Sveikos,
Ką gaminate iš poro?
Nelabai daug esu su juo susidūrusi
Aš porą dedu į sriubą, dar į kai kurias salotas.
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 28, 16:27)
Sveikos,
Ką gaminate iš poro?
Nelabai daug esu su juo susidūrusi
Aš porą dedu į sriubą, dar į kai kurias salotas.
Ką gaminate iš poro?
Nelabai daug esu su juo susidūrusi
Aš porą dedu į sriubą, dar į kai kurias salotas.
Aš darau salotas: poras skrituliukais (supjaustau ir atskiriu pirštais skrituliukus), virtas kiaušinis, obuolys, fermentinis sūris, majonezas.
Dedu į žuvies troškinį: filė (jūros lydekos ar rudagalvės menkės) gabaliukais apkepu, dedu virtos morkos kubelius ar skrituliukus, poro skrituliukus, kukurūzus, grietinėlę. Troškinu.
Galima dėti į daržovinę sriubą ir t.t. Praktiškai visur, kur dedasi svogūnas galima vietoj jo dėti porą, bo jis švelnesnis.
QUOTE(bea @ 2005 12 28, 17:44)
Aš darau salotas: poras skrituliukais (supjaustau ir atskiriu pirštais skrituliukus), virtas kiaušinis, obuolys, fermentinis sūris, majonezas.
Dedu į žuvies troškinį: filė (jūros lydekos ar rudagalvės menkės) gabaliukais apkepu, dedu virtos morkos kubelius ar skrituliukus, poro skrituliukus, kukurūzus, grietinėlę. Troškinu.
Galima dėti į daržovinę sriubą ir t.t. Praktiškai visur, kur dedasi svogūnas galima vietoj jo dėti porą, bo jis švelnesnis.
Dedu į žuvies troškinį: filė (jūros lydekos ar rudagalvės menkės) gabaliukais apkepu, dedu virtos morkos kubelius ar skrituliukus, poro skrituliukus, kukurūzus, grietinėlę. Troškinu.
Galima dėti į daržovinę sriubą ir t.t. Praktiškai visur, kur dedasi svogūnas galima vietoj jo dėti porą, bo jis švelnesnis.
Ačiū, Bea
O aš porus dedu ant picos... ir gražiai atrodo ir ne taip aštru kaip su svogūnu...
as tai sutarkuoju obuoliu, papjaustau poru ir viska sumaisau su majonezu - labai skanu ir sveika
Kadangi nemėgstu svogūno, tai porą visur dedu vietoje jo Jis daug švelnesnis. Į troškinius dedu žaliąją dalį, o į mėsą baltąją dalį. O kai marinuoju kepsniukus pjaustytos mėsos ar žuvies, tai su poru daug skaniau, nes svogūnas priduodavo kažkokį keistą skonį ir atrodydavo tarsi parūgę. Svoguną dedu tik marinuodama šašlykus.
Aš jį dedu visur, net vaikui į daržovienę. Tik į salotas tai pjaustau kuo smulkiau, nes man jis atrodo per kietas.
Ir dar dariau salotas: poras, žirneliai, tuno konservai, majonezas. Labai skanu. Čia iš SM receptas.
į sriubas dedu, nes svogūno negaliu valgyti, beto labai skanūs padažai su poru.
Galiu pasiūlyti vokišką patiekalą - apie 3cm gabaliukais supiaustytą (baltą dalį) troškinti apie 20min. baltame padaže (miltai, sviestas, pienas, druska) , pabaigoje galima grietine ar grietinėle užskaninti.Aš kartais dar muskato pridedu, visai nieko.Valgom su mėsa ir bulvėm.
PORAI SU DEŠRA ALAUS PADAŽE
8 porai
1 šaukštas sviesto
2 šaukštai miltų
1.5 stiklinės alaus
250 g virtos dešros
150 g aštraus fermentinio sūrio
pagal skonį druskos, maltų pipirų
Baltąsias porų dalis 15 min. virti pasūdytame vandenyje. Paskui išgriebti ir, vandeniui nuvarvėjus, sudėti į riebalais išteptą ugniai atsparų indą. Miltus pakepinti su sviestu, praskiesti alumi, pasūdyti, paskaninti maltais pipirais ir nuolat maišant pakaitinti, kol užvirs. Paruoštą padažą užpilti ant porų, ant viršaus sudėti supjaustytą plonais griežinėliais dešrą, apibarstyti rupiai tarkuotu fermentiniu sūriu ir 15 min. kepti karštoje orkaitėje
8 porai
1 šaukštas sviesto
2 šaukštai miltų
1.5 stiklinės alaus
250 g virtos dešros
150 g aštraus fermentinio sūrio
pagal skonį druskos, maltų pipirų
Baltąsias porų dalis 15 min. virti pasūdytame vandenyje. Paskui išgriebti ir, vandeniui nuvarvėjus, sudėti į riebalais išteptą ugniai atsparų indą. Miltus pakepinti su sviestu, praskiesti alumi, pasūdyti, paskaninti maltais pipirais ir nuolat maišant pakaitinti, kol užvirs. Paruoštą padažą užpilti ant porų, ant viršaus sudėti supjaustytą plonais griežinėliais dešrą, apibarstyti rupiai tarkuotu fermentiniu sūriu ir 15 min. kepti karštoje orkaitėje