Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalba LGGD Gyvybės vagonėliams

user posted image
Greta Vilniaus savivaldybei priklausančios įmonės „Grinda“ vadinamųjų gyvūnų globos namų jau kelis mėnesius glaudžiasi Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) Vilniaus skyriaus gyvybės vagonėliai. Keturiuose geltonuose statybiniuose vagonėliuose, prižiūrimi savanorių, naujų šeimininkų laukia iš mirties nagų išplėštų šunelių ir katinėlių būrelis.

Vagonėliai pastatyti Vilniaus mieste, L.Giros g. 131, UAB „Grinda“ Vilniaus gyvūnų globos namų teritorijoje


Šiuo metu LGGD Gyvybės vagonėliuose yra sunki padėtis. Trūksta pinigėlių, maisto, vaistų, "buities" reikmenų, paglotelių, pledukų, guoliukų ir kt. Katinėlių vagonelyje buvo įsiveisęs grybelis, todėl reikėjo viską dezinfekuoti, valyti, dalį daiktų išmesti.

http://beglobis.lt/s...a-inventoriaus/

http://beglobis.lt/v...istu-ir-maisto/

Žodžiu, bet kokia pagalba yra reikalinga..... taip pat reikalingi laikini globėjai katytėms, vagonėlis perpildytas, o gyventi nori visi ....

Galėtume susitarti susitikti visos vienu metu, patogiausioj vietoj, paimčiau daiktelius ir nuvežčiau prieglaudėlėn...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indijaa: 29 gegužės 2010 - 13:25
Labai liūdna. Kogero veiksmas vyksta Vilniuje? Kažkaip gal galima ir kitų miestų mylintiems gyvūnus susitarti ir surinkti reiklaingus daiktus katukams?
Atsakyti
Manau galetu kiekvienas miestas i kokia sutarta vieta, sutartu laiku suvezti kas ka gali , tik reiketu pervezimo i Vilniu klausyma isspresti iki vietos- ar neturi vagonelis savanoriu, globeju kituose miestuose, per ka butu galima perduoti ?
Atsakyti
taip pat .......
Beglobiai gyvūnėliai šaukiasi pagalbos
Birželio 5 d. gyvūnų globos organizacija „Lesė“ kviečia į labdaringą renginį „Lesė grįžta III“. Renginys vyks Vilniuje, Šv. Kazimiero g. 3, klube „Artistai“. Jo metu surinktos lėšos bus skirtos „Lesės“ organizacijos globotiniams.

Statistika nedžiugina
Beglobių gyvūnų skaičius visada buvo nemažas. Tačiau pastaruoju metu jis yra ypač didelis – vien gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ globoje yra daugiau nei 130 gyvūnų. Labdaros renginiu „Lesė grįžta“ norima atkreipti visuomenės dėmesį į apverktiną beglobių gyvūnų situaciją Lietuvoje. Siekiame parodyti žmonėms, jog gyvūnas iš prieglaudos yra ne ką prastesnis ir gali būti ne mažiau mylimas nei kelių tūkstančių litų vertės veislinis augintinis.“ – pasakoja gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ savanorė bei renginio organizatorė Sandra Lapinskaitė.

Renginį sudarys dvi dalys. Pirmoji – dieninė – bus skirta edukacinei programai. Jos metu skambės gyva muzika, bus skaitomos paskaitos gyvūnų teisių, priežiūros ir sterilizacijos temomis, vyks gyvūnėlių paroda ir vaikų piešinėlių konkursas, bus rodoma policijos kinologų bei jų tarnybinių šunų parodomoji programa. Vaikams vyks piešimo užsiėmimai. Vakarinė dalis žada būti dar įdomesnė – planuojamas labdaringas koncertas, kuriame pasirodys žinomi Lietuvos atlikėjai.

Visos už koncertą surinktos lėšos bus skirtos gyvūnų globos organizacijos "Lesė" globotiniams - jų maistui, gydymui, sterilizacijai. „Koncerte dalyvaujantys atlikėjai už savo pasirodymus neima nė cento ir viską daro tik iš idėjos, norėdami prisidėti prie gyvūnų gelbėjimo. Todėl galima būtų teigti, kad žmogaus nusipirktas bilietėlis į renginį yra nedidelė, tačiau labai svarbi parama gelbėjant gyvūnų gyvybes. Norėčiau paraginti visus, ir kiekvieną atskirai, nelikti abejingiems.“ – žmonių jautrumo tikisi S. Lapinskaitė.

Jos teigimu, žmonių aktyvumas labiausiai priklausys nuo oro: „Šiaip ar taip, aš viliuosi, kad net jei ir oras bus prastas, gyvūnų mylėtojų jis neatbaidys.“ Jei tądien nelis, visi dalyviai į renginį kviečiami su savo neagresyviais augintiniais.
Renginio metu darbuosis dvi dešimtys gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ savanorių.

Gyvūnėliai nori gyventi
Nuo įsikūrimo 2007 m. pradžios, gyvūnų globos organizacija „Lesė“ naujus namus rado daugiau nei 1000 gyvūnų ir dalinai ar pilnai finansavo sterilizaciją taip pat daugiau nei 1000 gyvūnų. Organizacijos administruojamo skelbimų portalo GyvunuGloba.lt dėka naujus namus rado daugiau nei 10 000 gyvūnų.
Tuo tarpu vien per 2009 metus Vilniaus miesto benamių gyvūnų gaudymo ir karantinavimo įstaigoje buvo sunaikinta daugiau nei 5000 niekam nereikalingų kačių bei šunų.

Kasmetiniu tapęs labdaros renginys nuolat sulaukia nemažo dėmesio. Pirmųjų dviejų renginių metu surinktos lėšos išgelbėjo jau ne vieną keturkojį. „Norime tikėti, kad ir šįkart visuomenė atsigręš į likimo nuskriaustus gyvūnėlius.“ – pripažįsta Sandra. – Dauguma jų rasti gatvėse. Niekam nereikalingi, sustirę nuo šalčio ir alkio. Taigi, kiekvienas, atėjęs į renginį, padės gyvūnėliams išgyventi dar bent vieną dieną. O gyventi jie tikrai nori.“

Renginio metu „Lesės“ globotinius galima bus paremti ne tik piniginėmis aukomis, bet ir gyvūnų priežiūrai reikalingais daiktais, kuriems renginio vietoje specialiai bus pastatytas aukų krepšys. „Neretai žmonės namuose suranda nebereikalingų ir nenaudojamų esamų ar buvusių globotinių daiktelių: dubenėlių, pavadėlių, žaisliukų, laipynių, paklotėlių, kraiko. Po kiek laiko jie išmetami į šiukšlių dėžę, tuo tarpu, mūsų organizacijoje – tai kasdienio naudojimo daiktai, todėl labai lauksime ir tokių dovanėlių mūsų globotiniams. Visiškai nesvarbu, jei daiktai panaudoti, pabraižyti, seni – beglobiai keturkojai nelepūs ir neišrankūs“ – pasakoja savanorė.
Sandra taip pat ragina į renginį „Lesė grįžta“ ateiti žmones, norinčius prisidėti prie savanoriškos organizacijos veiklos.


Renginio pradžia 15 val. Įėjimas nemokamas.
Labdaringo koncerto pradžia 18 h., bilieto kaina 15 Lt, su skrajute – 10 Lt.
Daugiau informacijos suteiks:
Sandra Lapinskaitė
El. p. lape.sandra@gmail.com
Tel. 8 676 62092

Renginio programa
Laikas: Birželio 5 d., 15 val.
Vieta: „Artistai“, Vilnius, Šv. Kazimiero g. 3

Aprašymas: Lesė grįžta
Jie neturi namų, bet jie gali turėti tave...
Jau trečią kartą organizuojamas labdaringas renginys „Lesė grįžta“.
Kviečiame visus, neabejingus beglobiams gyvūnams, į renginį, kuris vyks Vilniuje, Šv. Kazimiero g. 3, klubo „Artistai“ kiemelyje. Visos renginio metu surinktos lėšos bus skirtos mūsų mažiesiems draugams – „Lesės“ gyvūnų globos organizacijos keturkojams.

15 val. Renginio atidarymas
Renginio vedėjai – Radistai
Paskaitos gyvūnų teisių, priežiūros ir sterilizacijos temomis.
Renginio dalyvių augintinių bei gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ globotinių paroda
Policijos kinologų ir jų tanybinių šunų parodomoji programa.
Vaikų piešinių parodos „Aš ir mano augintinis“ nugalėtojų apdovanojimų įteikimas.
Viso renginio metu skambės gyvo garso muzika ir vyks vaikų piešinių paroda.
Jei nelis, visi raginami atsivesti ir savo augintinius.

18 val. Labdaringas koncertas (Bilieto kaina - 15 lt, su skrajute - 10 Lt)

Folklorinės improvizacijos: Laurita Peleniūtė ir Eglė Pakšytė.
Eva
4Fun
Onsa bei kiti.

DJ: Jovani ir Rolandas Mackevičius

Ugnies šou: „Flashing Lights“
Straipsnį parengė: Justina Šveikytė
user posted image
Papildyta:
taip veiksmas vyksta vilniuje. Na kituose miestuose jeigu susiorganizuotumet butu labai saunu ! o transporta, kas atveztu daikteliu gal rastumem, juk yra zmoniu besivazinejanciu vilnius-kaunas, gal ir cia pat forume rastumem wink.gif
Atsakyti
O gal galit tiems beglobiams vagonėliuose, kokią atsiskaitomąją sąskaitą atidaryti, kad būtų įmanoma paaukoti kažkiek pinigėlių per banką ?
Atsakyti
QUOTE(busycat @ 2010 05 29, 16:40)
O gal galit tiems beglobiams vagonėliuose, kokią atsiskaitomąją sąskaitą atidaryti, kad būtų įmanoma paaukoti kažkiek pinigėlių per banką ?


Turi LGGD savo saskaitą:
http://beglobis.lt/parama/

Arba galima per aukok sistema:
https://www.aukok.lt...beglobiu-viltis
Atsakyti
Stai cia yra nurodita saskaita kur galima pervesti pinigelius:
http://www.lese.lt/l...astis/news.4041
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo v-i-k-a: 29 gegužės 2010 - 15:56
QUOTE(busycat @ 2010 05 29, 15:40)
O gal galit tiems beglobiams vagonėliuose, kokią atsiskaitomąją sąskaitą atidaryti, kad būtų įmanoma paaukoti kažkiek pinigėlių per banką ?


Vagonėliai turi sąskaitą, tik bijau suklysti, kuri ten jų, kuri Lesės doh.gif Gal kas pamenat? biggrin.gif
Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyrius

Registracijos kodas: 125535218

Sąskaitos Nr. Lt 04 7300 0100 0246 4463 (Swedbank)

Šita sąskaita, taip? Bijau suklysti blush2.gif

Aš turiu kelis nenaudojamus indelius maistui, manau ir kokį apklotėlį surasčiau, gal daugiau, dar draugų paklausčiau, gal ir jie turi ką nors ko jų katėms nebereikia. smile.gif
Labai gaila, kad negaliu jiems finansiškai padėti... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(fenddi @ 2010 05 29, 15:54)
Turi LGGD savo saskaitą:
http://beglobis.lt/parama/

Arba galima per aukok sistema:
https://www.aukok.lt...beglobiu-viltis


Ačiū už nuorodas
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2010 05 29, 16:57)
Labai gaila, kad negaliu jiems finansiškai padėti...  verysad.gif

As irgi, na bet po algos kazkiek pervesiu rolleyes.gif
O siuo metu vis dar galvoju kaip Kaunieciams prisidet prie pagalbos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Weronica @ 2010 05 31, 08:28)
As irgi, na bet po algos kazkiek pervesiu rolleyes.gif
O siuo metu  vis dar galvoju kaip Kaunieciams prisidet prie pagalbos? g.gif

Aš ir tą patį galvoju g.gif Kauniečiai vienykimės į pagalbą kaip nors unsure.gif
Atsakyti
Butu begalo saunu jai Kaunas prisidetu. O poto galima butu pajieskoti kas vazuoja i Vilniu ir suorganizuoti surinktu daikteliu atvezima. smile.gif
Atsakyti