Ruošiu šventinį stalą, tai gaminsiu ir aš.
Suradau kelis receptukus. Čia visur rašo tik apie armėnišką lavašą, jis yra plonesnis, bet pas mus nesu mačiusi.
1. Virta vištienos krūtinėlė, svogūno galvutė, krapai, 3-4 marinuoti arb arauginti agūrkai, 1 paprika, salotos, majonezas.
Susmulkinti mėsą, svogūną, papriką ir agurkūs supjaustyti kubeliais, įdėti krapų ir sumaišyti su majonezu.
Lavašą sutepti majonezu, ant viršau sudėti salotų lapus, manau gali buti ir kiniškas kopūstas, ir vištienos įdarą.
(jeigu daroma iš armeniško: 1 lavašas sutepamas majonezu, dedami salotu lapai, uždengema 2 lavašu ir tada dedamas vištienos įdaras.)
2. Rūkyta, sudyta lašiša, sūris, paprika, agurkas šviežias arba marinuotas, krapai, petražolės, kiaušinis, 1000 salų padažas.
Sūrį ir kiaušinį sutarkuoti, papriką ir žuvį, agūrką supjaustyti. Viską sumaišyti.
(Čia irgi buvo daroma su armėnišku, tai pusė įdaro dedama ant vieno, po to viskas uždengiama antru lavašu, vėl įdaras ir susukti).
3. Kiaušiniai, česnakai, sūris, krabų lazdelės.
Sūrį ir kiaušinius sutarkuoti, česnaką išspausti, susmulkinti krabų lazdeles ir sumaišyti su majonezu.
(darant su armėnišku lavašu, atskirai maiškome sūrį, kiaušinį, česnaka su majonezu, šį įdarą dedame ant pirmo lapo, uždengiame kitu, o ant viršaus dedame krabų lazdeles sumaišytus su majonezu).
4. Noriu padaryti su Feta ir džiovintais pomidorais. Tik dar ingridientų man trūksta.
Dar nesugalvojau.