvairius būdus jau išbandėm, bet jai nepatinka, kai vanduo ant veido bėga. Tai ir rankšluosti dedam ir abu su vyru plaunam - vienas plauna kitas rankšluostį laiko. Būtų laikas priprasti, bet visvien, rėkia kiekvieną kartą -mamytę tik galvos neplauk.

As tai plaunu savo vaikuciams plaukus tik karta per savaite,o nuo pirmu di4nu tai kas antra sav.plaunu su kiausinio triniu vietoj sampuno,tai plaukai poto blizga ir tikrai ju nemazai yra ,pas vyresniaja jau kasos iki pupos o jai tik 4 metai o pas mazaja tai garbanuojasi,dar kad issukuoti plaukus tai nauduoju vaikiska balzama iš Avon firmos 4u.gif
Atsakyti
Saviškei stengiuosi plaukus plauti kas savaitę. Kartais išsimaudyti sutrukdo kokia sloga ar kt. Kol kas nieko įpatingo nenaudoju: keičiu du šampūnus. Reikės kokį purškiamą balzamą įsigyti. Panelytės plaukai iki juosmens, tai po plovimo džiovinu su džiovintuvu, kad neguldyt miegui drėgna galva.
Atsakyti
Savo dukrą maudau kasdien, bet galvą išsiplauti įkalbu (su vaizdžiais pavyzdžiais, kad gali ir nuplikt ir utėlėm apeit, jei neplaus doh.gif) tik kartą ar du per savaitę..
Irgi pradeda isterikuoti, jei vanduo ant veido bėga, tai galvos plovimas pas mus specializuota sritis..einame abi maudytiis, atsisėdu už jos ir paprašau man atsigulti ant pilvo..o tada atsargiai atsargiai pilu vandenį, kad tik ant veido niekas neužtikštų doh.gif Po to savu šampūnu plaunu, tada skalauju ir paskui dedu savo plaukų kaukę kokioms 5 minutėms, kad plaukai nesiveltų rolleyes.gif
Jei jau leidžiasi išplaut galvą dukart per savaitę tai laimė smile.gif Anksčiau, kol buvo mažesnė plaudavau kasdien, bet paaugus prasidėjo kaprizai rolleyes.gif Man tai toks dažnumas baisiai atrodo blush2.gif Pati nuo mažens buvau maudoma kasdien, tai jau man įprotis ir savo vaiką taip augint. Aš net tų draudimų maudyti, kai serga nepaisau...vaikas juk prakaituoja gausiai, tai kaip sveikt lipniam ir sušutusiam nuo prakaito blink.gif Tiesa, iškeldama iš vonios velku pašildytus naktinukus ir kambarį išvėdinus pašildau..niekada nebuvo pablogėjimų, vien tik pagerėjimas smile.gif
Atsakyti